3.4.2019

Vähiin käy

Moi taas pitkästä aikaa! Viimeksi päivitin (opiskelu)kuulumisia maaliskuun alkupuolella eli liki kuukausi sitten. Päivät ja viikot vierivät aivan käsittämätöntä vauhtia, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että kauan odotettu ja paljon pelätty (?) kolmosvuosi on jo kohta ohi. Tämän ja ensi viikon aikana meillä on vielä kaksi tenttiä ja kaksi seminaaria, mutta siinäpä se sitten onkin - sisusten lopputenttiä lukuun ottamatta, tietenkin. Aiemmassa postauksessa mainituista harkoista ja omatoimisista on itselläni jäljellä enää kaksi sisätautien seminaaria, koska kaikki omatoimiset olen hoitanut jo aikaa sitten ja viimeisen potilaankin sain tutkittua viime kuussa - raporttien hyväksyntää odotellen... Hyvältä näyttää siis loppukevättä ajatellen! Lisäksi meillä on ensi viikolla ensi vuodesta info, jossa ilmeisesti saamme jo tarkempaa tietoa siitä, mitä kaikkea jännää LT4 meille tarjoaakaan.
Kuluneen kuukauden aikana on koettu niin opiskelun iloa kuin hienoista epätoivoa ja suunnatonta väsymystäkin. Tässä vaiheessa on jo niin monta tenttiä takana, että vähemmästäkin alkaa väsyttää. Etenkin tällä hetkellä käynnissä oleva kolme tenttiä kolmessa viikossa on jo monta kertaa tuntunut mahdottomalta. Suureksi onneksi ensi viikon jälkeen alkaa "loma", joka kestää toukokuun alkuun saakka. Silloin on sisätautien lopputentti, jossa tentitään vielä kerran kaikki sisätautien kurssit (KARD, GNR ja EnHE). Vaikka menestykseni noissa tenteissä mahtava olikin, paljon saa kertailla ja vielä opiskellakin lopputenttiä varten. Aionkin tehdä sen huolella, sillä kesällä minua kutsuu amanuenssuuri sisätaudeilla!
Elämäni ihka ensimmäisestä manupaikasta olen syystäkin aivan liekeissä ja totta kai haluan jo etukäteen valmistautua mahdollisimman hyvin. En tosin vielä tiedä, mille osastolle päädyn, joten parempi opiskella kaikki kunnolla ;) Kladista ja preklinikan melko hyvistä arvosanoista oli kuin olikin minulle hyötyä, sillä sain manupaikan juuri sieltä, mistä halusinkin. Toki "kilpailua" vähensi huomattavasti se, että suuri osa kurssikavereistani on hankkinut amanuenssuuripaikkansa omatoimisesti jostain muualta. Vaan oli miten oli, on jännittävää päästä harjoittelemaan lääkärin työtä käytännössä. Tähän asti kurssien yhteydessä tapahtuvat harjoittelut ovat olleet hyvin lyhyitä hetkiä, joten odotan innolla sitä, että pääsen paremmin jyvälle lääkärin toimenkuvasta ja opin toivottavasti ihan hirveästi uutta. Kesää odotellessa on kuitenkin vielä radiologia (apua), keuhkosairaudet (ihan ok) ja Se Lopputentti (en sano mitään) selätettävänä, joten pakko taas palata kirjojen ääreen!
Kaikille yhteishaussa hakeneille ja pääsykokeisiin pänttääville hurjasti tsemppiä :) Vaikka välillä tuntuisi raskaalta, älä ihmeessä luovuta - enää 1,5 kuukautta urakkaa jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥