23.3.2017

Kevään merkkejä

Kevät, se on taas täällä! Niin paljon kuin talvesta tykkäänkin, keväässä on jotain valloittavan toiveikasta. Lisääntyvä valo saa ihmiset hereille ja liikkeelle, ja vaikka kuinka ajatteli eläneensä täysillä talvellakin, tajuaa, että on ollut aivan talvihorroksessa. Tämän viikon MakroTex-valokuvahaasteessa pääsin bongailemaan kevään merkkejä.

Vaikka lunta on vielä maassa, aloitimme hyvissä ajoin ruukkukasvien esikasvatuksen. Tarkoitus on tänäkin kesänä saada "oman maan" satona ainakin muutamia yrttejä ja salaattia. Muutama urhea taimi on jo nostanut päätään mullan seasta :)


Lumi alkaa hävitä katukuvasta ja muodostaa paitsi suuria lammikoita myös kauniita kuvioita.


Tien reunoille kertyvät vesilammikot houkuttelevat lapsia loikkimaan kumppareissaan.


Sulat tiet - vaikkakin vielä aivan täynnä hiekoitussoraa!


Kevään tullen näkyy pyöräilijöitäkin taas enemmän. Itse olen reippaasti pyöräillyt läpi talven, kuten moni muukin, mutta kyllä täytyy sanoa, että sulia teitä ei voita mikään :)

Vähän harmaahan tuo meinaa alkukevät olla, mutta kyllä se tästä kirkastuu :) Ensi kuussa on varmasti jo aivan erinäköistä. Muiden bongaamia kevään merkkejä löytyy täältä!


20 kommenttia:

 1. Ihana kevät! <3 Valoa, vesilotinaa, kasvun ihmettä. Valloittavat ja niin keväiset kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ajankohtaista juuri nyt. Kevät etenee tuttuun tapaan kohti kesää

  VastaaPoista
 3. Kevään merkkejä huomaa joka päivä yhä enemmän. Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On uskomatonta, miten luonto herää aivan lyhyessä ajassa :)

   Poista
 4. Hyvät kuvat. Ihana nähdä taimien nousevan mullasta. Lumi sulaa. Pyörät ovat yksi varma kevään merkki. Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset ja aikuisetkin seuraavat tarkkaan, onko yön aikana noussut uusia taimia :) Kiitos, hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Ihania kevätkuvia! Ja se on ihan totta, että lisääntyvä valo saa tajuamaan, ettei sitä ole talvella ollut kuitenkaan ihan täydessä terässä, vaikka niin oli kuvitellutkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joka kevät se yllättää, kun tajuaa olleensa talvihorroksessa :D

   Poista
 6. Vau, talvipyöräilijä, rispekt!

  Harmaata on ja katusoraa, mutta ei enää kauan! Sulia teitä!

  VastaaPoista
 7. Täällä kovasti odotelen, että tuo katusora siivottaisiin pois, niin pääsisin myös pyöräilemään. Pyöräily olisi loistavaa kuntoutusta murtuneelle koivelle, mutta riskejä en uskalla ottaa, joten sorat sais lähteä. :D
  Maasta se pienikin ponnistaa. Taimien kasvamista on ihana seurata. Kurkin taimia aina ohi kulkiessani; ihan kuin se auttaisi niitä kasvamaan nopeammin. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo sama; aina ohi kulkeissaan ja jokainen aamu pitää tyyliin ensimmäisenä kiiruhtaa katsomaan, onko uusia taimia noussut :) Talven ensimmäiset ja viimeiset kelit ovat petollisia ja katusora myös, jospa se kohta siivottaisiin. Täällä tosin ei taida vielä olla pelkoa, kun kevät ei näy tulevan vielä aikoihin :D

   Poista
 8. Taimien kasvattaminen ja kaikki kevätkylvöihin valmistautumiset on minulle ihan vierasta puuhaa, mutta houkuttaisi kyllä opetella ja alkaa kokeilla.. kevät saisi entisestään lisää odotettavaa ja seurattavaa. Meillä jo katusoraa harjataan kovaa vauhtia pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo tuttua puuhaa ollut minullekaan, mutta tekemällä oppii :) Kohtahan se pitää rairuohokin laittaa pääsiäistä varten. Täällä vielä talvi ja kevät käyvät taistelua, mutta jospa tuo kevät kohta voittaisi :D

   Poista
 9. Eilen teki mieli mennä "leikkimään" kevätpurolle, kuten lapsenakin, mutta en minä sitten viitsinytkään ... -kävin lapsuusmaisemissa nimittäin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä tuppaa lapsettamaan :D Itsellä nuo muksut toimivat hyvänä (teko)syynä kaikenlaisille leikeille!

   Poista
 10. Minäkin olen pyörän kaivanut esille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sun jostain postauksesta :D Pyöräily on just mahtavaa, paitsi nyt, kun tänne tuli taas talvi :/

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥