17.1.2018

10 arkista ärsytyksenaihetta

Mukavaa keskiviikkoa! En taida olla vielä kertaakaan listannut arjen pieniä ärsyttäviä asioita, mutta nyt teen sen. Loman jälkeen arkiset rasittavat asiat lyövät vielä pahemmin päälle, kuten on taas kerran tullut todettua.

1. Pimeys. Aamulla on pimeää, iltapäivällä on pimeää ja yöllä vasta pimeää onkin. Lapset kysyvät välipala-aikaan, koska syödään iltapalaa jne. Onneksi päivä on jo alkanut pidentyä, vaikkei eroa vielä juuri huomaakaan.

2. Varomattomat autoilijat. Pienten, liikennesääntöjä opettelevien lasten kanssa liikkuessa soisi autoilijoilla olevan sen verran kärsivällisyyttä, etteivät nämä kaahaisi täyttä vauhtia suojatien yli juuri kun olemme astumassa sille. Toisaalta nämä autoilijat antavat täydellisen esimerkin siitä, ettei edes suojatiellä ole turvassa.
3. Tavaroiden katoaminen. Varsinkin pinnit ja ponnarit katoavat aina. Myös kännykkää ja avaimia saan etsiä ihan koko ajan, koska huomaamattani lasken niitä mitä kummallisimpiin paikkoihin. Olen opetellut laittamaan ne aina omalle paikalleen, mutta silti tuntuu, että olen jatkuvasti etsimässä erityisesti puhelintani.

4. Muistettavien asioiden lista. Kotona: Ai niin, tänään oli se lelupäivä! Ottakaahan lapset lelut mukaan. Päiväkodissa: Aha, lelupäivä olikin vaihtunut oman kirjan päiväksi. Noooo, ainakin saitte nyt unikaverit... Koululaisten Wilma-viestitulvaa "innolla" odotellen!

5. Takkuisten hiusten selvittäminen kuuluu inhokkeihini niin omien kuin lastenkin hiusten kohdalla.
6. Lasten mielikuvitusleikit. Yritäpä komentaa lasta, kun vastaukseksi saat: "En ole XXXX, olen kissa/koira/jänis/apina/whatever" (eikä ikinä sama otus kahta kertaa peräkkäin)! Hyvähän se on, että lapsilla on mielikuvitusta, mutta joskus edellä mainittu vastaväite vain on liikaa :D

7. Se, kun kotona laittautuu ja näyttää omasta mielestään ihan hyvältä, mutta ihmisten ilmoille  päästyä hiukset sojottavat joka suuntaan eikä kauneudesta ole enää tietoakaan. Tähän ei tietenkään auta se, että yleensä pyöräilee joka paikkaan.

8. Suodatinpussit, jotka eivät aukea. Tämän ongelman kanssa painin usein, koska a) yleensä meillä  suodatinpussit ovat halvinta laatua ja b) keitän kahvia monta kertaa päivässä.
9. Keskellä tietä kävelevät ihmiset. Ala siinä sitten pyörän selästä arpomaan, kummalta puolelta on turvallisempi väistää. Samaan kategoriaan kuuluvat ne, jotka sivuilleen katsomatta poukkaavat tien yli. Kuuluvampi soittokello on hankinnassa.

10. Pukeutumisongelmat. Alamäkeä pyöräillessä on kylmä, ylämäkeen tullessa kuuma eikä lämpömittarin lukema koskaan kerro koko totuutta. Puhumattakaan niistä hetkistä, kun pitäisi jo lähteä, mutta vaatekaapista ei löydy "mitään".

Keksin kuin keksinkin kokonaiset kymmenen valituksen aihetta! Aikaa tämän postauksen tekemiseen tosin kului melkein kaksi kuukautta... Ehkä en loppujen lopuksi olekaan ihan niin ankea tyyppi kuin kuvittelen :D Pirteää arkea jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Pakko myöntää, että tää postaus piristi kummasti! Tänään on itsellä ollut sellainen päivä, jolloin joka ikinen mahdollinen asia menee huonosti/ärsyttää, joten tällainen "kanssavalitus" sai jotenkin sitä oloa purettua pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei alkanut ottaa enemmän päähän :D Huomenna on parempi päivä! Itselläkin on (taas kerran) loman jäljiltä lieviä käynnistymisvaikeuksia ja sitä myöten ärsytyksenaiheita mutta noh, koko kevät aikaa päästä vauhtiin... Tsemppiä opiskeluun :)

   Poista
 2. Ja tähän listaan vielä kaupan ohuet muovikassit, jotka eivät aukea. Usein ei joudu itse pakkaamaan, mutta itsepalvelu kassalla joskus. Silloin tulee mieleen, että olisi voinut ottaa mukaan kunnon ostoskassit ja samalla olisi tullut tehneeksi ympäristöteon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tuskailin aikani hedelmäpussien kanssa, kunnes tajusin, että niissähän on sellainen avaamista helpottava kohta :D Ostoskassit meillä tosin on juuri tuota ekologista mallia, suosittelen kyllä! Ihanaa, kun ei tarvitse huolehtia, repivätkö purkit ja purnukat muovikassin hajalle :)

   Poista
 3. Tästä listasta löytyi monta samaistumisen kohdetta, mutta etenkin tuo varomattomat autoilijat on alkanut viime viikkoina ärsyttää ihan toden teolla. Yksi peräänajokolari ja siitä seurannut kymmenellä eri lääkärillä ravaaminen oli ihan tarpeeksi mulle, en toivo samaa kenellekään. Ihmisten pitäisi kiinnittää ympäristöönsä enemmän huomiota, kun autolla ajelevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaapa pahalta! Toivottavasti oot jo toipunut! Joo, jotenkin varsinkin liukkailla keleillä porukka ei tunnu tajuavan, että jarrutukseen menee paljon pitempi matka kuin kesäkelillä, ja turvavälit on olemattomat :( Itseäni ehkä eniten liikennerikkomuksista ärsyttää (pienten lasten äitinä) se, ettei suojatien eteen pysähtyneen auton viereen pysähdytä, jolloin pahimmassa tapauksessa ajetaan suojatiellä kulkeneen päälle. No, onneksi suurin osa kuskeista lienee ihan tolkullisia.

   Kivaa viikkoa sulle ja tsemppiä opintoihin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥