11.1.2018

Loman jälkimainingeissa

Arkeen paluu on jo vauhdissa, mutta taakse jäänyt loma ansaitsee oman postauksensa! Saimme viettää aivan ihanat, rentouttavat viikot vailla suurempia huolia ja velvollisuuksia. Tottahan lasten kanssa on aina omat rutiininsa, mutta kodin ulkopuolisilta vastuilta saimme olla hyvinkin rauhassa. Joulun aika vierähti kotioloissa rennosti oleillen, ja vuodenvaihteen jälkeen suuntasimme eteläiseen Suomeen. Vietimme mummolassa vajaat kaksi päivää, joita seurasi odotettu lento Kanarialle. Talven ihmemaa - tai Etelä-Suomen synkeä lumettomuus - vaihtui kuusituntisen lennon aikana kesäisen leppeään ilmastoon. Nyt pääsee enemmänkin kesäisiä lomakuvia tänne blogin puolelle, Instahan päivittyi jo matkan aikana useammin.


Tammikuun alun vietimme siis koti-Kuopioon verrattuna aivan erilaisessa ympäristössä. Gran Canaria valikoitui lomakohteeksemme lyhyehkön lentomatkan, sopivan kesäisen sään ja kauniin ympäristön vuoksi. Maspalomasin hiekkadyynit sekä vuoristo (korkein huippu Pico de las Nieves, 1949 m) tuli tällä matkalla kartoitettua. Ilma oli päivisin lämmin, mutta heti auringon laskettua viileni todella nopeasti. Vuoristossa oli oikeasti kylmä, joten kuvatkin piti napata pikavauhtia :D Maisemat jo mainitulta korkeimmalta huipulta olivat päätähuimaavat ja henkeäsalpaavat, joskaan kuvat eivät tee niille ihan täyttä oikeutta.Lomamatka sisälsi paljon uima-altaalla ja rannalla oleilua, jonkin verran retkeilyä ja ajelua ympäri saarta sekä ihanaa merta ja kauniita auringonlaskuja. Matkat molempiin suuntiin sujuivat odotettua paremmin, lentokoneessa kaikki käyttäytyivät hienosti (eivät toki täydellisesti, mutta kukapa olisi joka hetki malliyksilö) ja samoin perillä lomakohteessa. Ihanaa oli espanjalaisten lapsiystävällisyys ja lukuisat hymyt ja huomionosoitukset, joita erityisesti pienin keräsi osakseen. Vuokra-auto antoi oman vapautensa, ja käytimmekin lähes koko vuokra-ajan hyödyksi kierrellen saaren eri kohteita. Kaikkein parasta itselleni ja uskoakseni muillekin olivat tietenkin valo ja lämpö, jotka saivat talven jäljiltä huurteessa olevan ytimenikin sulamaan! Matkan tavoite tuli täytettyä eli energiaa ja aurinkoa tankattua, jotta jaksetaan taas Suomen kesään asti.

Ennen matkaa kotiin jäivät vielä joulukuusi ja -koristeet, mutta onhan tässä vielä pari päivää aikaa korjata ne pois. Tuskin maltan kuitenkaan luopua vielä kaikista valoista, koska illat ja aamut ovat pimeitä vielä pitkään. Joka tapauksessa näiden pirteiden lomakuvien myötä jaksan varmasti, kunnes päivä pitenee kunnolla täällä pohjolassakin!

Näillä kuvilla osallistun jälleen Pienen Linnun MakroTex-valokuvahaasteeseen, jossa on tällä viikolla aiheena tammikuu. Omat kuvani ovat tällä kertaa vähän erilaisia tammikuun kuvia :) Linkin takaa löydät myös muiden osallistujien tammikuiset kuvat!

20 kommenttia:

 1. Ihanaa tammikuuta erilaisessa paikassa kuin kotosalla. Jaksamista täällä - lumi on kuitenkin ihanaa ja pikkupakkasetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaikka matkalla kivaa onkin, kotiinpaluu on ihan parasta! Hyvää tammikuun jatkoa sinnekin :)

   Poista
 2. On tuo kyllä pieni ihme kun voi Suomen maisemista lennähtää etelän aurinkoon 💚(Tai no 6 tunnin lento ei ehkä ihan "lennähdys" ole :) Teillä oli tapahtumien täyteinen tammikuu. Olkoon muukin vuotenne mukava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä mahtavaa, kun tuosta noin vaan voi pyrähtää aivan erilaisiin maisemiin! Kiitos :) Samoin mukavaa vuoden jatkoa sinnekin!

   Poista
 3. Ooh, valoa ja lämpöä! Kadehdittavaa :D Uskon, että nautitte koko perhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :D Oli kyllä mahtava loma, vaikka onhan se aina kivaa palata kotiin! Kivaa tammikuun jatkoa sinnekin :)

   Poista
 4. kauniilta näyttää! Hieman erilainen tammikuu auringon lämmössä kuin Suomen pakkasissa.
  Hyvää viikonvaihdetta Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosiaankin aivan erilainen ympäristö, mutta ihanahan se oli palata Suomen pakkasiin. Hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista
 5. Aivan ihana tuo toiseksi viimeinen kuva, harmi on jättää lämpöä ja kauneutta, mutta kyllä kotoisessa Suomessakin on ihan kiva lumitalvi ollut, ei pelkkää harmaata lössyä ja räntää kuten joskus aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että pahalta tuntui viimeisenä päivänä ennen lähtöä, mutta kyllä se kotiin pääseminen tuntuu silti aina hyvältä :D Kuopiossa on tosi kivasti lunta, ihanan lumista ja talvista!

   Poista
 6. No,vähän erilaisia tammikuun kuvia olikin, kuin täällä suomessa!
  Mutta tammikuu se sielläkin oli ja varmaan nautitte reissustanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin nautimme, vaikka on aina kivaa palata takaisin kotiin :) Joo, hieman erilainen on tammikuu tuolla etelämmässä!

   Poista
 7. Ihanan kirkkaan aurinkoiset lomakuvat!

  VastaaPoista
 8. Olipa hauska kontrasti kahden viimeisimmän postauksesi välillä, uusimmassa niin talvisia kuvia ja näissä upeita ranta- ja aurinkokuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kontrastia kerrakseen palata sieltä lämpimästä takaisin pakkasiin :) Ihanahan tämä luminen Suomen talvi on, ei voi kiistää, mutta oli ihanaa saada vähän aurinkoakin! Kevättalven aurinkoa odotellessa :)

   Poista
 9. Näyttää ihanalta tammikuulta :)
  Iloa ja energiaa uuteen viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oli ihana tammikuun alku! Vaikka ei tätä Suomea mikään voitakaan :) Samoin sinne kivaa viikkoa<3

   Poista
 10. Oih ja voih, niin ihanan näköistä - lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että tänään (-10 ja hirveä tuuli) tuli vähän ikävä tuonne :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥