18.5.2019

Muuto(kse)n plussat ja miinukset - päivitys

Jokin aika sitten törmäsin vanhaan postaukseeni, jossa listasin ennen Kuopioon muuttoa tulevan muutoksen hyviä ja huonoja puolia. Liki kolme vuotta kuopiolaisena viettäneenä minulla on tähän(kin) asiaan jo paljon enemmän perspektiiviä kuin tuolloin - tuota postausta kirjoittaessani kun minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, millaista Kuopiossa todella on.

Eli Kuopioon muuton uudempia plussia ja miinuksia luvassa nyt!
+ lyhyet matkat

Ainakin tällä hetkellä saamme nauttia lyhyistä matkoista, kun molempien opiskelupaikat ja lasten päiväkoti ovat kodista parin kilsan säteellä. Myöhemmin työelämässä tilanne voi olla toinen, joten nautitaan tästä nyt, kun voidaan!

+ uusi ympäristö ja ilmasto

Toki tässä parissa vuodessa uusi kotiympäristö on tullut tutuksi, mutta tähän mennessä olen vain ihastunut siihen enemmän ja enemmän. Luovuin joo entisestä kauniista ympäristöstä, mutta sain tilalle jotain, joka peittoaa entisen mennen tullen. Kuopion vuodenajat miellyttävät minua suuresti (ainakin talvi), ja olen täältä löytänyt paljon kauniita lempipaikkoja. Korkeuseroilla on se hyvä puoli, että maisemat ovat ihan omaa luokkaansa.
+ kotoinen ilmapiiri

Toisin kuin etukäteen ajattelin, Kuopio ei tunnu mitenkään (liian) pieneltä eikä savonkaan kuuntelu ole loppujen lopuksi kovin kamalaa :D Paljon on toki tekemistä silläkin, että Kuopiossa asuu niin paljon muualta tulleita, etenkin opiskelijoiden joukossa. Mutta siis olen yllättynyt positiivisesti tästä leppoisasta tunnelmasta, jota kaipaan aina pk-seudulla vieraillessani. Elämästä ei ikinä tiedä, mutta tällä hetkellä entiset kotikulmat eivät houkuttele yhtään!

+ uudet kuviot

Kun on jo kerran muuttanut kauas kotoa, lähteminen toiselle paikkakunnalle on ja oli paljon helpompaa. Minusta on kivaa, kun ystäviä ja sukulaisia löytyy vähän joka puolelta. Uusien kuvioiden luominen on toisaalta aika raskasta, mutta toisaalta on hyvä huomata, että me pärjätään kyllä vähän vieraammallakin maaperällä. Uusiin kuvioihin voinee lukea myös uusvanhat harrastukseni, jotka etelämmässä asuessa olivat vuosikaudet hukassa, mutta jotka ilokseni löysin taas muuton myötä.
- mäet

Ne mäet!!! Etukäteen kun kuulee varoitteluja kamalista mäistä, sitä vaan tuhahtelee itsekseen ja ajattelee, että kyllähän mä nyt yhdelle mäelle pärjään... Onneksi pääsin loppuvuodesta tapahtuneen muuton myötä tuosta yhdestä järkyttävästä ylämäestä eroon, joskin mäellä asumme edelleen :D

- shoppailumahdollisuudet

Aika rajalliset siis. En edes tykkää shoppailusta, joten siksi olisi kiva, jos takuuvarmasti löytäisi kerralla sen, mitä etsii. Pk-seudun (netti)kirppistarjontaan verrattuna täällä joutuu usein odottelemaan, että sopivia asioita tulee tarjolle, mikä välillä turhauttaa. Samoin harmitti, kun Kuopion ainoa lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin keskittynyt kirppis lopetti toimintansa tänä keväänä.

- opiskelukaupunki

Porukka vaihtuu opintojensa tahdissa eli tiuhaan. Voi tietysti olla, että kuulun itsekin tähän joukkoon, joka opintojen jälkeen lähtee muualle töiden perässä, joten enpä tiedä, onko minulla varaa "valittaa". Joka tapauksessa lienee rasittavaa tutustua aina vaan uusiin ihmisiin, jotka kuitenkin katoavat elämästä sitä mukaa, kun saavat opintonsa päätökseen.
Viimeisenä: parhaina juttuina ovat - tietenkin - säilyneet lääkis ja kaikki muuton myötä löytyneet ihan mahtavat tyypit! Opiskelu on vuosi vuodelta mielenkiintoisempaa ja antoisampaa vaikkakin myös rankempaa, ja on ilo huomata, että jonkin sortin tukiverkostoa on saatu tännekin, toiselle puolelle Suomea, rakennettua. Enää ei olla ihan yksin, vaikka siltä hetkittäin elokuussa 2016 Kuopioon muuttaessamme tuntui. (Olihan ja on edelleen meillä täällä jo muutamat tutut ennestään, ja uusia on saatu.) Eikä minulla edelleenkään ole ikävä entiseen. Tätä nykyä pidän ihan varteenotettavana vaihtoehtona, että jäisimme tänne pysyvästi, mutta siihen toki vaikuttavat myös meistä riippumattomat seikat, kuten työt... No, hetkeen ei niistä tarvitse huolehtia, kun on vasta (jo) puolet opinnoista hoidettuna!

 Iloista viikonlopun jatkoa! ♥

2 kommenttia:

  1. Kuopio on kiva kaupunki! Muutaman kerran on tullut siellä käytyä ystävän luona. :) Hienoa, että muutto Kuopioon siis kannatti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopio on kyllä kiva paikka! Ja on kieltämättä mukavaa huomata, että omat päätökset osoittautuvat oikeiksi! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥