13.1.2018

Opiskelukevät 2018

Kevätlukukausi starttasi virallisesti maanantaina kliinisen mikrobiologian luennoilla. Viime kuun puolella avasinkin jo pikkuisen kevään ohjelmaa, mutta kerron nyt vielä tarkemmin, mitä seuraavat kuukaudet pitävät sisällään. Tässä muutamia ajatuksia kevään kursseista sekä lopussa vähän tavoitteita :) Kuvat ovat joululoman ajalta ja kertovat varsin selvästi, ettei aurinkoa kovin paljoa näkynyt. Ehkä se taas alkaa paistaa?
Kliininen mikrobiologia: Luentoja, harkkoja ja pienryhmiä. Kurssilla tehdään ja tutkitaan kaikenlaista, joka selviää paremmin, kunhan ensi viikolla pääsemme tositoimiin. Kurssi sisältänee paljon asiaa, joka on minulle osittain tuttua ja pääosin uutta. Ennakko-oletuksena mielenkiintoista, vaikka olenkin varma, että opittavien asioiden ja yksityiskohtien määrä ottaa jossain vaiheessa pattiin ja lujasti.

Ympäristöterveydenhuollon perusteet: Kurssikuvauksen mukaan kurssilla käsitellään erilaisia ympäristöaltisteita ja niiden vaikutusta terveyteen. Luentoja, pienryhmätyöskentelyä sekä itsenäistä opiskelua on luvassa tälläkin kurssilla. Sen suurempia ennakkoajatuksia ei tämän kurssin osalta ole, vaikka aihe sinänsä minua kiinnostaakin.
Yleinen patologia: Luentoja, harkkoja ja obduktioon osallistumista. Varmasti opettavainen ja mielenkiintoinen kurssi, jonka eräs 3-vuosikurssilainen komensi opiskelemaan huolella. Ja niinhän minä teen, kun viisaampi käskee!

Maaliskuun alussa alkaa sitten moneen otteeseen mainitsemani Systemaattinen farmakologia ja lääkeainetoksikologia: Toisaalta odotan innolla, toisaalta en yhtään. Onneksi on vielä pari kuukautta aikaa tottua ajatukseen!
Muita pienempiä kokonaisuuksia kevään aikana ovat lyhyt potilaan tutkimista esittelevä kurssi, joka valmentaa klinikkaan sekä tietenkin infoa syksyllä alkavista kliinisistä opinnoista. Tämän kevään yhtenä tavoitteena on totta kai päästä syväreissäni seuraavalle tasolle eli aineistonkeruuseen.  Jotenkin alkaa tuntua, että koko syvärihomma on yksi ikuisuusprojekti... Laiskanpuoleisen (no juu, miehen opinnot ja uusi arki ym. tekosyyt) syksyn jäljiltä jäi keväällekin ylimääräistä puuhaa, joten nyt kevätpuolella ei ole pahemmin varaa laiskotella. Viimeinen neljännes preklinikkaa on käynnissä, pakko kai sen kunniaksi on edes vähän panostaa! Kevään päätavoitteena onkin suoriutua kohtalaisella menestyksellä tämän kevään opinnoista.

Aika hurjaa muuten, että nyt jo, tänä vuonna on edessä siirtyminen odotettuun klinikkaan. Mutta vielä on vika kevät preklinikkaa käymättä ja klinikkakynnys ylittämättä, joten eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa ;)

6 kommenttia:

 1. Moikka,
  Mielenkiintoista kuulla näistä opiskeluista tarkemmin, kun Kuopioon hakemassa. Sellainen kysymys heräsi tässä, että kuinka paljon noin suurinpirtein teillä on pakollista opetusta viikon aikana? Pohdinnassa vain, että jos pääsee sisälle, mutta haluisi mahdollisesti suorittaa toisella paikkakunnalla toisen tutkinnon loppuun ohella, joka vaatisi kuitenkin jonkin verran läsnäoloa myös, niin luuletko onko se preklinikan aikana mitenkään mahdollista?
  Kiitos kivasta blogista, nostaa hurjasti motivaatiota lukemiseen, kun lueskelee näitä postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiva kuulla :) Pakollisen opetuksen määrä vaihtelee viikoittain ja kursseittain, mutta pääosin sitä on omasta mielestä aika vähän. Luentoja on lähes joka päivä, mutta harkkoja viikossa 0-5. Preklinikan luennothan eivät yleensä ole pakollisia, mutta harjoitustyöt ovat. Ainoa pidempi pätkä, jolloin muistan olleen pakollista opetusta päivittäin, olivat viimetammikuiset dissektiot (2 vkoa). Noin muuten liikkumavaraa ja joustoakin löytynee, vaikka lääkis sieltä koulumuotoisimmasta päästä onkin. Liikaa ei kannata tällaisia asioita pohtia etukäteen, asiat järjestyvät kyllä ajallaan :)

   Tsemppiä kovasti lukemisiin ja kivaa talven jatkoa!

   Poista
  2. Vastaukseni jäikin ilmeisesti johonkin matkalle, mutta halusin vain sanoa, että kiitos vastauksesta ja tsempeistä! Oikeassa olet, että turha liikaa vielä stressata näitä asioita. Toivottavasti nähdään Kuopiossa syksyllä :) Tsemppiä sulle opiskelukevääseen myös ja aurinkoisia talvipäiviä!

   Poista
  3. Eipä kestä, ilo olla avuksi! Kiitos myös tsempeistä, niille on käyttöä :D Näkemisiin syksyllä ;)

   Poista
 2. Hei! Päädyin blogiisi yöllisen surffailun myötä. Kauniita kuvia tässä postauksessa! Tsemppiä opintoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit tänne! Kiitos, Kuopiossa on kyllä ihanan talvista :) Iloista kevättä sinnekin!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥