1.8.2018

J: MAFY osa 2

Moikka! Tänään on jälleen J:n vuoro ja toisen MAFY-postauksen aika. Ensimmäisessä osassa käytiin läpi fysiikan, kemian ja biologian opiskelu etenemiskaavioineen - käy katsomassa, mikäli kiinnostaa! Teksti ja kuvat: J.


Harjoituskokeet

Harjoituskokeista tykkäsin ja ne vastasivat mielestäni täysin aiempia pääsykokeita. Tein niistä myös taulukon, josta seurasin omaa kehitystä. MAFYn sivuilta voi lukea lisää, mitä taulukon arvot tarkoittavat. Toki tässä tulee huomioida, että tarkastin kokeeni itse MAFYn ohjeiden mukaan. Ohjeet ovat kuitenkin hyvin tarkat (vrt. YO-kokeiden malliratkaisuihin), joten pisteet ovat realistiset. Kokeissa 4 ja 5 minun oli vaikea keskittyä ja alisuoriuduin. Lisäsinkin taulukkoon punaisen viivan, joka mielestäni kuvastaa todellista osaamista tai kehitystä. En millään meinannut uskoa, että olen oikeasti niin hyvä, että yllän kärkikastiin. Kokeet siis antoivat valtavasti lisämotivaatiota ja uskoa itseeni. Oikeassa pääsykokeessa vastauslomake olikin erilainen kuin harjoituskokeissa tai edellisinä vuosina ja kaavaliitekin näytti eriltä kuin olin tottunut. Tämä aiheutti kokeessa pienen alkuhämmästyksen, sillä vastauslomake oli mielestäni jotenkin sekavan näköinen ennen kuin siihen tottui.




MAFYn eri kurssien vertailu

Mitä eroa on lääkiskurssilla YO tai DI -kursseihin? Kaikissa on hyvin paljon samoja tehtäviä. Lääkiskurssisa tehtäviä on eniten ja ne ovat mielestäni soveltavampia. DI-kurssissa löytyy tosi vaikeita tehtäviä, ehkä vaikeampia kuin lääkiskurssisa. Lääkiskurssissa on myös vanhoja DI-pääsykoetehtäviä, joten ei sielläkään helpolla pääse. Toki lääkiskurssisa saa myös harjoituskokeet, jotka olivat minulle hyvin tärkeitä koeharjoittelun osalta. Mielestäni ne kertoivat hyvin omasta tasosta ja en ehtinyt tehdä lainkaan vanhoja pääsykokeita, joten siksikin ne olivat tärkeitä. Jos minulla ei nyt olisi varaa ostaa lääkiskurssia, tilaisin varmaan YO-kurssit ja sitten harjoituskokeet jostain erikseen. Joillakin valmennuskurssiyrityksillä harjoituskokeet ovat kamalia sekä ulkoisesti että sisällöllisesti, joten suosittelen tilaamaan kokeet esimerkiksi MAFYltä. Sen pitäisi onnistua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Pääsykoe ei ole sähköinen, joten en tiedä, miten lukioiden sähköiset YO:t vaikuttavat YO-kurssien materiaaleihin. Mutta suosittelen kyllä lääkiskurssia, jos se vain on mahdollista hankkia!

MAFYn arviointi ja vertailu

Mielestäni automaattinen kertaustoiminto ja selkeät ohjeet etenemisessä ovat MAFYn parhaita puolia. Aikaa ei mene hukkaan, kun tietää mitä pitää tehdä seuraavaksi. Tärkeää on myös se, että ensin tehdään riittävästi perustehtäviä, jonka jälkeen haastavia ja soveltavia tehtäviä on paljon. Kun opiskelin vielä kirjoista (kesä ja syksy 2017) merkitsin aina ne tehtävät, joita en osannut ja tein ne uudelleen seuraavana päivänä. Jatkoin tätä niin monta päivää, kunnes osasin tehtävät ilman apua. Jos löytyy sellaiset materiaalit, joissa on selkeästi merkitty aihealueittain eri tasoisia tehtäviä ja paljon haastavia, soveltavia tehtäviä, niillä voisi hyvin korvata MAFYn. Materiaalien vertailu etukäteen on haastavaa, sillä niitä ei voi tilata koekäyttöön tai tarkasteltavaksi. Lisäksi opiskelijalla pitää olla tarpeeksi itsekuria kerrata ja tehdä kunnolla eikä vilkaista heti oikeita ratkaisuja. Olisin kaivannut MAFYyn selkeämpiä ohjeita siitä, milloin kaavaliite riittää ja milloin tarvitaan arvoja MAOLsta. Lisäksi tehtävät tai ratkaisut päivittyivät omaan tahtiinsa ja olisin kaivannut päivityksistä jotain tiedotetta tai koontia. Muuta negatiivista minulla ei ole MAFYsta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥