4.12.2018

Loka-marraskuu 2018

Mukavaa joulukuun alkua! Lokakuu ja marraskuu hujahtivat ohi, joten niputetaanpa kaksi kuukausikatsausta taas yhteen. Vuoden pahin aika eli marraskuu - joka tänä vuonna oli vielä paljon tavallista rankempi - on nyt ohitettu, ja reilun viikon päästä ollaankin jo joululomalla. Mutta tässäpä vielä parin viime kuukauden parhaita ja pahimpia :)
parasta oli päästä eroon elinpatologiasta tentin kautta perjantaina. Ennen tuota tenttiä minulla ei ollut koskaan ollut hyvää fiilistä histologian/patologian tentissä, mutta nytpä oli! Ja hyvä niin, sillä perjantainen tentti oli ihan viimeinen patologian tenttimme.

inspiroivinta on ollut huomata oma edistymiseni erityisesti potilaan tutkimisen kohdalla. Nyt on kolme potilasta yhdeksästä tutkittu, ja ero ekan ja kolmannen potilaan tutkimisessa oli jo huomattava. Yleisesti klinikan kurssit ja opiskeltavat asiat ovat todella inspiroivia - tämän kaiken vuoksi minä lääkikseen halusin :)

ikävintä oli paitsi olla 2,5 viikkoa yksin lasten kanssa, myös se, että joudumme melko pikaisella varoitusajalla muuttamaan pois tästä asunnosta. Onneksi uusi asunto on jo löytynyt ja muuttopäiväkin suunnilleen tiedossa. Ikävää on siis se, että omasta tahdostamme emme olisi vielä muuttaneet pois.


 

ärsyttävintä on edelliseen liittyen pakkaaminen ja tavaran karsiminen. Yleensä meillä on ollut pidempi aika valmistautua muuttoon, mutta tämä tuli aika puun takaa! No, tuleepahan taas karsittua kertynyttä tavaraa...

hauskinta on varmaan ollut kaikissa ryhmäopetuksissa ja harkoissa. Nyt klinikassa ryhmät ovat aika pieniä, 6-8 hengen ryhmiä, joten aika hyvin ollaan tultu tutuiksi ja opiskelukin pienryhmissä on ihan eri tavalla mielekästä kuin suurissa opiskeluryhmissä.

ilahduttavinta on saada opiskelu- tai muita asioita päätökseen. Olen ilahtunut myös jokaisesta hyväksytystä harjoitussairauskertomuksesta, koska kaikki on aina kotiinpäin.

raskainta on ollut pimeä marraskuu ja siihen liittyen väsymys. Onneksi nyt on saatu edes pikkuisen lunta, mutta pitkään oli mustaa ja sateista ja oma olo sen mukainen.
piristävintä on tässä vaiheessa syksyä todeta, että suurin osa syksyn opiskelujutuista on jo takana - ja olen selvinnyt niistä kaikista! Myös ajatus monen viikon (!!!) joululomasta virkistää. Lokakuussa ollut syysloma oli myös piristävä - nyt ennen joulua olen jaksanut paljon paremmin kuin aiempina vuosina, jolloin syyslomaa ei ole ollut.

kauneinta ovat tähän vuodenaikaan kuura ja kaikki kauniit kausivalot, joita ihmiset ovat viritelleet pihoilleen ja parvekkeilleen!

haikeinta on jättää tämä ensimmäinen Kuopion-kotimme varsinkin, kun muutto tuli eteen niin äkkiä. Tänne sitä tultiin silloin ekan syksyn elokuussa ja täällä on koettu niin paljon iloa kuin epätoivoakin! Onneksi sentään asuinalue säilyy samana, joten muutos on mahdollisimman pieni kaikkien kannalta.


Sellaista kaikkea on mahtunut loka- ja marraskuuhun.Yritän taas jossain kohtaa kirjoitella, mitä kaikkea on opiskelun saralla tapahtunut ja muutenkin, mutta harmittavasti aika on niin rajallista... Joka tapauksessa ihanaa alkanutta joulukuuta kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥