28.2.2021

Opiskelupäiväni 2


On helmikuisen opiskelupäivän aika! Koko helmikuu on kulunut lastentautien parissa. Lisäksi rinnalla ovat kulkeneet englannin, yleislääketieteen sekä kliinisen ravitsemustieteen opinnot. Tekemistä on siis opintojen puolesta piisannut. Onneksi yleislääketieteen teoriaosuus päättyi tenttiin perjantaina, joten nyt on - toivottavasti - yksi huoli vähemmän.
7.00

Kello soi herätyksen merkiksi. Saman tien ylös ja aamutoimiin. 

7.30

Päiväkotilaisten valmiiksi laittamista, koululaiset ovat jo lähdössä. Itse en ole vielä edes pukeutunut, kun lähden vasta jonkin ajan päästä.

7.45

Ekaluokkalainen palaa takaisin hakemaan unohtuneita suksiaan ja lähtee saman tien takaisin kouluun. Onneksi on lyhyt koulumatka! Mies vie pienimmät hoitoon, minä syön rauhassa aamupalaa ja valmistaudun päivää varten.

9.00

Lähtö KYSille harkkaan, tänään luvassa lastenkirurgiaa.

 


9.15-12

Kohta opetukseen, mutta ensin vaatevarastolta puhtaat vaatteet ylle! Haastattelemme ja tutkimme parin kanssa potilaan, joka tulee myöhemmin vastaanotolle. Lastenkirurgia on kyllä laaja ala, joten opetuksessa käsiteltävät aiheet vaihtelevat lonkkaluksaatioista traumojen kautta akuuttiin vatsaan ja muihin lastenkirurgisiin vaivoihin.

12-12.15

Katson koneelta pari juttua lastentauteihin liittyvää oppimispäiväkirjaa varten ennen kuin säntään kotiin syömään. Muistan vasta ulkona, että olisin toki voinut syödä KYSilläkin. Nykyään tulee vain harvakseltaan syötyä muualla kuin kotona.

12.30

Ruokahetki kotona, onneksi jääkaapissa oli kuin olikin eilistä ruokaa! Ruoan jälkeen nappaan kahvit mukaan ja siirryn koneelle. Ehdin hetkisen tehdä äsken mainittua tehtävää, ennen kuin englannin tunti alkaa. 

 


 
13-14.30

Englannin tunti Zoomissa. Harjoitellaan kohteliasta puhetta, selvitellään sanojen merkityksiä ja harjoitellaan selittämään (potilaalle, jota pari esittää) asioita englanniksi. Aina kun pystyy, pitää edistää neulomuksia. :D

14.30-16

Pientä välipalaa ja sälähommia. Jatkan vielä lastentautien tehtävän kanssa, sillä sen pitäisi olla parin päivän päästä valmis. Samalla tehdään jo uutta tutkimussuunnitelmaa seuraavaa opetusta varten. Esikoinen on tullut koulusta ja kyselee, teenkö jotain "keskittymistä vaativaa".

16.00

Apua, nyt tuli kiire laulutunnille! Äkkiä valmiiksi ja ulos lumisateeseen.

 


 

17.00

"Tunti" ohi - eihän se oikeasti mikään tunti ole. Lähden hiljakseen kävelemään kotiin päin. Olisi ollut tänään vuoroni laittaa ruokaa, mutta aikatauluarvioni ontui pahemman kerran.

17.30

Kotona taas, onneksi mies oli laittanut ruoan puolestani. Jutellaan päivällisen lomassa kaikkien päivän tärkeimmät kuulumiset.

18-19

Online-liikuntatunti. Varsin kätevää, kun voi liikkua kotoa käsin ja samalla näyttää lapsillekin liikkumisen mallia. (Toisinaan olen "normaalioloissa" miettinyt, millaisen käsityksen lapset liikkumisesta saavat, kun se tarkoittaa yleensä sitä, että äiti vain lähtee pois kotoa. Vaikka toki ulkoillessa liikuntaa yhdessä harrastetaankin.) Välillä saan mukaan innokkaita pikku liikkujia.

 


 
19.00

Lasten iltatoimet, hammaspesut ym. Pientä siivoilua, tiskien laittoa, pyykkien viikkaamista ja sen sellaista. Täytyy tosin sanoa, että koti on taas vähän repsahtanut, mutta jotain sentään yritettävä.

20.00

Pienin nukkumaan, isommat saavat vielä kuunnella äänikirjaa. Minulla on vielä jäljellä huomiseen opetukseen valmistautumista, joten pitkä päivä tuli tästäkin. Kovin syvällisesti en enää tässä vaiheessa päivää jaksa paneutua, mutta selailen aiheeseen liittyvät luentoslidet läpi, jotta olisi edes jonkinlainen käsitys käsiteltävistä aiheista. Samalla suunnittelen huomista päivää, toisin sanoen kirjaan rästiin jääneitä opiskeltavia asioita muistiin. Mikä onni, että tenttiin on vielä hetki!

21.00

Isommilla on vielä jotain kyseltävää ennen kuin toivotetaan hyvää yötä. Sen jälkeen hetkinen omaa aikaa hyvän kirjan parissa - tällä hetkellä menossa Elena Ferranten Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät, Napoli-sarjan kolmas osa. Suosittelen!

 22.30

Nukkumaan. Huomenna ei onneksi ole yhtä hektinen päivä kuin tänään!

 


 
Jatketaan my day -postausten parissa taas ensi kuussa. Todennäköisesti silloin olen jo siirtynyt naistentautien ja sitä kautta erilaisten asioiden pariin. Ensi viikko vierähtää tiiviisti lastentautien tenttiin luvun parissa - paljon olisi vielä opittavaa, mutta aikaa taas kerran aivan liian vähän! Kahdeksan viikkoakin on oikeasti lyhyt aika.
 
Tsempit uuteen viikkoon ja mukavaa maaliskuun alkua teillekin!
 

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit ♥