22.8.2018

J: Laskimet ja laskinharjoittelu


Mukavaa keskiviikkoa! Pääsykoejutut jatkuvat J:n postausten muodossa vielä hetkisen, joten kaikki ensi kevään kokeisiin menoa suunnittelevat kuulolle. Ja hei, molemmat laskimet odottavat vielä uutta omistajaansa! :) Teksti ja kuvat: J.

Kuvien laskimet ovat myynnissä 7 euron hintaan. Jos laskimet kiinnostavat, laita viestiä osoitteeseen tasapainoiluablog@gmail.com.




Laskimet

Ostin helmikuussa CASIO SL-450S -laskimen, jota myös MAFYvalmennus suositteli. Se oli ollut huhupuheitten mukaan viime vuoden suosituin laskin. Laskimen hyviä puolia ovat laskutoimituksen symboli näytössä ja näppäimet. Näppäimiä on kevyt painaa ja koska ne ovat kaukana toisistaan, hutipainalluksien määrä vähenee. Huonoa taas oli se, että muistia ei voinut tyhjentää kesken laskun eli muisti piti tyhjentää aina ennen laskua. Laskimessa muistin luku tulee näyttöön ennen kuin sen voi tyhjentää. Huhtikuun alussa tilasin CASIO Petite fx:n, sillä halusin varaslaskimen kokeeseen ja olin lukenut, että tässä muistin voisi tyhjentää kesken laskun. Tässä laskimessa miinusta tuli näppäimistä, sillä niitä piti painaa kovaa ja minulle kävi monesti niin, ettei laskin ottanut painallustani ja jouduin aloittamaan alusta. Laskimet toimivat hieman eri tavalla, joten sitä piti harjoitella. Kokeessa käytin enemmän SL-450s:ää, mutta käytin toista laskinta ”apunäyttönä” eli pystyin laskemaan jonkin laskun alkua toisella ja tekemään välissä jotain toisella. Kokeessa ei ole aikaa ”säätää” laskinten kanssa, mutta joissain tehtävissä koin suureksi avuksi kahden laskimen käytön.




Laskinharjoittelu

Pohdin aiemmissa postauksissa jo syksyllä, että milloin olisi hyvä alkaa käyttää nelilaskinta. Matemaattiset taitoni ovat hyvät, vaikka laskurutiini ei ollutkaan niin hyvä kuin aluksi kuvittelin. Tämän vuoksi keskityin vain tekemään suuren määrän erilaisia tehtäviä enkä käyttänyt aikaani nelilaskimen kanssa jumppaamiseen. Käytin siis sekä symbolista- että funktiolaskinta aluksi. Esimerkiksi toisen asteen yhtälöt laskin suurimmaksi osaksi symbolisella laskimella. Kuitenkin välillä käytin nelilaskinta, jotta käsinlaskemisen taito ei unohdu kokonaan. Tein kaikki harjoituskokeet nelilaskimella. Nelilaskimella laskin huhtikuun alusta saakka lähes kaikki tehtävät. MAFYssä on kuuden tehtävän paketti nelilaskin harjoitteluun, jonka tein ennen ensimmäistä harjoituskoetta. Sen kummemmin en käyttänyt aikaani nelilaskimen opetteluun tai esimerkiksi logaritmien laskemiseen. Kannattaa tarkastella omia taitoja ja sen mukaan ajoittaa laskinharjoittelu. Jos taitosi ovat heikommat, tulee harjoittelu aloittaa aiemmin. Minusta harjoituskokeet tai vanhat pääsykokeet auttavat hahmottamaan tätäkin taitoa.

Tsemppiä uuteen lukuvuoteen tai hakuvuoteen kaikille! P.S. Youtubeen on tullut paljon hakuvideoita, joten niistäkin kannattaa poimia opiskeluvinkit talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥