1.11.2017

J: Lokakuun lukukuulumisia

Mukavaa marraskuun ensimmäistä! Joka toiselle keskiviikolle tyypilliseen tapaan on J:n vuoro päivittää kuulumisiaan lääkiksen pääsykokeeseen 2018 liittyen. Viimeksi hän esitteli kolme pääsykoeprosessia tukevaa asiaa. Päivät pimenevät entisestään, eikä positiivisesta asenteestakaan ole yhtä helppoa pitää kiinni kuin syksyn kirkkaimpina päivinä. Siispä toivon iloa ja valoa jokaisen pääsykoeurakkaan! Tsemppiä just sulle, oot super :) Teksti ja kuvat ovat J:n käsialaa.


Haku-uudistuksia

No nyt on julkaistu viralliset tiedot ensi kevään hauista! Ne löytyvät esimerkiksi Opintopolusta. Uudessa lääketieteen yhteishaussa hakija saa yhden ensisijaisuuspisteen ensimmäiseen hakukohteeseen. Pääsykoe tulee tehdä ensimmäisessä hakukohteessa ja se pysyy samankaltaisena kuin viime vuonna. Kaikkiin yleis- tai hammaslääkiksiin voi hakea samalla kertaa.
Negatiivisuutta

Odotin paljon virallista tietoa hakemisesta, sillä en ole halunnut lukea mitään ennakkospekulaatioita muutoksista ja niiden vaikutuksista. Edelleenkään en halua lukea keskusteluita yhteishaun vaikutuksesta sisäänpääsyyn. Pelkään, että spekulaatioita lukiessani rakentamani itsevarmuus ja positiivisuus rapisee pala palalta pois. Olen pitkään ennen hakupäätöstäni jahkannut hakemista, mutta joka kerta päättänyt olla hakematta epäonnistumisen pelon vuoksi. Olen myös ”perustellut” hakemattomuuttani itselleni sillä, etten kuitenkaan onnistuisi tai pärjäisi lääketieteen opinnoissa. Nyt haluan pitää tiukasti kiinni itsevarmuudestani, positiivisuudestani ja uskomuksesta, etteivät muutokset tai uudistukset vaikuta minun sisäänpääsyyn mitenkään. Olen päättänyt, että teen parhaani ja se riittää.

Tässä kuussa positiivisuuden ja itsevarmuuden ylläpito on ollut haasteellista. Välillä mielessä on käynyt myös luovuttaminen. Haku tuntuu nyt paljon todellisemmalta kuin aiemmin ja sitä myötä myös onnistumispaineet ovat tuntuneet kovilta. Jossain vaiheessa tätä kuuta mieli oli niin negatiivinen haun suhteen, että pidin suosiolla taukoa opiskelusta ja juttelin murheeni pois läheisten kanssa. Onneksi he jaksavat tsempata niin paljon!
Biologiaa

Lokakuu on kulunut suurimmaksi osaksi biologian parissa. Olen opiskellut sitä niin, että luen kirjaa kappale kerrallaan ja yhden lukukerran jälkeen pohdin lukemaani ja toisella lukukerralla kirjoitan muistiinpanoja. Lisäksi tehtäviä olen tehnyt erilliselle paperille. Muistiinpanoja tehdessäni huomasin, että olen onneton piirtäjä! Päätin siis tulostaa ja värittää osan kuvista, vaikka piirtäessä voisi oppia tehokkaammin. Alun itsevarmuus biologian suhteen on Ihmisen biologia –kurssin aikana ropissut, sillä tuntuu, etten voi koskaan muistaa niitä kaikkia pieniä yksityiskohtia!
Suunnittelua

Fysiikan opiskelun starttasin muutama päivä sitten ja sen kanssa on hieman ristiriitaiset fiilikset. Tuntuu todella tyhmältä opiskella sitä samalla tavalla kuin kemiaa, koska asiat ovat itselle niin tuttuja. Todennäköisesti muutan opiskelutaktiikkaani jotenkin, mutten vielä tiedä miten.

Olen pohtinut myös paljon kevään aikatauluja ja materiaaleja. En koe tarvitsevani varsinaista valmennuskurssia, mutta jotakin kertaavaa tai syventävää materiaalia olisi mielestäni hyvä hankkia. Mitään päätöksiä materiaalin suhteen en ole vielä tehnyt. Itseasiassa sovin itseni kanssa, että teen päätökset vasta joulukuun puolen välin jälkeen, joten te kuulette niistä todennäköisesti vasta joulukuun lukukuulumisissa.


Tsemppiä kaikille opiskeluun ja negatiivisten tunteiden kanssa kamppailuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥