24.10.2017

Messuhulinaa ja mietteitä menneestä

Huh. Takana on virkistävä viikonloppu Helsingissä ja sen lähistöllä. Perjantaiaamuna mies heitti minut junalle ja ajeli lasten kanssa mummolaan. Matkan jälkeen kävin moikkaamassa vanhempiani ja viemässä järkyttävän kokoisen ja painavan (miten mä aina onnistun?!) matkalaukkuni säilöön. Osallistuin perjantai-iltana ihanaan valmennukseen, josta kerron lisää erillisessä postauksessa. Sitä ennen kävelin keskustassa pitkän tovin valokuvaten ihan kaikkea. Helsinki näytti lokakuisessa auringonpaisteessa kauneimmat kasvonsa, joten kerrankin saatte nauttia urbaanimmista kuvista tässä luontokuvien luvatussa blogissa. Tai no, luontoahan se merikin on.


Helsinki, Kaivopuisto, meri, ranta, lokakuu, aurinko, valokuvaus

Helsinki, meri, valokuvaus, syksy, ruska

Helsinki, Kaivopuisto, valokuvaus, photography, capital, Finland


Lauantaiaamuna suuntasimme I love me -messuille heti aamusta. Messuhulina alkoi jo junasta, joka oli tupaten täynnä. Suuri osa junavuoroista oli peruttu, joten kaikki yrittivät ahtautua samaan junaan. Minua ja kaikkia muitakin ympäröi ihmismuuri, joka vain tiivistyi tiivistymistään. Taisivat kaikki huokaista helpotuksesta, kun vihdoin päästiin Pasilaan, ja messuväki purkautui ulos junasta.

Messuhulinassa viihdyin seitsemisen tuntia, mikä on minun sietokyvylleni hurjan hyvä saavutus. Yleensä ottaen väkijoukot, kova musiikki ja yleinen hälinä vievät voimani liiankin tehokkaasti, mutta tällä kertaa pysyin yllättävän tyynenä. Parasta antia messuilla minulle olivat luennot. Erityisesti Kylli Kukk ilahdutti aurinkoisella ja mutkattomalla elämänasenteellaan. Siskoni kävi myös hänen pitämällään joogatunnilla, josta piti kovasti. Itse en flunssaisena kokenut joogaa tällä kertaa mielekkääksi. Messuilta mukaan tarttui urheiluvaatekerta, talvikengät sekä musta käsilaukku. Odottelen toki toiveikkaana edelleen, jos jostain arvonnasta kolahtaisi palkinto ;)


Helsinki, keskusta, syksy, lokakuu, kävelykatu,

Helsinki, Esplanadi, puisto, aurinko, syksy, lokakuu, valokuvaus,

Helsinki, Korkeavuorenkatu, aurinko, heijastus, lokakuu, hyvinvointi, ajatuksia


Viikonlopun aikana tuttuakin tutumpia reittejä matkustellessa oli aikaa miettiä mennyttä ja nykyhetkeä. On kummallista, miten entisiin maisemiin palattuaan näkee silloisen elämänsä aivan eri valossa. Junan ikkunasta katsoessani saatoin nähdä itseni kävelemässä asemalaiturilla matkalla kotiin tai töihin. Muistikuvieni minä mietti, onko elämä nyt tässä, onko kaikki jo saavutettu, olenko nyt niin onnellinen kuin parhaimmillani olisin. Nykyhetkestä käsin on helppo todeta, että vastaus kaikkiin kysymyksiin oli EI. Siinä samassa tunsin suurta mielenrauhaa, onnea ja iloa siitä, että olen tässä juuri nyt. Että me uskalsimme lähteä uuteen, katsomaan maailmaa taas eri näkökulmasta. Muutos ei ole koskaan helppo eikä stressitön, mutta parhaimmillaan sen myötä saa aivan uuden elämän. Sellaisen minä koen saaneeni.

Kun aloittaa alusta, pitää ja saa rakentaa elämänsä aivan perustuksista lähtien. Saa miettiä, millaista elämää haluan elää, millaisen arjen haluan ja millainen minä oikein olenkaan. Totta kai näitä muutoksia voi tehdä missä ja milloin vain, mutta ainakin itselleni on ollut vaikeaa pyristellä irti itse rakennetusta häkistä. Kun on saanut kerättyä riittävästi rohkeutta todetakseen, että yksi asia on mahdollinen, saattaakin kohta todeta, että moni muukin asia on saavutettavissa. Kun lakkaa rajoittamasta itse itseään, onkin yhtäkkiä sen asian edessä, että kaikki on mahdollista.


Helsinki, Kaivopuisto, aurinko, syksy, valo, merenranta

Helsinki, Kaivopuisto, ruska, lokakuu, maisema

Helsinki, Kaivopuisto, penkki, aurinko, lokakuu, ruska, tunnelmaa, valokuvaus


Lauantai-iltana käväisimme vielä kylässä vasta-avioituneen pariskunnan luona, minä ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina matkustin junalla muun perheen luokse, ja tulimme yhtä matkaa autolla kotiin. Vaikka viikonloppu oli aivan mahtava ja ihana ja kaikkea ylisanoja, ihan parasta oli, kun lapset juoksivat syliin heti, kun näkivät minut. Niin, ja aloittivat saman tien riitelyn keskenään, vaikka olivat kuulemma olleet koko viikonlopun sovussa. Äitiys on 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥