22.9.2016

Fysiikkaa, tiedonhakua ja inspiroivia ihmisiä

Ei, fysiikan opiskelu ei lopu pääsykokeeseen, ikävä kyllä... Onneksi enää ei tarvitse ihan niitä kaikkia osa-alueita tahkota, mutta säteilyfysiikkaa senkin edestä. Tässä kuitenkin on yhteys käytäntöönkin, joten kai se voisi olla ihan mielenkiintoistakin. Itse vain olen pääsykokeen jälkeen autuaasti unohtanut suurimman osan, joten röntgensäteily ja Comptonin sironta aiheuttavat lähinnä päänsärkyä. Olkaa te ensi vuoden fuksit viisaampia älkääkä tuudittautuko siihen, että ei näitä enää tarvitse osata.

Tiedonhakua harjoittelemme omatoimisesti verkkotehtävien avulla. Kun itsellä on taustalla jo opinnäytetyö (kokonaisesta tutkinnosta puhumattakaan) niin tämäkin on vähän ääh. Siksipä teinkin omatoimiset tehtävät siihen asti kuin pystyin. Ikäviin tehtäviin ei kaiketi auta mikään muu kuin niiden tekeminen. Mitä ankeampi aihe, sitä pikaisemmin pyrin ne tekemään pois alta.
Vaikka opintoja on takana vasta muutama viikko, olen saanut kohdata jo monta inspiroivaa ammattilaista. Aina välillä luentoa kuunnellessa tulee sellainen pilkahdus, että tuollainen lääkäri haluan itsekin olla tai että tuo työ kuulostaa niin mielenkiintoiselta! Olimme seuraamassa väitöstilaisuutta pari viikkoa sitten, ja yllätyksekseni huomasin ajattelevani, että ei tuo väittely ihan niin kamalaa olisikaan. Jospa nyt kuitenkin ensin keskittyisin saamaan LL:n pätevyyden, mutta pitäähän sitä unelmia olla ;)

Lääkisarki on osoittautunut noh, arjeksi. Ei tämä ole sellaista vaaleanpunaista nyt olen loppuelämäni onnellinen -elämää, mistä ainakin itse lukuprosessin pyörteissä haaveilin. Ihan samalla tavalla täälläkin osa luennoista ja aiheista on jes, ihan mahtavaa! ja osa taas ei-ihan-niin mahtavia. Tärkeitä asioita yhtä kaikki. Terveyskeskuspäiviä odotan jo innolla, niihinkään ei ole enää kuin kaksi viikkoa.
Syksy on nyt kunnolla täällä. Lehdet kellastuvat, illat pimenevät. Aamut ovat jo ihanan kirpeitä. Tuoksu tuo mieleen ne syksyt, kun viimeksi olin ekaluokkalainen, ensin alakoulussa, sitten amk:ssa. Ihan kohta suuntaan taas anatomian luennolle. En ihan oikeasti ymmärrä, miten ehdin ennen tenttiä oppia edes pääkohdat. Toisaalta oppia ehkä voinkin, mutta miten ne voi muistaa lopun ikäänsä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥