19.3.2018

Maanantaimoikat

Mukavaa maanantaita! Mun pitäis olla ahkerana yleisen patologian kimpussa, mutta niin, tässähän mä olen... Jotenkin aina "erikoisempien" viikonloppujen jälkeen on paljon vaikeampaa päästä arkeen kiinni. Meillä oli tyttöjen kanssa oikein kiva viikonloppu, askartelimme mm. pääsiäiskorin maitopurkista (4-vuotiaan aloite) ja rakensimme ehkäpä talven viimeisen lumiukon. Sisko tosiaan piipahti kylässä yhden yön, joten pääsin lauantai-iltana kameran kanssa metsästämään auringonlaskua. Kyllä kannatti, oli sen verran upea ilmestys!

Mutta niin, ne velvollisuudet. Tiedätte varmaan sen fiiliksen ja kierteen, kun ensin pitäisi, sitten ei saa mitään aikaan, sitten alkaa ärsyttää ja ahdistaa ja lopulta mistään ei tule mitään senkään vertaa. Sille kuuluisalle itsekurille olisi taas käyttöä. Itse usein näissä tilanteissa huomaan, että epäonnistumisen pelkohan se siellä kummittelee. YLPA:n tenttiin on nyt reilu viikko aikaa, ja alan vasta tajuta, miten pulassa olenkaan. Paineita ei tietenkään vähennä se, että tämäkin kurssi kuuluu klinikkakynnykseen. Vaan olivatpa opiskelupaineet todellisia tai kuviteltuja, opiskelutuloksia ne eivät ainakaan omalla kohdallani paranna. Paljon parempaan tulokseen pääsen yleensä hyvällä fiiliksellä, rennolla otteella ja tehokkaalla työskentelyllä.
Niinpä ihan kohta lähden ulos nauttimaan auringosta, purkamaan stressiä ja hakemaan parempaa opiskelufiilistä. Muillekin stressaajille ja paineista ahdistuville suosittelen samaa! Kun on vähän hakenut perspektiiviä ja saanut annoksen piristävää auringonvaloa, alkaa tulevaisuuskin taas tuntua paremmalta. Tietenkin näin tasa-arvon (ja totta kai Minna Canthin) päivänä on syytä muistaa, miten etuoikeutettu itsekin on - saa opiskella toivomaansa alaa tai pyrkiä kohti unelmiaan sen sijaan, että oma asema ja elämä olisi jo syntymässä määrätty.
Välillä on vaikeampaa, mutta vielä tulee se hetki, kun kaikki on taas ihanan kirkasta ja selkeää. Kaikesta selviää, vai mitä? :)

P.S. Hakijat! Tuunasin Opiskeluvinkkejä-sivun paremmaksi ja lisäsin sinne myös uudet hakuprosessia ja pääsykoetta koskevat postaukset. Olipa haasteesi tai fiiliksesi mikä tahansa, sieltä löydät vinkkejä ja vertaistukea ;) Tsemppiä kevääseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥