28.3.2017

Valmennuksen puoliväli

Yhteistyössä Unelma Itsestä

Valmennus on kaikessa hiljaisuudessa edennyt puoleenväliin asti. Toisen kuukauden kantavana teemana oli itsetunto, itsensä hyväksyminen ja sen sellainen - täydellinen teema juuri minulle ♥  Toinen valmennuskuukausi eli neliviikkoinenhan päättyi jo reilu viikko sitten, mutta sain nyt vasta käytyä läpi kaikki toisen kuukauden tehtävät ja pohdinnat. Erityisen mielenkiintoinen tehtävä tällä viikolla oli Muuta asentoasi - muuta tunnettasi. Kuten työkirjassa lukee: "To be great, is to feel great and act great."

Toinen kuukausi on ollut minulle raskas, mutta oivalluksia täynnä. Erityisen suurena oivalluksena oli viikon 7 pelko vai rakkaus -teema, jossa pohdittiin, mistä tunteesta käsin tekee elämänsä valintoja. Tajusin, että ennen ja vielä nykyäänkin monien päätösteni takana on ollut pelko siitä, että jotain pahaa tapahtuu, ellen toimi näin tai noin. Esimerkiksi liikkumisen taustalla on voinut olla lihomisen pelkoa tai vastaavaa. On ollut mieltä avartavaa, kun on antanut luvan itselleen suhtautua asioihin eri tavalla, rakkaudesta käsin.
Kahdeksannen viikon teemana oli lepo. Se sattui enemmän kuin hyvin omaan tilanteeseeni, olin nimittäin hurjassa flunssassa juuri siihen aikaan. Useista tenteistä selviytymistä seurasi - jälleen kerran - stressitason lasku ja kevätflunssa. Olen juuri niitä tunnollisiksikin nimitettyjä henkilöitä, jotka sairastuvat heti, kun jokin stressin aihe poistuu. Vasta viime viikolla pääsin reilun kahden viikon tauon jälkeen taas liikkumaan. Aloitin hyvin kevyesti, vaikka mieli paloi jo rankempiin treeneihin. Eilen uskaltauduin jo raskaammalle tunnille, ja voi sitä fiilistä ♥  Pitkän levon jälkeen liikunnan ilo nousi ihan uudelle tasolle. Huomasin tunnilla, että lepo oli tehnyt myös kunnolle hyvää. Vaikka ajattelin, etten varmaan jaksa tehdä läheskään yhtä tehokkaasti kuin muutama viikko sitten, huomasin tekeväni välillä jopa kovemmin kuin ennen.

Toisen kuukauden tavoitteenani oli keskittyä ruokaan. Valehtelematta yli puolet kuukaudesta meni aivan samoin kuin ennenkin, eli ruuan suhteen heikosti, mutta loppukuusta on tapahtunut muutosta. Syön enemmän sitä, mistä tulee hyvä ja terve olo ja vähemmän niitä asioita, jotka heikentävät hyvinvointiani. Tässäkin muutoksessa on ollut avainasemassa uusi ajatusmalli, jonka myötä haluaa tehdä itselleen hyviä asioita.
Vaikka tällaiset muutokset tapahtuvatkin hitaasti, on mielestäni paljon parempi edetä niin, että mieli pysyy tavoitteessa mukana. Jos olisin vain heti ensimmäisestä viikosta lähtien alkanut toteuttaa jotain ankaraa ruokavaliota, siitä olisi tullut minulle ulkopuolelta tuleva käsky, jota vastaan alan helposti kapinoida. Kun ajatuksen tasolla tiedän, että nämä asiat ovat minulle hyväksi, myös haluan tehdä parempia valintoja niin ruoan kuin muunkin suhteen.

En siis noudata mitään erityistä ruokavaliota, vaan omana tavoitteenani on syödä niin, että oloni tuntuu mahdollisimman hyvältä ja terveeltä. Ohjenuorana ovat viralliset ravitsemussuositukset, mutta täydellisyyteen en pyri tässäkään, vaan tavoitteena on, että ruokavalio on tasapainossa. Kohtuus kaikessa on mottoni, jonka haluan myös ruokavalion suhteen välittää lapsillenikin :) Viime kuukauden loppupuolella saavuttamaani oivallusta haluan jatkaa myös tämän kuukauden aikana.

Kuten ennen valmennusta aavistelinkin, valmennus on tuonut mukanaan paljon hyvää. Nämä ovat olleet todella mahtavat kaksi kuukautta huikeassa naisporukassa, ja tätä iloa jatkuu onnekseni vielä toiset kaksi  ♥  Tämän kuukauden teemoina ovat ainakin omat vahvuudet ja ajankäyttö - ajankohtaisia aiheita niin minulle kuin varmasti monelle muullekin!

Iloista viikon jatkoa jokaiselle :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥