10.10.2017

Lokakuun alun opiskelukuulumiset

Olen tietoisesti vältellyt opiskelujutuista kirjoittamista, koska se tuntuu just nyt aika hankalalta. Mutta tiedän, että ainakin osa teistä palaa halusta tietää, mitä kaikkea jännää ja siistiä on tapahtunut sitten syyskuun. Otan siis itseäni niskasta kiinni nyt ja kerron, mitä on meneillään :)
LYF eli lääketieteellinen yleisfysiologia on edelleen käynnissä. Koska kurssi on järjettömän laaja, tentti on jaettu kahdeksi välitentiksi - ja hyvä niin. Ensimmäinen tentti oli reilu viikko sitten, tosin tiedän jo nyt meneväni uusintaan marraskuussa. Nyt opiskellaan toisen välikuulustelun asioita. Liikkeelle lähdettiin munuaisista, joiden fysiologia on yksi ehdottomista lemppareistani. 
Harkkoja on enää yksi jäljellä :( Tähän mennessä olemme päässeet ottamaan laskimoverinäytteitä ja tutkimaan omia näytteitämme, ottamaan ja tulkitsemaan EKG:ta, harjoittelemaan sydänauskultaatiota, mittaamaan verenpainetta sekä tekemään keuhkojen toimintakokeita. Vaikka hyvin suuri osa harkoissa opetelluista asioista on ollut itselleni silkkaa kertausta, aina harkka peruspänttäämisen voittaa!
VPL eli vuorovaikutus potilas-lääkärisuhteessa oli piristävän käytännönläheinen kurssi. Siihen sisältyi pari psykologian luentoa, yksi essee (jonka tein jo, hyvä minä!) sekä kivoimpana ja jännittävimpänä kolme potilaskohtaamista käsittelevää harkkaa. Palaan tähän kurssiin myöhemmin, kun lupaukseni mukaisesti kirjoitan vuorovaikutuksesta tarkemmin.
Nyt alkoi EBIS eli epidemiologian ja biostatistiikan kurssi. Jo pelkkä sana "statistiikka" saa minulle aikaan kylmät väreet, joten nähtäväksi jää, kuinka tuskaa tämä kurssi minulle tuottaa. Toisaalta syväreideni kannalta olisi hyvä saada tästä kurssista jotain irti. Ai niin, ne syvärit. Ne junnaavat tällä hetkellä paikallaan, ja minä kellun suunnitelma- ja toteutusvaiheen välitilassa. Mutta ei stressiä, otetaan loman kannalta.

Postauksen kuvilla osallistun Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen ihan liian pitkän tauon jälkeen. Kuvat otin viikonloppuna, kun olimme pyöräretkellä koko porukalla. Viimeinen kuvista on ehdottomasti lempikuvani näistä. On lähes mahdotonta sanoa, missä ilma loppuu ja vesi alkaa :) Käy kurkkaamassa muiden osallistujien lokakuisia kuvia täältä!

20 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Toiseksi viimeisessä on ihanat värit 💚💛 Tämä on vielä energistä aikaa vuodesta ... voimat alkavat hiipua vasta marras-joulukuussa. Pyöräily on hyvä idea 🙂Onnea opintoihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, lokakuussa vielä jaksaa. Onneksi joulun odotuksesta ja valmistelusta saa virtaa niinä pimeimpinäkin aikoina :)

   Poista
 2. Tsemppiä opiskeluun ja aina välillä mukavia lenkkejä ulkosalla ja nautinnollisia kuvaussessioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonnossa liikkuminen on kyllä hyvää vastapainoa :)

   Poista
 3. Kaunista lokakuuta.
  Tsemppiä opiskeluun!

  VastaaPoista
 4. Opiskelun vastapainoksi upeata luontoa. Kaunista.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Kauniita tunnelmakuvia! Tsemppiä opiskeluun - melkoisen haastavalta kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En voi edes kuvitella, miltä nuo ulkopuolisen korviin kuulostavat :D

   Poista
 6. Viimeinen kuva on huikea! Kuin abstrakti taideteos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tuli itselläni mieleen. Ihan tekisi mieli alkaa pitkästä alkaa maalata :D

   Poista
 7. Iso hatunnosto sinulle ja paljon tsemppiä!<3 Olin aikoinaan opiskeluista niin hajalla, että enpä tiedä, miten olisin pystynyt yhdistämään opiskelun ja perheen, siis lapset. Toisaalta voihan olla, että oikeasti aikuisena osaa jo monta asiaa kokemuksesta ja perhe on opettanut priorisointia yms.:)

  Lokakuun luonto on kaunis.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja kommentista <3 Onhan tämä ihan hullun hommaa, varsinkin kun molemmat vanhemmat opiskelevat tällä hetkellä. Mutta priorisointi on todellakin ihan eri tasoa kuin nuorempana ja turhat vaatimukset karisseet jo aikapäivää sitten. Välillä väsyttää, mutta sitten levätään :)

   Ihan samaa mieltä, lokakuussa on niin kaunista - tai ainakin vielä kun ruska on kauneimmillaan!

   Poista
 8. Kauniit lokakuukuvat ja kiva oli lukea opiskelustasi. Kuulosti tutulta, joskus aikoinaan piti kahlata aika paljon käytäntöäkin läpi teorian lisäksi, vaikka ei minusta ikinä "lääkärihoitajaa" kummempaa tullutkaan;) Silti EKG:t ja suoniveret oli opeteltava ja se hemmetin RR-mitaus sillä ikivanhalla tyylillä eli stetoskooppia apuna käyttäen:) Menestystä opiskeluun 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kaikenlaista sitä on opeteltava, vaikka tietenkin sairaanhoitajataustani auttaa monissa asioissa. Oli suorastaan ilo huomata, ettei verenpainemittaus tai oikeastaan mikään muukaan ole unohtunut :D Iloista syksyn jatkoa sinnekin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥