27.5.2020

2/3 suoritettu!

Lupasin viimeksi, että kerron vielä tarkemmin kuulumisia ja tunnelmia kuluneen lukuvuoden ajalta. Tällä hetkellä opintojeni tilanne on se, että opintopisteistä laskettuna koossa on yli 2/3 suorituksista, mutta koska kirurgian kurssi on vielä suorittamatta, neljännen vuoden työkynnys ja sitä myöten eka kandikesä antaa odottaa itseään ensi vuoteen.
Syksy - tai oikeastaan ajanjakso maaliskuulta lokakuuhun - meni aika lailla raskauden kanssa painiskellessa. Opinnot sain toki suoritettua ajallaan, mutta kuten tuli moneen kertaan täälläkin todettua, vähän rankkaa oli. Yksi iso etappi syksyltä oli se, kun sain vihdoin ja viimein syventävien opintojen opinnäytteeni valmiiksi - tuntui niin hienolta nähdä omien suoritusteni joukossa LL-opinnäyte! Vauvelin syntymän jälkeen tein vähän valinnaisia opintoja (ennemmin omaksi virkistyksekseni kuin pakosta) ja ennen joulua kävin vielä toisen opinnäytetyöseminaarin. Vaikka syvärini valmiit jo ovatkin, tutkimus samasta aiheesta jatkuu. Viime vuoden lopulla aloitinkin elämäni ensimmäisen artikkelin kirjoittamisen tai oikeastaan siihen vaadittavan taustatyön. Loppuvuosi on syystä ja toisestakin (väsymys, väsymys ja väsymys) vähän sumun peitossa, mutta jotain muistikuvia sentään löytyy. :D

Palasin tammikuussa opintojen (neurologian!) pariin tosi mielelläni. Neurologia oli omasta mielestäni niin mahtavaa ja oli tosi kivaa olla taas "oma itsensä" - tarkoitan siis ilman raskausvaivoja - vaikka vauvanhoito vähän haasteita välillä järjestikin. Talviloman jälkeen alkoikin tämä erikoinen etäelämän aikakausi, joka on ollut luku sinänsä. Tavallaan opiskelu on ollut helpompaa (kun on voinut osallistua kotoa käsin kaikkeen), mutta toisaalta taas ei (miten ihmeessä pystyy samaan aikaan pitämään esitelmää etänä, hoitamaan vauvaa ja auttamaan koululaista hänen etätuntinsa kanssa?). Mutta siitäkin on selvitty, sanoisin jopa että yllättävän hyvin.
Summauksena koko vuodesta: Vuosi hujahti taas käsittämätöntä vauhtia! LT4 ei herättänyt niin suuria tunteita suuntaan tai toiseenkaan kuin eka klinikkavuosi viime vuonna, ehkä menin sen verran rennommalla otteella. Vauvan kanssa opiskelu oli tälläkin kerralla todella paljon helpompaa kuin raskausaikana, ja oikein hyvä niin. En siis sekuntiakaan ole katunut, että jatkoin opintoja vauvan syntymän jälkeen, vaan se oli minulle ainoa oikea ratkaisu. Onneksi kaikki meni hyvin, ja asiat järjestyivät tavalla tai toisella. Muutamia kertoja vauva oli mukana seminaareissa, ja välillä ystävät auttoivat hänen hoidossaan - kiitos siitä heille ♥♥♥ 

Nyt on kaikki tämän lukuvuoden velvollisuudet hoidettu, vaikka toki artikkelin edistäminen jatkuu nyt kesälläkin. Mutta onpahan kiva olla lomalla! Vaikka toisaalta harmittaa, kun vielä ei ole oman kandikesän vuoro, olen ihan tyytyväinen siihen, että saan vielä tämän kesän olla kotona - etenkin, kun ekaluokkalaisen kesähoitokuviot olisivat muuten tuottaneet harmaita hiuksia. Jokaisella pilvellä hopeareunus, vai miten se meni. :D

Toivottavasti teilläkin on ollut hyvä vuosi tai edes kohtuullinen! Kauniita kesäpäiviä kaikille ♥

4 kommenttia:

 1. Pakko kyllä tähän kommentoida, että sinä olet ihan superihminen! Oliko vauvan syntymään viikko-pari, kun vielä reippaasti olit minun parina fysiatrian potilastentissä ja sitten vielä paluu opintojen pariin niin nopeaan tahtiin. Huh, ei voi muuta kuin päätä pyörittää ja ihailla. :)

  Siitä olen täysin samaa mieltä, että neljäs vuosi oli jotenkin helpompi kuin eka klinikkavuosi, mutta mikään helppo tämäkään. Kivan lopetuksen sai vielä itselle, kun roikkunut sisätautien lk meni läpi ja neljän vuoden opinnot nyt plakkarissa. Kesäkauden eka manukuukausi Julkulassa oli myös mukava kokemus. Suosittelen lämpimästi manuilua/keikkailua psykiatrialla, jos vaan aika antaa myöten.

  Rentouttavaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit! Taisi olla potilastentistä (onneksi) enää vajaa viikko vauvan syntymään, hyvä kun sain tentit pois alta... :D Mulla tosiaan tätä vuotta helpotti, kun todennäköisesti pahin (vaativin ja aikaavievin, oletan) kirra jäi ensi vuodelle. Syksylläpä sen näkee, miten sen kanssa pärjään. Psykiatrialla manuilua tai keikkailua olen itsekin harkinnut, niin hyvä kuulla, että oli mukavaa!

   Onnea nelosen työluvista, varmasti mahtava fiilis! Mukavaa kesää sinnekin! :)

   Poista
 2. Olet supernainen ja äiti. ❤️

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit ♥