2.5.2018

J: Huhtikuun lukukuulumisia

Toukokuu on täällä! Se tarkoittaa myös sitä, että pääsykokeeseen on tänään enää kaksi viikkoa. Mitkä siellä on fiilikset? Onko olo, että "tulisi jo" vai ennemmin "ei vielä!" Muistan, miten tässä vaiheessa omat fiilikset heittelivät noiden kahden välillä. Ihan supersuperpaljon tsemppiä niin J:lle kuin jokaiselle muullekin hakijalle! Enää ei tarvitse kauaa jaksaa. No niin, ja nyt J:n kuulumisiin. Teksti ja kuvat: J.


Tällä kertaa lukukuulumiset ovat ennemminkin fiilis ja tunne -kuulumisia, sillä ne tuntuvat vaihtelevat enemmän kuin aiemmin. Liekö tulevalla pääsykokeella jotain tekemistä asian kanssa? Kuvituksessa tänäänkin hyönteisiä, mutta myös leskenlehti, sillä niitä on huhtikuun aikana alkanut ilmestyä katujen varsiin.
Aikatauluttamista

Kuten olen kertonut, olen ollut huhtikuussa enemmän töissä kuin olin maaliskuussa. Se on myös näkynyt lukutuntien vähentymisenä ja stressin kasvamisena. Suurimman osan ajasta olen edelleen hyvillä fiiliksillä, mutta ajoittain huolettaa, että ehdinkö riittävästi opiskella ja palautua. Olen myös huomannut, että mitä enemmän on töitä, sitä enemmän tarvitsee aikaa palautua. Tämä on luonnollisesti pois opiskelusta. Etenkin huhtikuun viimeinen viikko töissä ennen toukokuun ”lukulomaa” vei virtaa. Töiden ja opiskelun lisäksi huhtikuulle on sattunut paljon viikonloppumenoja, jotka ovat entisestään verottaneet jaksamista ja lukuaikaa. 
Hyvää fiilistä ja stressiä

Lukutuntien vähäisempi kertyminen ja väsymys ovat puolestaan omiaan olleet nostamaan stressiä ja pelkoa, että mitenköhän kaikki sujuu. Kuitenkin olen ollut suurimman osan aikaa hyvin luottavaisin ja positiivisin mielin. Oikeastaan vasta nyt, kun kokeeseen on enää kaksi viikkoa aikaa alkaa täälläkin jo hieman kuumottaa. On haastavaa saada ajatuksia pois pääsykokeesta vapaapäivinä ja välillä tulee lamaannuttava ”en osaa, en jaksa, en pysty” -tunne. Pyrin kuitenkin hyväksymään negatiiviset ajatukset ja kääntämään ne sitten aktiivisesti positiivisiksi esimerkiksi miettimällä niitä asioita, joita osaan tai hyvin menneitä harjoituskokeita. Onneksi kuitenkin näitä ei ole vielä monesti tullut mieleen.Viimeistelyä

Alkuperäinen suunnitelma oli vähentää opiskelutunteja koetta kohti. Kuitenkin nyt minusta tuntuu siltä, että jatkan mielelläni suunnilleen samoin kuin olen tehnyt tähänkin asti. Etenkin nyt, kun huhtikuun työt veivät opiskeluaikaa niin paljon, huolestuttaa olenko sittenkään tehnyt tarpeeksi. Kertaaminen on minulle ollut aina jotenkin haastavaa. Tuntuu, että en oikein osaa kerrata mitenkään järkevästi ja siitä seuraa tunne, että voin pilata kaiken vaivalla tehdyn työn, jos kertaan huonosti. Kuitenkin ja onneksi tiedän, että se oikea ja suurin työ on tehty pitkin kevättä ja nyt vain ”nautitaan” oman työn tuloksista rennosti, mutta tehokkaasti kertaillen.

Kirjoittelen vielä yhden postauksen ennen koetta. Tsemppiä kaikille loppurutistukseen ja aurinkoisia opiskelupäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥