27.2.2017

Kuusi kuukautta kuopiolaisena

Helmikuun puolivälin tienoilla tuli täyteen kokonaiset kuusi kuukautta uutta elämää. Onkin sopiva hetki tehdä pieni katsaus uuteen kotikaupunkiimme ja käydä läpi, mitä kaikkea kivaa Kuopio tarjoaakaan! Tosiaan muuttopäätös ts. tulevan opiskelukaupungin valinta tehtiin viime keväänä suunnilleen näihin aikoihin. Muut lääkiskaupungit eivät houkutelleet, mikä mistäkin syystä, mutta Kuopio tuntui sellaiselta paikalta, jonne voisi asettua.


Kuopio, Puijo, ulkoilu, opiskelu, yliopisto, lapsiperhe


Mikä Kuopiossa viehätti etukäteen? Ainakin kauniit maisemat, upeat ulkoilumaastot ja -mahdollisuudet ja hyvä sijainti meidän kannaltamme. Meillä siis on sukulaisia ja tuttavia ympäri Suomea, joten on oikeastaan tosi kiva asua vaihteeksi vähän pohjoisempana ja "lähellä" kaikkea :) Pari vuotta aiemmin olimme käyneet Kuopiossa pikaisesti, ja jotenkin sen lyhyen käynnin jälkeen minulle jäi olo, että tämä olisi kiva paikka. Olimme myös kuulleet paljon hyvää Kuopiosta siellä asuneilta tai asuvilta.


ulkoilumahdollisuudet, harrastukset, ostoskeskus, Matkus, Kuopio, leikkipuistot


Kuten sanottu, mahtavat ulkoilumahdollisuudet ovat ehdottomasti yksi parhaista puolista. Satumme asumaan asuinalueella, jossa lähes kotiovelta pääsee hiihtämään ja kesällä lenkkeilemään, eikä uimarannalle tai jäällekään ole pitkä matka. Leikkipuistoja on kilometrin säteellä useita, joten lasten kanssa on helppo ulkoilla. Mäkisessä maastossa myöskään pulkkamäkiä ei tarvitse kaukaa hakea! Ostosmahdollisuuksia tarjoaa niin Kuopion keskusta kuin Matkuskin. Ainakin meidän perheelle nämä ovat riittäneet mainiosti.

Toinen parhaista piirteistä ovat ehdottomasti ihmiset! En tiedä, johtuuko tämä nykyisestä positiivisesta elämänasenteestamme vai jostain muusta, mutta Kuopiossa on ollut hyvin hyvin paljon helpompi tutustua uusiin ihmisiin kuin pääkaupunkiseudulla. Ehkä emme loppujen lopuksi istuneetkaan niin hyvin pääkaupunkiseudulle kuin vuosikaudet kuvittelimme: olemme pohjimmiltamme kuitenkin vähän metsäläisiä :D


syksy, ilmasto, ulkoilu, liikunta, järvi


Mutta siis mikä tärkeintä, meille on löytynyt jo tässä puolessakin vuodessa monta tuttavaperhettä ja lapsille uusia leikkikavereita. Sosiaaliset suhteet ovat tärkeä osa elämää, joten tätä puolta stressasin etukäteen liikaakin. Toisaalta Kuopiossa asuu onneksemme myös kaksi miehen sisarusta ja toinen heistä perheineen, joten lapsillamme on nyt serkutkin lähellä. Oli aika hauskaa, kun tuli ilmi, että molemmat perheet suunnittelivat samaan aikaan muuttoa Kuopioon - ja muutto myös toteutui molemmilla yhtä aikaa!

Kolmantena kivana piirteenä on kuopiolainen elämänmeno. Etukäteen kauhistelin, miten en varmaan siedä savon murretta, mutta sepäs tuntuukin vain varsin leppoisalta. Täällä on pääkaupunkiseudun vilinään verrattuna erittäin rauhallista, ainakin, jos ei asu ihan keskustassa. Yliopistokin on osoittautunut oikein kivaksi, mutta koska en ole opiskellut missään muussa yliopistossa, en tiedä, onko se poikkeuksellisen kiva :D


Kuopio, kulkuyhteydet, pyöräily, julkinen liikenne


Viimeisenä haluan mainita ilmaston. Olen koko ikäni asunut meren lähellä ja tottunut tiettyyn epävakaisuuteen, joka meri-ilmastoon liittyy. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun asun selvästi mantereen puolella. Olen niin nauttinut tästä lumisesta, selkeästä talvesta. Vähemmän talvi-ihmiselle tämä ei tietenkään välttämättä ole ihan yhtä suuri plussa kuin minulle :)


talviurheilu, hiihto, luistelu, ladut, jää, sukset,


Vaikka kaikki ei tietenkään ole täydellistä, elämämme on täällä Kuopiossa asettunut kivasti omiin uomiinsa. Kuopioon muutto sysäsi elämäämme sellaiseen suuntaan, johon haluamme mennä. On ollut niin kivaa huomata, että omilla valinnoillaan oikeasti pystyy vaikuttamaan siihen, millaista elämä on. En osaa selittää tätä fiilistä, mutta olen nauttinut Kuopiossa asumisesta todella paljon. Tämä on ihana paikka ♥ En tiedä, asummeko täällä loppuelämää, mutta tällä hetkellä, juuri nyt en voisi olla tyytyväisempi kotikaupunkiini.

[Mies käski lisätä tähän loppuun, että hartaista toiveistamme huolimatta Kuopion kaupunki ei vielä ole tarjonnut meille ilmaista tonttia. Kaikesta hehkutuksesta huolimatta tämä ei siis ole yhteistyöpostaus Kuopion kaupungin kanssa ;)]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥