2.8.2018

Lomatunnelmia

Viimeisiä kesälomapäiviä viedään, sillä maanantaina käynnistyy 3. lääkisvuosi ja paljon odotetut kliiniset opinnot. Olemme lasten kanssa lomailleet nyt jo hetken, ja tämä viikko saadaan vielä viettää rentoa kesäelämää. Tähän asti loma on vierähtänyt sujuvasti kotiympyröissä, vaikkakin viime viikonloppuna käväisimme muutaman päivän Etelä-Suomessa hellettä paossa. Meidän kämppämme on niin kuuma, että olen moneen otteeseen kiittänyt onneani, etten ollut tänä kesänä 3-vuorotyössä. Vaikka viime kesä oli "kylmä", yövuorojen välissä nukkuminen jäi vähälle kuumuuden vuoksi, kun aina heräsin liian aikaisin hikisenä ja päänsärkyisenä. Jokin sentään meni tänä kesänä nappiin!
Helteen vuoksi lomani on ollut äärimmäisen laiska. Lähes kaikki kiinnostavat muka-pakolliset lomapuuhat ovat saaneet väistyä ulkoilun (varjossa ja vain aamu- tai ilta-aikaan) ja uinnin tieltä. Kai sitä siivota ehtii myöhemminkin, vaikkapa syksyn viileinä iltoina ;) Muutakin pienempää ja suurempaa murhetta on kesän aikana ollut, mutta pääosin hyvillä fiiliksillä olemme saaneet latautua uutta lukuvuotta kohti. Kesän kohokohtana oli tietenkin ensitapaaminen äärimmäisen suloisen ja valloittavan pikkuisen kanssa - lastemme serkun ja minun ensimmäisen siskonlapseni ♥ Miten voikin joka kerta unohtaa, kuinka pieniä vauvat ovatkaan! Hänelläkin oli ikää "jo" kuukausi, ja silti tuntui, ettei kukaan meidän vauvoista todellakaan ollut edes syntyessään näin pieni (vaikka totuus on tietenkin toinen) :D
Loma tuntuu loppuvan aina ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan - kesähän kaiketi jatkuu vielä pitkään ainakin säiden puolesta. Viimeisen lomaviikon huvetessa tuntuu, ettei todellakaan ole valmis palaamaan arkeen. Tässä vaiheessa fiilis on, etten edes halua koko klinikkaan, kun pikkuinen paniikinpoikanen uhkaa nostaa päätään ensi vuotta ajatellessa. Edessä on kuitenkin paljon totuttua enemmän pakollista opiskelua, mikä meidän tilanteessamme tarkoittaa ennennäkemätöntä aikataulusäätöä. Tukiverkostoa on kuitenkin rakennettu tänne Kuopioon jo parin vuoden ajan, ja lastenvahtireservissä löytyy, joten ehkäpä tästäkin vuodesta jotenkuten selvitään. Ja jos ei selvitä, saatte kuulla siitäkin.
Tälle viikolle ennen klinikan alkua jää vielä hankittavaksi työkengät (ellen mene edellisillä) ja muutama muu pienempi hankinta. Nimineula on tilattuna (lääketieteen kandidaatti, ajatelkaa!) ja stetarit jo valmiina. Jos unohdetaan tuo aiemmin mainittu paniikinpoikanen, oikeastaan olen aika innoissani. Tästä tulee kivaa - tuleehan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥