21.2.2017

Valmennuksen eka kuukausi

Yhteistyössä Unelma Itsestä

Kuten tammikuussa esittelypostauksessa kerroin, aloitin 23.1. Unelma Itsestä Online -valmennuksen ja matkan kohti unelmaminääni. Nyt valmennusta on takana neljä viikkoa, joten jaan tässä ensimmäisen kuukauden fiilikset!


valmennus, hyvinvointi, itsetunnon parantaminen, unelmat, tavoitteet


Ensimmäisten kahden viikon aikana käytiin läpi perusasioita: liikuntaa ja ravintoa. Työkirjan ohjeiden mukaan piti pohtia, millainen olo tulee liikunnan jälkeen ja miksi liikkuminen on itselle tärkeää. Työkirjassa on treenipäiväkirja, ohjeet kuntotesteihin sekä suosituksia liikuntaan. Ruokapuolta käsiteltiin ruokapäiväkirjan ja itsearvioinnin avulla: mikä osio on hallinnassa ja mihin pitää kiinnittää huomiota. Ohjelmaan kuuluu myös täynnä mahtavia naisia oleva Facebook-ryhmä sekä paljon eri aiheisiin liittyviä videoita. Videomateriaali sisältää niin konkreettisia vinkkejä kuin pohdinnan aiheita. Parasta videoissa ja Facebook-ryhmässä on ihanan tsemppaava asenne. Jokainen voi edetä rauhassa omassa tahdissaan ilman tulospaineita. Ensimmäinen ryhmäpuhelu oli pari viikkoa sitten, mutta siihen en valitettavasti päässyt mukaan. Toivottavasti ensi kerralla!

Kolmantena viikkona piti pohtia, millainen johtaja haluaa itselleen olla. Tehtävänä oli myös opetella katsomaan itseään peilistä positiivisemmin ja keksimään joka kerta peiliin katsoessaan itsestään jonkin hyvän piirteen. Samalla viikolla alettiin täyttää myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Kun alkaa aktiivisesti kiinnittämään huomiota positiivisiin asioihin, huomaa, että niitähän on paljon. Neljännen viikon teemana oli hätäsuunnitelma, eli miten pääsen takaisin kiinni terveelliseen elämään, jos vaikkapa sairastelun vuoksi joudun luopumaan liikunnasta.


liikunta, terveys, perhe-elämä, kalenteri, arki, elämä


Kuluneet neljä viikkoa ovat olleet melkoinen tutustumismatka omaan itseeni ja elintapoihini. Ajattelin ennen valmennuksen alkua, että tiedän jo melko hyvin omat hankaluuteni ja vahvuuteni, mutta niin vain neljän viikon aikana molempia asioita on löytynyt kummasti lisää. Liikunnan suhteen minulla menee ihan hyvin. Liikun lähes päivittäin ja käyn ahkerasti ryhmäliikuntatunneilla. Salillakin olisi tarkoitus käydä, joten siinä aion petrata jatkossa. En kuitenkaan ota paineita siitä, vaan liikun sillä tavalla kuin hyvältä tuntuu! Kolmannen ja neljännen viikon teemat tuntuivat minulle sopivilta, vaikka odotankin pienellä kauhulla sitä hetkeä, kun hätäsuunnitelmani joutuu todelliseen testiin.

Hankalimmaksi osa-alueeksi on minulle muodostunut ruoka. Vasta ruokapäiväkirjaa täyttäessäni tajusin, miten huonosti oikeasti syön. Kuvittelen syöväni kovinkin säännöllisesti ja riittävästi, mutta todellisuudessa minulla on koko ajan nälkä. Muun perheen ruokailuista huolehdin kyllä, mutta omat syömiseni ovat aivan retuperällä. Huonosti syömistäni onneksi tasapainottavat yliopistoruokalan tarjoilut, joiden avulla lautasmallin mukainen syöminen on helppoa. Ruokailuiden rauhoittaminen, ruoasta nauttiminen ja riittävästi syöminen ovat siis tavoitteeni seuraavalle kuukaudelle. Kuluneen kuukauden aikana olen kuitenkin löytänyt jo muutaman asian, joista aion pitää kiinni jatkossakin. Pienin askelin eteenpäin, kyllä tästä vielä hyvä tulee :)


valmennus, työkirja, self-help, itsetuntemus, minäkuva, positiivisuus


Jo nämä neljä viikkoa ovat saaneet minut näkemään omaa elämääni eri näkökulmasta. Mielenkiinnolla odotan, mitä muutoksia on edessä jatkossa!

2 kommenttia:

  1. Se ruoka on jännä juttu! Itsekin pitäisi olla opiskeluiden myötä jonkinlainen guru tässä, mutta totuus on toista. Vaikka teoria on kunnossa, niin käytäntö kaipaa viilausta! Mut hyviä juttuja tuo säännöllisyys ja lautasmalli. Niillä pääsee jo pitkälle ja vasta niiden onnistuttua kannattaa keskittyä pienempiin asioihin :) Nuo ovat omiakin tavoitteitani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin teorian hallinta on paljon helpompaa kuin käytännön :D Toisaalta tieto lisää tuskaa tässäkin, kun tietää vähän turhan tarkkaan myös huonojen ruokailutottumusten riskejä... Joo, pitää lähteä ihan perusjutuista liikkeelle ja aloittaa hifistely sitten kun nuo on hallinnassa!

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥