26.1.2018

Lapsiperheen Gran Canaria

Ihanaa perjantaita! Kuten aiemmassa lomapostaksessa jo kerroinkin, oma tammikuinen etelänmatkamme suuntautui Gran Canarialle ja sujui lentoineen päivineen oikein hyvin. Kerron tässä vähän tarkemmin matkan yksityiskohdista ja siitä, millaista tekemistä lapsiperheelle Gran Canaria tarjoaa. Julkaisu vähän viivästyi, mutta tiedot naputtelin ylös heti matkalta palattua ennen kuin arki ehti sumentaa lomamuistot täysin :D Kerron arkikuulumisia heti huomenna, jotta pääsette senkin suhteen kärryille!


lasten, kanssa, lomalle, matkustelu, perhe, lomamatka, taapero


Hotelli

Kohdekaupunkeja sekä tietysti hotelleja ja muita majoituskohteita löytyy Gran Canarialta moneen lähtöön ja makuun. Itse majoituimme siis Puerto Ricossa. Hotelliksi valitsimme Eden-nimisestä neljän tähden huoneistohotellista kolmion, joka oli mitoitettu neljälle hengelle. Lapset nyt eivät paljoa (nukkuma)tilaa vie, joten ihan hyvin mahduimme viidestäänkin. Miinuksena tässä ja monessa muussakin hotellissa on yömyöhään jatkuva musiikki, joka kuului kohtalaisen kovaa ainakin omaan huoneistoomme. Muuten hotellivalintamme osui nappiin, korkeammalta oli ihanat maisemat eikä rannallekaan ollut pitkä matka. Keittiö ei ollut suurensuuri, mutta sisälsi hyvät ruoanlaittomahdollisuudet ja peruskeittiövälineet, joten ruoanlaitto hotellilla oli helppoa.


hotelli, huoneistohotelli, majoitus, lapsiperhe, etelänloma, gran canaria


Uimarannat

Puerto Ricossa oli kaksi aallonmurtajin varustettua rantaa. Itse emme käyneet kuin Amadoresin rannalla, koska se oli lähempänä ja saatoimme kävellä sinne koko porukalla. Kyseinen ranta oli alkuun tosi matala, mutta syveni äkkiä, joten lasten kanssa piti olla tarkkana. Pienehköjä aaltoja tuli rantaan asti, mutta muuten ranta oli rauhallinen. Autolla toki pääsi helposti muillekin rannoille, kun pysytteli vain mahdollisimman lähellä rannikkoa ja bongaili uimarannan merkkejä.


uimaranta, ranta, uinti, lapsiperhe, pikkulapset, taapero, leikki-ikäinen, rannalla

taapero, rannalla, uimaranta, etelänloma, matkustelu, uimapuku, aurinko

 
Aktiviteetit

Alle kouluikäisten kanssa pienetkin aktiviteetit ovat riittäviä. Suomen oloista poiketen ilmaisia leikkipuistoja ei ainakaan oman hotellimme lähistöllä ollut, vaan usein erilaisiin "laitteisiin" kuten trampoliiniin oli maksu esim. 4 €/20 min. Mies kävi kahden isomman kanssa Angry Birds -puistossa, ja jengi viihtyi siellä tuntikausia. Kuopus olisi päässyt ilmaiseksi sisään, mutta koska aikuisen pääsymaksu oli 12 €, pidimme parempana vaihtoehtona kyseistä järjestelyä. Isommat (ja mies, tietenkin!) saivat seikkailla sydämensä kyllyydestä, ja me kuopuksen kanssa nautimme olostamme hotellilla. Muina aktiviteetteina meillä oli totta kai uimarannalla olo ja välillä pienet kävelyretket. Pidemmistä retkistämme lisää seuraavana.


lapset, loma, etelänmatka, aktiviteetti, retki, kävely, majoitus, kaupunki

retki, lapset, aurinko, suojautuminen, matkustelu, nähtävyys, maisema, puerto rico


Retket

Teimme vuokra-autolla (vuokra-aikana meillä oli neljä kokonaista päivää)  kolme erillistä retkeä eri paikkoihin. Aamupäivät vietimme yleensä hotellin uima-altaalla, ja iltapäivästä lähdimme autolla liikkeelle. Yhtenä päivänä ajoimme Maspalomasin hiekkadyyneille, joilla lapset kiipeilivät innoissaan. Näimme siellä myös auringonlaskun, jonka jälkeen ilma viileni pikavauhtia. Kaunista oli.

Toisena päivänä lähdimme Puerto Ricosta toiseen suuntaan ja päädyimme meren rannalle, jonka kuvasaldoa oli nähtävissä jo Instagramin puolella.


maspalomas, hiekkadyynit, lapset, nähtävyys, leikki, retki, vuokra-auto

siluetti, maisema, auringonlasku, lomamatka, valokuvaus, perhe

auringonlasku, merenranta, atlantti, lapsiperhe, loma, lämmin, gran canaria


Pisin retkemme suuntautui Gran Canarian korkeimmalle huipulle nimeltään Pico de las Nieves (1949m), jonne saimme kiemurrella melkoisen pitkään serpentiiniteitä. Lisämaustetta retkeen toi huono eli epätarkka kartta (perus kartanlukijan tekosyy, kun johdattaa joukon ihan väärään paikkaan...), joka johti meidät aluksi aivan outoihin maisemiin. Noh, lopulta pääsimme oikeaan paikkaan eli nousujohteiselle tielle kohti korkeuksia. Maisemat Pico de las Nievesin näköalapaikalta olivat kyllä huikeat, mutta kauaa siellä ei voinut olla, kun tuuli puhalsi niin kylmästi - huipulla todella tuulee! 

Pahoinvoinnilta vältyttiin ajelemalla hiljakseen ja mahdollisimman tasaisesti. Yritimme päästä huipulta alas mahdollisimman nopeasti, joten ajelimme Teldeen ja sieltä pikaisesti moottoritielle. Lapset hinkuivat uimaan, joten pysähdyimme kotimatkalla San Agustinin kiviselle rannalle. Alimmassa kuvassa kaksi pientä kummitusta kuivattelemassa :)

Puerto Ricossa on tarjolla monenlaisia retkiä merelle tai muualle, mutta niille emme tällä kertaa lähteneet.


maisemat, retki, vuoristo, vuokra-auto, pico de las nieves, näkymä, nähtävyys

luola, nähtävyys, maisemat, autoretki, retkellä, loma, matka, lasten kanssa

merenranta, atlantti, uimassa, rannalla, lapset


Ravintolat

Näistä ei kertynyt kovin paljoa kokemusta, koska ostimme ja valmistimme itse pääosin ruokamme. Pari kertaa turvauduimme ravintolapalveluihin, ja kuten jo aiempien kokemusten perusteella tiesimme, lapsiin suhtauduttiin kuin parhaisiin VIP-vieraisiin. Siinä missä itse suomalaisen pidättyväisenä yrittää pitää lapset hiljaa ja paikallaan, ravintolan henkilökunta jututti ja nauratti lapsia minkä töiltään ehti. Totta kai lapsille tarjottiin myös jäätelöannokset ruokailun päätteeksi sekä vielä tikkarit ja toisetkin lähtiäisiksi.


auringonlasku, valokuvaus, puerto rico, näkymä, maisema


Yhteenvetona: Gran Canaria on helppo, huoleton ja rento lomakohde myös lasten kanssa. Ilmat olivat ainakin nyt tammikuussa sopivat (päivällä +22, yöllä +17), joten lastenkin kanssa siellä pärjäsi mainiosti. Muihinkin saariin olen tutustunut, mutta tähän mennessä Gran Canaria on oma lempparini - monipuolinen luonto, ihanat hiekkarannat, dyynit ja vuoristo sekä tietenkin meri ovat juuri sitä, mitä omalta etelänlomalta kaipaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥