4.4.2018

J: Maaliskuun (lyhyitä) lukukuulumisia

Jälleen on J:n lukukuulumisten vuoro! Toivottavasti teillä hakijoilla luvut ovat sujuneet toivotusti. Mutta vaikkeivät olisikaan, vielä on paaaljon aikaa kiriä omaa osaamistaan. Omat ajatukseni tässä vaiheessa kevättä (sattumalta päivälleen kaksi vuotta sitten) löytyvät tästä vanhasta postauksesta. Postauksen kuvat ovat tällä kertaa omiani, vaikkakin viime huhtikuulta. Mutta nyt J:n kuulumisiin:
Opiskelua…

Pääsääntöisesti opiskelu menee hyvin. Välillä on ollut pientä väsymystä ilmassa ja ajattelinkin, että pidän lähiaikoina muutaman ekstravapaapäivän putkeen, jotta jaksaa painaa loppuun asti hyvissä voimissa. Välillä tuntuu, että ei opiskelu ei etene, mutta kyllähän se oikeasti etenee hyvin ja olen omassa tavoitetahdissani. Se on vain jokin tunne. Lisäksi välillä tuntuu, että kun opin jonkin uuden asian tai vahvistan vanhaa osaamista, niin samalla jotain unohtuu. Vähän niin kuin asiaa menisi toisesta korvasta sisään ja toisesta taas tippuisi samaa tahtia pois. Luulen, että tähän ongelmaan se muutaman päivän nollaus auttaisi.

Viimeaikainen auringonpaiste on antanut paljon virtaa ja tuntuu, että päivät alkavat myös mukavammin, kun saa herätä yhä valoisampaan aikaan. Olen myös lisännyt hieman liikuntaa viikkooni, sillä tuntuu, että sitä tarvitsee tehokkaan opiskelun vastapainoksi yhä enemmän.

Harjoituskokeet ovat menneet vaihtelevalla menestyksellä, välillä tulee huipputuloksia ja välillä sitten niitä ei-niin-huippuja. Kuitenkin se jokin oma taso näyttää myös löytyneen. Pääsykoetta ajatellen harjoituskokeista tuntuu olevan hyötyä etenkin vastaustekniikan ja oman koetyylin löytymisen kannalta. Niissä on mukavan monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä.

Kokeita analysoidessa olen pohtinut sattuman merkitystä sitten siinä oikeassa pääsykokeessa sekä ylipäätään itse pääsykoepäivään valmistautumista. Näistä lisää sitten hieman lähempänä koepäivää, vaikka siihen ei kylläkään enää ole kuin yksi hujaus.
… ja töitä

Nyt minulla on ollut huomattavasti vähemmän töitä kuin esimerkiksi tammikuussa. Huhtikuussa taas minulla tulee olemaan hieman enemmän töitä, muttei kuitenkaan ihan täysiä tunteja. Tämä hieman huolettaa jaksamisen ja pääsykoeopiskelun tehokkuuden kannalta. Toisaalta taas koen, että on kivaa vaihtelua päästä ”ihmisten ilmoille” ja kunnolla osaksi työyhteisöä. On ollut kiva haastaa itseään opiskelujen kanssa, mutta odotan myös työprojektin tuomia haasteita.


Tsemppiä sulle tosi paljon ja aurinkoista huhtikuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥