16.3.2018

Arkea ja juhlaa

Ja taas on perjantai! Kummallista, miten viikot tuntuvat yhtä aikaa loputtoman pitkiltä ja aivan liian lyhyiltä. Valoisat päivät auttavat jaksamaan, vaikka kieltämättä pientä kevätväsymystäkin on ilmassa. Kevättalvi on kaikista vuodenajoista vähiten suosikkini, ja olisin jo aivan valmis luopumaan esimerkiksi noista yli puolimetrisistä hangista. Saa nähdä, tuleeko tästä keväästä yhtä luminen ja kylmä kuin viimevuotisesta - toivottavasti ei. Kevätväsymykseen sentään on tulossa helpotusta: Vaikka talvilomaviikko kuluikin opiskellessa, pääsiäisen tienoilla saadaan sitten lomailla pidemmästi - jos vaan SFL:n tehtäviltä ja opinnoilta ehtii!


Kuopio, luonto, talvi, lumi,


Viime viikonloppuna juhlimme 6-vuotiasta esikoistamme. Sankarin toiveen mukaan vieraina olivat "vain" kummit pitkän matkan takaa, ja illalla piipahti vielä pari muuta vierasta. Kaverisynttäreitä yritin markkinoida päivänsankarille, mutta jostain syystä hän ei kokenut niitä tarpeellisiksi.  Sen verran tiuhaan ovat hoitokuviot vaihtuneet, ettei serkkulapsia lukuun ottamatta ole vielä muodostunut mitään "pysyviä", todella tiiviitä kaverisuhteita. Sunnuntaina hän pääsi kuitenkin itse kokemaan kaverisynttärit ensimmäistä kertaa elämässään päiväkotikaverin synttäreillä. Alkuun vähän jännitti, mutta heti helpotti, kun pääsi tuttujen kavereiden kanssa leikkimään.

Minä pääsin jälleen haastamaan itseäni kakun kanssa, kun toiveena oli vaatimattomasti Spiderman-kakku. Härkää sarvista vain! Lopulta Spiderman muotoutui värjätystä sokerimassasta, seitin pursotin värjätystä pikeeristä. Vaikka itse tehty vaahtokarkkimassa onkin kakun päällä parhaan makuinen, tällä kertaa käytin kaupan valmista kaulintamassaa. Kaksi 250g:n pakettia yhdistämällä tuli riittävän iso levy - nyt en tehnyt samaa virhettä kuin syksyllä! Nyt voi taas hetkeksi huokaista, kun on puoli vuotta seuraaviin synttäripirskeisiin ;)


kakku, synttärikakku, Spiderman-kakku, Spiderman, täytekakku, synttärit


Juhlineen päivineen koko viime viikko oli oikein onnistunut. Oli muuten tälle vuodelle ihan eka viikko, kun kukaan ei ollut yhtenäkään päivänä kotona sairastamassa (tai "sairastamassa"). No, tokihan heti sunnuntaina kuopus alkoi yskiä ja nenä valua, joten hän oli maanantain kanssani kotona.  Pahemmin ei olisi kotipäiville - tai ainakaan opiskelemattomille sellaisille - varaa, kun YLPA on vielä todella pahasti kesken. Onneksi on illat ja viikonloput aikaa lukea, jos päivät kuluvat sairastupaa pitäessä... Pidetään peukkuja terveille päiville edelleen!


luonto, vapaa-aika, valokuvaus, lumi, talvi, maaliskuu


Tänä viikonloppuna pojat lähtevät reissuun ja tytöt jäävät kotiin. Saamme myös siskoni vierailemaan pitkästä aikaa, joten kiva viikonloppu tiedossa! Mukavaa viikonloppua sinnekin :)

2 kommenttia:

  1. Vau mikä kakku! Olet kyllä tosi taitava! Mä olen toistaiseksi jättänyt sokerimassat kauppaan. Mielessä kummittelee yksi epäonnistunut prinsessakakkukokeilu marsipaanilla niin en ole uskaltanut enää yrittää :D .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo ekat kakut ei kyllä olleet yhtä imartelevia, mutta kivasti siinä kehittyy, kun malttaa harjoitella! Sokerimassa on mun mielestä melkein vaikein, kun se murenee aika helposti, jos joutuu enemmän käsittelemään. Siksi käytän sitä vain koristeissa ja kuorrutteena yleensä itse tehtyä vaahtokarkkimassaa. Noh mut nyt saa hetken pitää leivontapaussia :D Tsemppiä sinne kevääseen!

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥