25.5.2021

Opiskelupäiväni 5

Toukokuu. Tällä hetkellä ollaan terveyskeskusjaksolla, mutta opiskelupäivää kirjatessa opiskelin vielä naistentauteja. Tammikuun, helmikuun, maaliskuun ja huhtikuun opiskelupäivät löydät kuukauden nimeä klikkaamalla. Viidennen lukuvuoden viimeinen opiskelupäivä, olkaapa hyvät!

7.15

Kello soi, muut ovat jo hereillä. Autan pienimpiä vaatteisiinsa ja isompia tavaroiden löytämisessä samalla kun hoidan omia aamutoimiani.

7.45

Kämppä tyhjenee, kun muu perhe lähtee hoitoon, kouluun ja töihin. Omat aamutoimet ja aamupala (sekä tietysti kahvi!) rauhassa, ihanaa! (Tosin pitää tarkastaa vielä kymmenennen kerran, ettei minun sittenkin pitänyt olla jossakin jo klo 8...) 
8.30

Lähden kontrollikäynnille, vaihteeksi siis potilaan roolissa. Vähän jännittää, ehdinkö käynniltäni ajoissa valmistautumaan opetukseen, mutta se on onneksi turha pelko.

9.30

Pukkarilla potilas vaihtuu vilauksessa opiskelijaksi: työvaatteet ylle, takki niskaan ja työkenkien sujautus jalkaan. Vielä pitää tarkastaa, että suorituslappunen on mukana - pahinta on se, jos sitä ei löytyisikään mistään!

9.50

Naistentautien opetusta, tuttuun tapaan haastatellaan ja tutkitaan, vastaanoton jälkeen sanellaan. Ihmeesti vaan monessa asiassa kurssin myötä rutinoituu, ja yksi opiskelun lempijutuistani onkin se, kun kurssin lopulla voi aina todeta edistyneensä niin tiedollisesti kuin taidollisestikin. Sanelu on myös nykyään hyyyvin paljon pienempi peikko kuin aiemmin - toisin kuin viime syksynä pystyin kuvittelemaan. Itse asiassa en nykyään enää millään jaksaisi kirjoittaa tekstejä, koska sanelu on niin paljon nopeampaa.

11.45

Syömään! Sen jälkeen pukuhuoneelle vaatteiden vaihtoon ja kaverin luo kertailemaan gynen oppeja.

 


 
12.30 

Kaverin kanssa opeteltavien asioiden kertailua, tosin vähintään puolet ajasta menee kahvinjuontiin ja muuhun jutteluun. Taas kerran tuntuu, että toinen on niin paljon paremmin kartalla kaikesta. Jos jotain "normiajasta" kaipailen, se on ehdottomasti yhteisöllinen opiskelu, luennot ja muut.

15.30

Ohops, tuli kiire hakemaan lapsia! Kipitän äkkiä päiväkodille ja nappaan lapset mukaan. Tulee ehkä vähän huono äiti -fiilis, kun en huomaa pienintä pihalla ollenkaan vaan ajattelen automaattisesti, että hän on sisällä. :D

16.00

Kotona taas pitkän ja polveilevan kotimatkan jäljiltä. Koululaisen kaveri on käymässä, toinen koululainen taas on kaverinsa pihalla käymässä ja tulossa kohta kotiin.

17.30

Perheen yhteinen ruokailuhetki. 

 


 

18.00 

Väsyttää aivan armottomasti, mutta ei auta. Palautettava opiskelutehtävä on vielä lähes kokonaan tekemättä. Eipä auta kuin perehtyä potilastapaukseen, leikkausriskeihin ja toimenpiteen suunnitteluun! Kirjoittelen vielä muutamia muistiinpanoja, jotka jäivät päivän opiskeluhetkeltä kesken.

19.30

Lasten iltatoimet, iltapalat, pesut ym tutut kuviot, joissa vierähtää hetki jos toinenkin. Lapset huoneisiinsa ja äänikirja kuulumaan, Harry Potter -fanitus on siirtynyt jo seuraavaan sukupolveen!

21.00

Hiljaisuus eli omaa aikaa! Hetki kirjan lukua, sitten pää tyynyyn. Huomenna pitäisi taas olla pirteänä liikkeellä heti aamusta...

 


 

Tällaisia olivat viisi satunnaisesti valikoitunutta opiskelupäivää, yksi kultakin kuluneelta kuukaudelta. Olen näiden kirjoittamisen aikaan aina todennut, että elämäni on kyllä kerrassaan tylsää. :D Mutta oikein hyvä niin, tasainen arki on ihan just parasta! Kesäaikaan ei varsinaisia opiskelujuttuja tehdä (vaikka opiskeltavaa aivan takuulla riittää!), joten taidan palata opiskelupäivien osalta asiaan elo- tai syyskuussa. Muita kuulumisia kenties kesänkin aikana kirjoittelen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥