4.3.2018

Viikko preklinikassa

Mukavaa sunnuntaita! Muita lääkisblogeja lukiessa on tullut vastaan näitä minun viikkoni -postauksia, joten tokihan haluan tällaisen tehdä itsekin. Havahduin nimittäin siihen tosiasiaan, että tämän kevään jälkeen on siirtyminen klinikkaan, jossa opiskelu - todennäköisesti ja toivottavasti - on ainakin vähän erilaista kuin tähän asti. Viikon tapahtumiksi tuli puolivahingossa paljon muutakin opiskelun lisäksi, kun huvikseni kirjasin ylös mm. sen, mitä teen opiskelutaukojen aikana.
Maanantai

6.50
Ylös ja saman tien aamutoimiin. Lapset heräilevät itsekseen ja pukeutuvat kuka nopeammin, kuka hitaammin.

7.40
Ovesta ulos. Minä vien tänään pienemmät, kun miehellä alkaa jo klo 8. Itselläni on "vapaapäivä" eli pelkkää tenttiin lukua tiedossa.

8.15
Takaisin kotona, aamukahvit, somen selailut ja sen pohdinta, mistä aloitan.

9.00
Koneen ääreen. Katson sähköpostit ja lähetän viestin syväreihini liittyen. Aloitan bakteeri-infektioiden kertauksen, pohdin kliinisiä taudinkuvia ja sairauksien hoitoa luentodiojen ja muun materiaalin pohjalta.

11.50
Lounastauko. Laitan pikaisen aterian itselleni ja teen tiskit ruoan valmistumista odotellessa.

12.45
Bakteeritaudit jatkuvat. Selailen harjoitustyömonistetta ja käyn taudinkuvia läpi omista muistiinpanoistani. Kyllästyttyäni bakteereihin jatkan viruksiin. Osa virustaudeista on vielä hävettävän huonosti hallussa.

15.45
Välipalaa! Mies hakee tänään lapset (jes, eka päivä pitkään aikaan, kun ketään ei tarvitse hakea kesken päivän!), joten saan juoda rauhassa kahvit samalla kun selailen vielä vähän muistiinpanoja. Valmistelen päivällistä ja laitan sen uuniin kypsymään.

16.20
Istun koneelle näpyttelemään tätä postausta. Lapset tulevat hoidosta ja vaativat huomiotani, joten koneella istuminen jää minimiin.

16.40
Kyselen lasten päivän kuulumiset, etsitään yhdessä kadonnutta piirustusta ja muuta yleistä. Ripustan osan aiemmin pestyistä pyykeistä ja syön äkkiä ennen lähtöä harrastukseen.

17.30
Lähden saksan kurssille kävellen.
18 - 19.30
Deutsch sprechen! Jospa tällä mun saksalla pärjäisi joskus vaikka jossain saksankielisessä maassa :)

20.00
Kotona taas. Lapset on ruokittu, pesty ja laitettu nukkumaan, loput pyykit ripustettu ja keittiö siivottu sillä aikaa kun olin poissa. Pari tenavaa pomppii vielä muutamaan otteeseen ylös, mutta rauhoittuvat lopulta. Syön illallista ja lueskelen samalla tekemiäni yhteenvetoja.

20.30
Käyn opiskelumateriaalien pohjalta läpi parit yleiset taudinkuvat ja niiden aiheuttajat, kuten ripulitaudit ja ylähengitystieinfektiot.

21.00
Sähköpostin tsekkaus, jumppaan ilmoittautuminen ja huomisen opiskelusuunnitelman tekeminen. Eipähän aamulla kulu turhaan aikaa jahkailuun! Suunnittelemme miehen kanssa ensi viikon ohjelman, kirjaamme ylös lasten päivähoitoajat ja omat opiskelun erityisjutut (molemmilla tentti).

21.30
Taas koneella, kirjoittelen tätä postausta.

21.45
Käyn miehen kanssa läpi fysiikan asioita huomista välikoetta varten. Enpä niistä paljoa muista minäkään! Välillä tuntuu kyllä aika epäreilulta, ettei toinen voi auttaa mua yhtään :D

22.15
Luen vielä vähän ennen nukkumaanmenoa. Tällä hetkellä kesken on Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän.

22.45
Valot pois ja nukkumaan. Huomenna kello soi taas ennen seitsemää.
Tiistai

6.50 ylös ja klo 9.00 asti samat hommat kuin eilenkin

9.00
Opiskelun ääreen. Sieni- ja parasiitti-infektiot tänään käsittelyssä. En muista taudinaiheuttajia saati sairauksia puhumattakaan lääkevaihtoehdoista. Normitilanteessa olisin ehkä käsitellyt nämä asiat vähän aiemmin kuin päivää ennen tenttiä...

10.30
Kela muisti minua eilen tosi kivalla kirjeellä, olen kuulemma tienannut ihan liikaa vuonna 2016! Kaivan esiin kaikki mahdolliset dokumentit ko. vuodelta, otan niistä kuvat ja lähetän uudelleenkäsittelypyynnön Kelalle. Saapa nähdä, kuinka käy.

11.00
Hmm. Takaisin mikrobilsan pariin. Prioneja, viruksia, sairauksia, hoitoa, immunologiaa kaikkea iloisesti sekaisin.

11.30
Ruokatauko, syön eilistä ruokaa ja pidän samalla taukoa opiskelusta.

12.00
Uudella tai samalla innolla tenttiinluvun kimppuun. Tiedän, että tämä on jo vähän epätoivoista, mutta pakko vaan tehdä sen verran kuin vielä ehtii.

13.30
Lähden kaverille kahville. Vähän kerrataan mikrobilsaa, mutta 95% ajasta jutellaan ihan muita juttuja.

16.00
Jumppaan pitkästä aikaa. Huippua! Tulee pää tyhjättyä tehokkaasti opiskelustressistä.

17.30
Takaisin kotona, syödään eilistä ruokaa (kerralla valmistetut isot ruokamäärät ovat niin parhaita). Lapset on mies hakenut hoidosta. Tuon tullessani postista esikoisen synttärilahjan.

18.00
Opiskelujen ääreen, lapset katsovat ohjelmaa ja käyvät aina välillä moikkaamassa. Kuopus sylissä opiskelu ei ehkä ole kaikista tehokkainta.

19.00
Annan lapsille iltapalaa ja hörpin itse samalla kahvia.

19.30
Takaisin lukujen ääreen, vielä on asiaa kerrattavana. Jumitun immunologian syövereihin, vaikka perusjutut alkaa olla jo hallinnassa ja bakteereissa löytyisi kerrattavaa. Vielä ehtii! Jumpan jälkeen mieli on sopivasti tyhjentynyt, ei tee yhtään tiukkaa lukea tähän aikaan.

21.45
Joo, nyt riittää. Huomiselle jää ihan pikainen viime silaus, koosteiden selaus ja harkkamonisteen luku. Iltapalaa ja kirjan ääreen!

22.30
Nukkumaan.
Keskiviikko

6.50 
Herätys! Kuopus tuntuu lämpöiseltä, ja mittauksen jälkeen lämpö on siinä rajoilla, joten hän jää tänään varmuuden vuoksi kotiin. Onneksi suurin osa tenttiin luvusta on jo hoidettu, aioin muutenkin vain kertailla kevyesti tänään. Mies vie isommat hoitoon ja jatkaa saman tien omiin opintoihinsa.

8.30
Aamutoimet tehty ja aamupala syöty. Otan tabletin sohvalle ja seuraan sivusilmällä olympialaisia ja kuopuksen puuhia. Kertaan mikrobilääkkeitä ja vielä vähän immunologiaa.

10.30
Nyt riittää kertaus, enempää ei ole tehtävissä. Kirjoittelen tätä postausta taas vähän eteenpäin.

11.00
Lounastamme yhdessä kuopuksen kanssa. Selailen vielä harjoitustyömonisteen läpi, vaikka mitään ei tasan tartu enää päähän.

11.30
Mies tulee hoitamaan vuorostaan kuopusta ja heittää minut autolla yliopistolle. Matkalla pyydän häntä pysähtymään sen aikaa, kun käyn eri rakennuksessa allekirjoittamassa syväreihin liittyvän hakemuksen.

12.00
Kliinisen mikrobiologian tentti. Aina ennen tenttiä jännittää edes vähän. Joka tapauksessa olen tentissä ja sen jälkeen tyytyväinen siihen osaamistasoon, jonka sain lähinnä maanantain ja tiistain aikana räävittyä kasaan.

13.30
Poistun tentistä ja laitan miehelle viestiä, ettei kuopusta tarvitsekaan viedä miehen siskolle hoitoon, vaan ehdin itse kotiin hänen kanssaan. Käyn pikapikaa kirjastossa tulostamassa itselleni nimilapun ja säntään valokuvaukseen (klinikan kulkukorttia varten).

13.50
Pääsen miehen kyydillä kotiin. Tenttien jälkeiset hetket on pyhitetty elämästä nauttimiselle, joten keitän hyvät kahvit ja nautin minttukrokanttisuklaata sen kanssa! Otetaan rennosti kuopuksen kanssa seuraavat pari tuntia.

16.30
Mies kotiutuu ja tuo tullessaan isommat päiväkodista. Laitan ruokaa ja pyykkikoneen pyörimään. Ruokailun jälkeen vietetään rentoa iltaa, lapset katsovat ohjelmia ja minä luen sohvalla keskeneräisen kirjan loppuun. Väsyttää ihan törkeästi - aika jännää, että "pelkkä" tiivistahtinen opiskelu reilun viikon ajalta kostautuu lamauttavana fyysisenä väsymyksenä! Saan kahvista sen verran virtaa, että jaksan jopa viikata puhtaat pyykit kaappeihin ja ripustaa uudet kuivumaan.

19.30
Pitkästä aikaa ehdin lukea lapsille kokonaiset kaksi iltasatua. Hartaasta kirjojen valinnasta huomaa, miten tärkeää lukeminen heille on. Kun on paljon tekemistä, liian helposti luopuu juuri tällaisista "ylimääräisyyksistä". Lapset siivoavat lelut paikalleen ennen nukkumaanmenoa.

20.00
Mies laittaa lapset nukkumaan, sillä aikaa minä siistin kämppää, teen tiskejä jne. Käyn antamassa iltahalit ja -pusut sekä komentamassa peikot pois. Sen jälkeen omaa aikaa, surffailua, sarjoja, lukemista - kaikkea mukavaa tekemistä.

22.45
Nukkumaan.
Torstai

6.50
Kello soi, mutta venytän nousemista tasaan asti. Tänään poikkeuksellisesti mies vie lapset autolla hoitoon, joten saan itse jäädä jo aamupalalle.

8.40
Tämän postauksen kirjoittamista ja julkaisua odottavan viimeistelyä. Kuvien muokkaus on aina niin hidasta!

9.30
Olympialaisten seuraamista sivusilmällä samalla, kun selaan YTH:n luentomateriaaleja. Teen YTH:n oppimistehtävistä puolet, enempää en jaksa.

11.30
Lounaan jälkeen lähdemme miehen kanssa ruokakauppaan, harvinaista! Yleensä mies käy yksin ilta-aikaan. Vähän huvittaa tämä ruuhkavuosien "parisuhdeaika", kun ollaan mielissään yhteisestä kauppareissusta!

13.00
Mies vie minut keskustaan asioille ja ajaa itse kotiin. Tunnin päästä kävelen kotiin ja matkalla nappaan pari valokuvaa auringossa kylpevästä Kuopiosta. Ehdin käväistä kotona, mutta liki saman tien pitää lähteä hakemaan lapset.

16.30
Laitan ruoan, mies lähtee harrastukseen. Lapset leikkivät omia juttujaan, välillä luetaan ja katsotaan ohjelmaa. Iltapalan jälkeen iltapesut ja nukkumaan.

20.30
Katson YLPA:n opetusvideon ja erilaisia näytteitä huomista harkkaa varten. Viimevuotisesta histologian osaamisesta olisi nyt kyllä hyötyä!

21.30
Omaa aikaa nukkumaanmenoon asti.
Perjantai

6.30
Aikaisempi herätys, koska pitää heti aamusta olla syväritapaamisessa. Tosin kuopus potki mut hereille jo ainakin varttia aiemmin :S Onneksi on perjantai!

7.50
Vien esikoisen ja suuntaan KYS:lle. Syväritapaaminen (suunnitelmien päivitystä jne) on pikaisesti ohi, ja pääsen jatkamaan yliopistolle.

9.00
Yliopistolla itseopiskelemassa. Kirjoitan vähän tätä postausta ja käyn vielä läpi YLPA:n tämän päivän näytteitä.

10.15
YLPA:n luento, aiheena kasvaimet. Osaksi tuttua asiaa aiemmilta kursseilta, mutta toki myös paljon uutta.

12.00
Lounaalla kaverin kanssa. Valmiille aterialle pääseminen on joka kerta yhtä kivaa!

13.15
YLPA:n toinen harkka. Tänään käsittelyssä mm. ruokatorven, kohdunkaulan, imusolmukkeen ja sydämen näytteet, joista etsitään mahdollisia patologisia muutoksia. Vähän meinaa keskittyminen rakoilla, mutta jotenkuten kunnialla selvitään tästäkin.

15.30
Kotona, mies ja lapset tulevat sattumalta aivan samaan aikaan. Ensin kahvit, sitten viikkosiivous. Ilta toipumista rankasta perusviikosta sopivan aivottoman tekemisen parissa, vähän taas postauksen päivittämistä ja seuraavan suunnittelua. Nukkumaan liian myöhään, koska on perjantai ja tiedän, että saan huomenna nukkua pidempään.
Viikonloppu

Lauantai alkaa kivasti kultamitalikahveilla (loistavaa Iivo!). Myöhemmin käymme koko porukalla parituntisella metsäretkellä, juomme kaakaota ja paistamme makkaraa. Opiskeluun liittyen luen YTH:n luentodioja ja artikkeleita, joskin melko laiskasti.

Sunnuntaiaamuna jännätään taas hiihtoa. Tänä viikonloppuna ei ole sen kummempia sunnuntaijuttuja, vaan keräillään porukalla voimia uuteen viikkoon ja nautitaan aikatauluttomuudesta. Astetta vakavammin luen jo YTH:n materiaaleja, syvennyn erityisesti ilmansaasteita ja sisäilmaa koskeviin matskuihin. Suunnittelen seuraavan viikon opiskelut, ilmoittaudun pariin jumppaan ja menen ajoissa nukkumaan. Maanantai - olen valmis!


Tulipa pitkä postaus! Jos haluat tietää vielä jotain lisää, kysy toki :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥