23.2.2017

Sisustusfilosofiani

Tuntuu, että uiskentelen vähän turhan usein syvissä vesissä, joten nyt vuorossa kepeämpää asiaa! Sisustus, koti, arki, elämä. Kivoja sanoja, jotka tuovat lämpimän tunteen ainakin minulle :) En ole toistaiseksi esitellyt kotiamme kokonaisuudessaan tai edes sinne päin. Syitä siihen on kaksi: 1. kotimme sisustus ei ole vielä "valmis" ja 2. haluan ensin kertoa, miksi sisustuksemme on sellainen kuin on. Ehkä tämän postauksen jälkeen uskaltaudun ulos kuvaannollisesta kaapista ja julkaisen ensimmäistä kertaa (yleis)kuvia kodistamme.
Mutta asiaan! Sisustusfilosofiani eli sisustamiseni pääperiaatteet:

1. Pidän huonekaluista, tavaroista ja esineistä, joilla on tarina. Usein nämä esineet ovat vanhoja.
2. Jokin (koriste-)esine saattaa oikeasti olla aivan naurettava tai jopa ruma, mutta se on kodissamme esillä, koska sillä on tunnearvoa.
3. Ihailen vaaleita, selkeälinjaisia, moderneja koteja, joita näkyy nykyään usein. Silti ei tulisi kuuloonkaan, että oma kotimme olisi sellainen...
4. ... koska meillä asuu kaksi sisustamisesta kiinnostunutta henkilöä.
5. Tästä voi päätellä, että jos asuisin yksin, meillä olisi ehkä vähän eri näköistä. Mutta vain ehkä.
6. Pidän erilaisista, uskaliaistakin sisustusratkaisuista.
7. Arvostan todella korkealle itse tehtyä.
8. Olen sitä mieltä, että edullisestikin voi sisustaa kauniisti ja tyylikkäästi. Se tosin vaatii paljon aikaa, vaivaa ja hyvää makua, enkä tiedä, onko itselläni mitään noista tarpeeksi :D
9. Pidän mieluummin esillä liian vähän kuin liikaa tavaraa.
10. Tykkään väsätä kaikenlaista pientä, joko pieniä sisustusyksityiskohtia tai asetelmia, joita sitten vaihtelen säännöllisin väliajoin.
11. Pidän tosi paljon lämpimästä ruskeasta, kuten tämä postaus kertoo.
12. Suurin osa huonekaluistamme on joko ilmaiseksi tutuilta/sukulaisilta saatuja, itse tuunattuja ja/tai käytettyinä hankittuja.
13. Sisustuksessa pidän kerroksellisuudesta. Se taas vaatii kohdassa 8 mainittuja seikkoja...
13. Harkitsen yleensä pitkään, ennen kuin teen sisustukseen liittyviä valintoja. Mies taas mielellään tarttuu saman tien toimeen. Olenkin opetellut pitämään suunnitelmieni kanssa vähän matalampaa profiilia, kunnes olen täysin varma niistä.
14. Osittain edelliseen liittyen: pyrin välttämään väliaikaisratkaisuja, koska niillä on paha tapa jäädä taloudessamme pysyviksi...
15. Paras sisustamiseen liittyvä elämänvalintani on mies, joka osaa ja haluaa tehdä käsillään kaikenlaista. Monesti minä kerron vaikkapa millaisen hyllyn haluan, ja hän toteuttaa sen - ihan tuosta vaan. Käsittämätöntä kätevyyttä :o
Tätä nykyä on korkea kynnys julkaista kuvia omasta kodistaan, kun tuntuu, että joka blogissa on niin kaunista ja nättiä ja siistiä. Tiedän kyllä, että se on vain osatotuus. Jostain syystä toisten kodit näyttävät omaan silmään niin kauniilta ja harmonisilta, mutta omasta sisustuksesta huomaa yleensä helpommin ne puutteet. Mutta unelmaminäni ei häpeä omaa kotiaan, koska se on kuitenkin rakkaudella sisustettu. Joten jossain vaiheessa (riittävästi rohkeutta kerättyäni :D) esittelen, miten meidän perheemme elää ja asuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥