29.4.2018

Raskas viikko

Pikaiset sunnuntaiterveiset täältä hieman väsähtäneeltä porukalta! Puolisolla on huomenna viides tentti viikon sisään, mikä on kyllä näkynyt tämän viikon ohjelmassa ja onkin pääsyynä blogihiljaisuuteen. Viime viikonloppu ja vielä maanantaikin vietettiin rattoisasti vatsataudissa (joka ei onneksi itselleni tarttunut) ja siitä toipuessa. Tiistaista lähtien päästiin onneksi takaisin kiinni perusarkeen. Itse olen yrittänyt kiriä farmakologian rästejä kovin laihoin tuloksin. Näkyy olevan täysi työ siinä, että pysyisi edes joten kuten mukana kurssin aikatauluissa. Tällä viikolla oli myös farmakologian ryhmäopetus, jonka aiheena oli verenpainelääkitys. Kivaa päästä välillä pohtimaan "oikeita" potilastapauksia.

Viikon ohjelma ei päättynyt perjantaihin, vaan lauantaina oli myös herätys klo 6. Ajoimme koko perheellä miehen sukulaisen hautajaisiin reilun 100 kilometrin päähän. Lapset olivat ensimmäistä kertaa hautajaisissa niin, että heille jää niistä jonkinlainen muistikuva. Kuolema ja hautajaiset ovat jo pidempään puhuttaneet varsinkin esikoista. Siunaustilaisuudessa hän kuunteli todella tarkkaan kaiken, mitä pappi sanoi, ja kyseli jälkeenpäin, mitä mikäkin tarkoittaa. Haudalla kuultiin kauneutta rakastavan 4-vuotiaan kommentti: "Ihanat kukat!", kun kukkalaitteet oli aseteltu suljetun haudan päälle. Paikalla olleita hieman hymyilytti, mutta tottahan se oli - kauniit kukkalaitteet oli valittu läheisen muistoksi. Muistotilaisuus vietettiin kauniin perinteisessä miljöössä Seuratuvalla, josta alempi kuva on otettu. Tilaisuuden jälkeen vierailimme vielä miehen "mummolassa", vaikkei siellä enää ketään asukaan. Vaikka hautajaiset aina surullisia ovatkin, samalla on mukavaa, kun edes näissä tilaisuuksissa tapaa (miehen) sukulaisia, joiden kanssa arjessa ei ole tekemisissä.


Tänään olemme levänneet koko viikon edestä. Viikko vaati veronsa, ja minäkin jouduin nukkumaan päiväunet - mitä en todellakaan tee usein. Vaikka opintojen puolesta minulla olisi huomenna vapaata, hyödynnän sen syväreideni parissa, joten tavallinen arkipäivä - vaikkakin kivan tekemisen parissa -  on taas tiedossa. No, tiistaina on onneksi vapaata ja vappu. Simaa meillä kyllä on (kiitos miehen), mutta nähtäväksi jää, saadaanko munkkeja aikaan tänä vuonna ollenkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥