1.2.2017

Erilaisia polkuja 3/4

Kolmantena polkuna hieman mutkaisempi versio, joka muistuttaa jonkin verran omaani. Tätä polkua kulki (näennäisen) rento ja huoleton tapaus, joka saa kaiken näyttämään ja kuulostamaan helpolta! Osa 1, osa 2 ja osa 4 löytyvät linkkien takaa :)
Milloin hait lääkikseen ensimmäistä kertaa ja montako kertaa hait?
Hain ensimmäistä kertaa huvikseni 2010. Hain myös 2011, enemmän tosissani, vaikken valmistautunutkaan kunnolla. Halusin lääkikseen, mutta motivaationi ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla, jotta olisin jaksanut opiskella kunnolla. Aloitin keväällä 2012 sairaanhoitajaopinnot, vaikka olin varma siitä, että minusta tulee lääkäri. Sh-opintojen aikana alkoi mieli muuttua ja ajattelin alkaa tehohoitajaksi. Valmistuttuani ja oltuani vähän aikaa töissä tajusin, että haluan sittenkin lääkikseen. Pääsin sisään vuonna 2016.

Miten valmistauduit pääsykokeeseen?
Syksyn 2015 olin töissä ja luin vapaa-aikoina. Tein 75% työviikkoa, joten töitä oli ehkä 3 pvää/vko. Vapaapäivät luin, työpäivinä en. Syksyllä aloitin järjestyksessä lukemaan kursseja eteenpäin. Kummempaa lukusuunnitelmaa minulla ei ollut, enkä ollut jouluun mennessä opiskellut kuin fysiikan 1-7 ja kemian 1-3 kurssit. Biologiaa en ollut juurikaan lukenut. Ennen joulua lopetin työt.

Keväällä keskityin täysin pääsykokeeseen lukemiseen. Tammikuussa alkoi valmennuskurssi, jota oli kolmena iltana viikossa + pienryhmiä noin kerran kuussa. Kurssilla oli välillä myös integroituja opetuskertoja, joissa yhdisteltiin asioita bilsasta, fyssasta ja kemiasta. Nämä olivat ihan tosi hyviä ja opettavaisia! Muut päivät luin itsekseni joko kotona tai kirjastossa (kotona lukeminen ei tosin osoittautunut useinkaan kovin hyväksi ideaksi :D).

Keväämmällä oli simuloituja valintakokeita kolme tai neljä kpl. Ne oli tosi vaikeita aina, mutta se oli hyvä, koska oikea valintakoe tuntui sitten tosi helpolta! Kurssi oli tosi hyvä, samoin opettajat. Varsinkin bilsan opettaja oli ihan super. Opet oli siis kaikki itsekin lääkisopiskelijoita, joten he tiesivät, mitä kouluun pääseminen vaatii ja osasivat antaa hyviä vinkkejä pääsykokeeseen.

Millaisen joululoman vietit?
Pidin kunnollisen joululoman, joka kesti pari viikkoa. Sinä aikana en lukenut yhtään.

Mikä on tärkein neuvosi pääsykokeeseen valmistautuville?
Pitää uskoa siihen, että lääkikseen pääseminen on mahdollista. Jos minä pääsin, ihan kuka vain voi päästä!
Näiden terveisten myötä aktiivista helmikuun ensimmäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥