8.12.2020

Toivepostaus: my day

Moikka! Joulukuuta mennään, syksyn opinnot ovat onnellisesti ohi, mutta lomaa saan odotella vielä hetken. Tämä(kin) postaus on odotellut julkaisua luokattoman kauan, mutta josko nyt! 

Aiemmin tuli toivetta my day -tyyppisestä postauksesta, joten on aika taas vähän raottaa, miten oma ja perheeni arki pyörii. Oikeastaan tekisi mieli kirjoittaa koko viikosta, koska yhden päivän perusteella nyt ei saa kovin hyvää kuvaa. Tyydyn nyt kuitenkin kuvaamaan yhden ihan tavallisen lokakuisen arkipäivän.6.45

Herätyskello soi. Yön aikana sänkyymme on näköjään löytänyt tiensä 2/4 lapsista. En jaksa nousta heti, sillä tiedän, että miehen kello soi ihan kohta.

7.00

Toinen herätys kilkattaa. Mies nousee ylös ja lähtee aamuhommiin. Minä pötköttelen vielä jonkin aikaa kuopus kainalossa. Opetus alkaa vasta ysiltä.

7.30

Pakko nousta ylös. Päiväkotilaisella on tänään naamiaiset. Hän lähtee noita-asussa hoitoon. Autan häntä aamutoimissa samalla kun ekaluokkalaista pitää hoputtaa aamupalalle. Esikoinen on jo lähdössä kouluun, aina ajoissa toisin kuin moni muu...

7.45

Toinenkin lähtee kouluun, mies vie päiväkotilaisen. Minä syön kuopuksen kanssa aamupalaa. Samanlainen aamupala äidin kanssa on hänelle kova juttu. Vuoden ikään mennessä hän on jo oppinut "pyytämään" (vaatimaan) kaikkea, mitä muut syövät. Mansikat ovat tänä aamuna "nammmnammm". 

8.15

Ei kun opiskelujen ääreen. Etäseminaari alkaa vasta ysiltä, mutta pakko tarkastaa vielä, että muistikuvani pitävät paikkansa. Tsekkaan sähköpostin (ei mitään uutta) ja muut viestintäkanavat. Mies on palannut kotiin ja istuu kuopuksen kanssa vielä hetken ruokapöydän ääressä.

 


8.50

Avaan Zoomin ja Wordin valmiiksi. Etäseminaarit ovat erilaisia kuin liveopetus, joissa tykkään kirjoittaa käsin. Etäopetus etenee usein sen verran vauhdilla, ettei käsin kirjoittaessa ehdi mitenkään mukaan, joten pitää turvautua tablettiin. Seminaari näytön toiseen reunaan, tekstitiedosto toiseen ja hyvin sujuu!

9.00

Opetus alkaa. Oppiaineena silmätaudit ja aiheena traumat. Kuuntelen ryhmäläisteni esityksiä ja kirjoitan muistiinpanoja minkä ehdin. Kuopus touhuaa lattialla omiaan ja tahtoo välillä syliin. Hän kiskoo lattialle kaiken, mihin yltää. Kuulokkeiden johto on ylivoimaisen kiinnostava, ja suuren osan ajasta kuuntelen seminaaria suosiolla vain yhdellä kuulokkeella. Mies tekee omia opiskelujuttujaan samassa huoneessa. Kuopus käy vuorotellen molempien sylissä, välillä lattiallakin. Näköjään hän on oppinut kiipeämään lelulaatikon päälle, mutta itku tulee, kun ei osaakaan laskeutua sieltä alas.

10.00

Kuopus väsähtää ja siirtyy päiväunille omaan sänkyynsä. Seminaari jatkuu, esitykset seuraavat toistaan ja asiat menevät päässäni jo iloisesti sekaisin. Mahtaa olla opiskeltavaa tenttiä varten, mietiskelen.


 

10.30

Lääkäri soittaa kuopuksen kontrollipuhelun. Delegoin puhelun miehelle, koska seminaarissa on just nyt tärkeää asiaa. Hyviä uutisia, kontrolleja lasten polilla ei tarvitse enää jatkaa.

11.00

Seminaari on ohi, mikä tarkoittaa lounasaikaa. Syönnin jälkeen selailen uutiset ja somet, katson taas kerran sähköpostit ja Yammerin. Käyn kurkkaamassa toiveikkaana kirurgian Moodlea, josko tenttituloksista kuuluisi, mutta turha toivo.

12.00

Kuopus heräilee päiväunilta ja syö hänkin lounaan. Käydään miehen ja kuopuksen kanssa pienimuotoisesti asioilla. Mukava käydä kesken päivän vähän virkistäytymässä ulkoilmassa!

13.00

Palaamme kotiin taas. Esikoinen on tullut koulusta, kaveri on kylässä. Yleistä puuhastelua, siivoilua ja kotitöitä hetken aikaa, mutta vielä pitäisi vähän jaksaa opiskella. Kuopus kulkee mukana, tassuttelee ympäri asuntoa ja kantaa tavaroita paikasta toiseen. Teen kauppatilauksen ensi viikon ruokalistan mukaan. Mies tekee taas omia opiskelujuttujaan.


 

15.00

Työlääketieteen tentti häämöttää reilun viikon päässä. Apua. Perehdyn hetkisen ammattitautien ja ammatillisen kuntoutuksen ihmeelliseen maailmaan, mutta kauaa en jaksa. Tässä vaiheessa toivon vain, että pääsen tentistä läpi. Mies hakee lapsen hoidosta, ekaluokkalainen tulee iltapäiväkerhosta kaverinsa kanssa.

16.00 - 

Ruoanlaittoa, kotihommia ym. tavallista puuhastelua. Pelataan lasten kanssa Muuttuvaa labyrinttia. Lojun sohvalla kuopus kainalossa, muut puuhaavat omiaan. Miehellä on tänään harrastuspäivä, joten oma iltani vierähtää lasten ja kodinhoidon parissa.

20.00

Lapset nukkumaan tai ainakin huoneisiinsa. Pientä siivoilua ja järjestelyä. Sitten loppuilta omaa aikaa eli rentoutumista mieluiten hyvän kirjan kanssa. (Todellisuudessa unohdun vaihteeksi koneelle.)

22.00

Nukkumaan! Huomenna on "vapaa", mutta rytmistä pitää pitää kiinni. Lapset on kuitenkin huolehdittava kouluun ja päiväkotiin. Itsenäistä opiskeltavaakin riittää sen verran kuin kuopuksen kanssa touhuamiselta ehtii.

 


 

Siinä oli yksi ihan tavallinen päivä. Enemmänkin tosiaan voisi tätä omaa arkea avata tällaisten my day -postausten kanssa. Jos useamminkin kiinnostavat tämäntyyppiset postaukset, paina tuosta alta "tykkäsin". Ehkäpä vielä jaksan syyslukukauden päätteeksi kirjoittaa koontia kuluneen syksyn opinnoista, joten palataan taas. :) 

 Jaksamista näihin vuoden pimeimpiin päiviin - onneksi kohta on joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥