25.3.2018

Miniloma Vuokatissa

Suloista sunnuntaita! Kesäaikaan on siirrytty, mutta kovin talviselta Kuopiossa näyttää edelleen. Jospa se kevät sieltä vähitellen hiipisi :) 

Torstaina puolenpäivän tienoilla pakkasimme auton ja suuntasimme kohti Sotkamoa. Tarkoituksena oli ottaa pieni irtiotto arjesta ja kotiympyröistä. Mies on yksin tai lapsen kanssa käynyt parikin viikonloppua muualla, mutta itse en tammikuisen lomamatkan jälkeen ole liikahtanut Kuopiosta mihinkään - ja sen kyllä huomasi! Vuokatissa meitä vastassa olivat äitini ja siskoni, joiden kanssa oli oikein mukava lomailla.

Heti torstai-iltana mökille saavuttuamme saimme päähämme lähteä laskettelemaan. Lapset jäivät mummon hyvään hoitoon, kun minä, mies ja sisko suuntasimme rinteeseen. Olin ennen lomalle lähtöä puolitosissani ehdottanut laskettelua miehelleni, joka sitten innostui tosissaan. Viimeisin  oma laskettelukokemukseni oli viime vuosikymmenen puolelta, joten voin kertoa, että jännitti pukea varusteet ylle ja lähteä rinteeseen. Mutta voi että oli mahtavaa! Ihanat maisemat, vauhti ja hyvä seura takasivat sen, että takaisin mökille palasimme paljon pirteämpinä kuin olimme sieltä lähteneet.

Perjantai oli ainoa täysi lomapäivä, jonka minilomalla ehdimme viettää. Aamupäivän mies vietti lasten kanssa pulkkamäessä samalla kun itse opiskelin patologiaa tenttiä varten. Iltapäivällä lähdimme koko porukalla kylpylään. Yllättävän kauan lapsetkin jaksoivat siellä pulikoida, vaikka alkuun vähän arkailivatkin. Parasta (tai pahinta) oli kipaista uimapuvussa ulos ja siellä lämpöiseen paljuun. Urheimmat muksuista kävivät jopa lumihangessa istumassa ja taas takaisin paljuun - itse en moiseen lähtenyt, hrrr. Oli upea näky, kun altaasta nousi höyry, jonka auringonlasku kultasi. Harmi, kun paras auringonlasku jäi näkemättä, mutta pientä punerrusta taivaanrannasta sain sentään ikuistettua.

Loppuilta otettiin rennosti mökillä, paistettiin makkaraa ja syötiin hyvin. Lauantaina pitikin taas laittaa kaikki pakettiin ja suunnata kotia kohti. Vaikka juurilleni Lappiin kestokaipailenkin, tämä lyhyt loma tuli todella tarpeeseen - kaikin puolin rentouttava ja hyvä miniloma koko porukalle! Torstai-iltana muksut tosin järjestivät kunnon iltahulinan. Ilmeisesti puolikas hoitopäivä + ajomatka + uusi ympäristö + ilta mummon kanssa oli yhdelle päivälle vähän liikaa! Lapset myös meinasivat, että olisi ihanaa asua täällä aina, niin pääsisi joka päivä kylpylään :) 

Nyt on rentouduttu ihan urakalla, joten tenttiin luvun kanssa ei ole enää löysäilylle varaa. Hyvänä puolena on kuitenkin se, että kunhan tentti on keskiviikkona ohi, alkaa ihan oikea pääsiäisloma. Harmittaa, kun ei tänä vuonna voitu pitää yhteistä talvilomaa oikeastaan yhtään, mutta onneksi pääsiäisestä tulee sentään nuo neljä vapaapäivää. Todennäköisesti teen 1,5 viikon mittaisen loman aikana ainakin parina päivänä syväreitä, mutta pakko on jättää myös olemiselle aikaa. Niinpä perjantaina lähdemme kohti pääkaupunkiseutua, viemme lapset sukulaisille hoitoon ja livahdamme miehen kanssa kahdenkeskiselle minilomalle. Ei tässä arjen pyörteissä turhan usein ehdi mitään treffejä järjestää, joten hyvä, että edes kerran-pari vuodessa saamme mahdollisuuden viettää viikonlopun kaksistaan. Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta emmeköhän me jotain kivaa keksi!

Ja nyt taas kerran patologian kirjan ja näytteiden ääreen. Leppoisaa sunnuntaita ja tsemppiä uuteen viikkoon kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥