25.2.2017

Lempimausteeni

Tällä viikolla MakroTex-haasteessa on päästy tutustumaan eri mausteisiin. Linkin takaa löydät muiden osallistujien kauniita ja oivaltavia maustekuvia!

Valkosipuli on mauste, jota laitan lähes jokaiseen valmistamaani ruokaan. Sen kanssa on toki varottava liiallisuutta, kuten seuraava, edelleen nolostuttava, tarina kertoo.

Kymmenen vuotta sitten olin au pairina ulkomailla ja shoppailimme kaverini kanssa eräässä pienessä brittiläisessä kaupungissa. Kesken shoppailukierroksen iski nälkä, ja ostimme ison valkosipulipatongin. Valkosipulia oli leivässä paljon, ja söimme sen hyvällä ruokahalulla. Tai ainakin minä söin.

Lounastauon jälkeen ostoskierrosta jatkaessani ihmettelin, kun vaatekaupan myyjä palveli minua aivan kummallisesti pää kenossa. Vasta jälkikäteen tajusin, että ko. herra ei tainnut olla valkosipulin ystävä... Vieläkin pienesti nolottaa, ja tätä nykyä pidän huolta, etten haise valkosipulilta ainakaan ihan yhtä pahasti :DKuvissa muuten esiintyy joululahjaksi saamamme huhmare, jolle on löytynyt mukavasti käyttöä :)

12 kommenttia:

Kiva kun kommentoit ♥