15.7.2018

Erilainen kesä

Helteistä sunnuntaita! Kuluva kesä on tässä taloudessa poikkeuksellinen. Olemme viettäneet kesiä, jolloin molemmat olivat töissä ja kesiä, jolloin toinen on ollut lasten kanssa kotona toisen ollessa töissä. Ennen tätä emme ole viettäneet kesää, jolloin toinen olisi töissä ja toinen opiskelisi, emmekä myöskään kesää, jolloin meillä ei ole yhtään viikkoa (koko perheen) yhteistä lomaa. Hmmmm, parisuhde - mikä se on?!
Mies tekee ensimmäistä kesää töitä alalla, jolle hän nyt kouluttautuu. Hassua joutua aloittamaan "ihan alusta", kun on jo toisen alan vuosikausia pätevöitynyt ammattilainen. Sama on edessä itselläni (onneksi ei vielä ainakaan vuoteen!), mutta toisaalta meillä molemmilla edelliset alat liippaavat sen verran läheltä, että aiemmasta työkokemuksesta on suuri hyöty ja ilo. 

Minä taas olen maininnut jo useaan kertaan, että tämä kesä vierähtää syväreideni eli syventävien opintojen opinnäytteeni parissa. Syväreideni aloituksesta voit lukea lisää täältä. JOS syväriaikataulut eivät olisi viime vuonna pettäneet niin pahasti (tarkoitushan oli saada koko homma pakettiin ennen klinikkaa...), tuskin olisi tarvinnut kesää viettää tämän asian parissa, mutta nyt kävi näin. Toisaalta tämä oli tietoinen valinta, koska nyt ei tarvitse stressata lasten sairastamisia tai muuta vastaavaa, vaan mies voi keskittyä töihinsä ja minä omaan projektiini, jonka aikataulut ovat vain itsestäni kiinni. Olen ottanut rennosti ja yrittänyt parhaani mukaan nautiskella kesästäkin, vaikka välillä on kieltämättä rasittanut hoitaa kaikki lasten viennit ja haut yksin.
Alunperin aikataulutin niin, että saisin suurimman työn (aineistonkeruu) valmiiksi reilua viikkoa ennen opintojen alkua. Onnekseni olen rutinoitunut hommissani niin, että perjantaina tuli jo valmista, jei! Kirjallinen työ ja varsinainen analyysi jää syksylle/ensi vuodelle, mutta käsittämättömän suuri työ on nyt tehty. Tämä taas tarkoittaa, että taidan saada jopa kolme viikkoa ansaittua kesälomaa ♥ Ja onpahan muuten ensimmäinen kerta aikoihin (jos äitiys"lomia" ei lasketa), kun lomailen ennen elokuuta! 

Kolmosvuosi alkaa liki kuukautta aiemmin kuin kaksi ekaa, joten kesäloma on tällä kertaa tosi lyhyt. Olen molempina menneinä syksyinä ollut ennen joulua aivan loppu intensiivisestä syksystä johtuen. Tänä vuonna meillä on sentään syysloma, jonka toivoisi tuovan jotain helpotusta. Silti vähän arveluttaa jo valmiiksi, miten selviän loppusyksystä. En ole katsonut kalenteria tarkkaan, mutta toivon, ettei tänä vuonna ole taas tenttiä juuri ennen joululomaa... No, ehkä tuotakin ehtii murehtia myöhemmin ;) Toisaalta kun elämää katsoo taaksepäin, ihan kaikista vastaan tulleista haasteista on selvitty, joten miksenpä selviäisi tulevistakin!
Ihanaa kesän jatkoa! Helteistä en pidä, mutta lomalla niitäkin on helpompi sietää. Kuvat ovat viime heinäkuulta, jolloin teimme niin paljon enemmän kaikkea kuin tänä kesänä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥