9.9.2016

Uutuudenviehätystä, urheilua ja univelkaa

Eka oikea opiskeluviikko on nyt ohi! Alkuun oli infoa infon perään, mutta tällä viikolla on jo vähitellen alettu päästä asiaan. Olen todella reippaana opiskelijana aloittanut saman tien anatomian omatoimisten tekemisen sekä tehnyt pienimuotoisen verkkotehtävän.
Uutuudenviehätystä on havaittavissa erityisesti anatomian osalta. Olenkin pyrkinyt käyttämään sen hyödykseni ja lueskellut anatomian atlasta iltalukemisena. Hyvänä tsempparina toimii "ihmisen luista" äärettömän kiinnostunut esikoiseni, joka lukisi Thiemeä innokkaammin kuin äitinsä. Hän myös pitää huolta kertaamisestani esimerkiksi kyselemällä, montako luuta ihmisessä on ja mikä lihas tässä on (ja tässä, entä tässä, äiti vastaa jo!!!).

Univelkaakin olen viikon aikana kerryttänyt kiitettävästi. Valitettavasti väsymykseni syy on niinkin proosallinen kuin kuopuksen unikoulu eikä esimerkiksi mahtava opiskelijaelämä... Vauvelin pitäisi siis oppia nukkumaan kokonaisia öitä, mutta hänpä ei olekaan vielä valmis luopumaan saavutetuista eduista. Vähintään pari kertaa yössä hän herää huutelemaan nähdäkseen, josko äiti heltyisi. Rikkonaisiin öihin kun yhdistää kahdeksan aamut niin eipä ihme, jos väsyttää. Muutenkin olin jo ihan unohtanut, miten väsyttäviä koulupäivät ovat. Töissä väsymys jäi kiireen jalkoihin ja päivät kuluivat siivillä, mutta luennoilla istuessa aika tuntuu etenevän tosi hitaasti.

Urheilusta sen verran, että ainakin yksi kuopiolainen mäki on nujerrettu! En olekaan täysin kelvoton, vaan sisulla (hahaa) poljin sen eilen ja tänäänkin alusta loppuun. Tulipa hieno fiilis, on aina kivaa voittaa itsensä. Yksi etappi henkilökohtaisessa kunnonkohotusprojektissani on siis saavutettu. Ensi viikolla menen ensimmäistä kertaa vuosikausiin ryhmäliikuntatunnille ja voin jo näin etukäteen sanoa, että rankkaa tulee olemaan. Pohjalla olemisessa on kuitenkin se hyvä puoli, ettei pääse enää alemmas ;)
Viikonlopun ohjelmassa on ainakin anatomian pienimuotoista kertausta. Minulla on nimittäin täällä kolme erikokoista, oikein hyvää ja innokasta anatomian mallikappaletta, joiden kanssa eilenkin treenattiin fleksiota ja ekstensiota. Anatomian kohdalla tunnen yhtä aikaa ahdistusta ja innostusta. Tänään erilaisia nikamia ja kylkiluita pyöritellessäni tuntui, että olen yliarvioinut potentiaalini ja mielessä kävi, että olisi ehkä pitänyt pysyä sairaanhoitajana... Toivottavasti viikonlopun jälkeen ahdistus on hellittänyt ja jäljellä on pelkkä into!

Rentouttavaa viikonloppua itse kullekin! 
  

2 kommenttia:

 1. Täälläkin kamppaillaan suuren ahdistuksen syövereissä. Hommasin fykebit ja valmennusmatskunkin jo valmiiksi, työ muuttui osa-aikaiseksi, ja yhä edelleen haahuilen ajatusteni kanssa sinnetännetuonne. Mietin, aloittaako luku-urakkaa vai ei. Himputin fysiikka, teen siitä itselleni ylitsepääsemättömän esteen jo pelkästään ajatuksena, koska en ole ollut mikään erityisen hyvä matematiikassa (lyhyestä kirjoitin silloin kauan sitten E:n) ja hoen itselleni, etten tule koskaan pääsemään sen takia lääkikseen. Eli miksi edes yrittää. Typerä minä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nyt lopetat tuon itsesi arvostelemisen saman tien! Tiedän tuon tunteen liiankin hyvin. Ehkä auttaa, jos mietit tarkkaan, kumpaa kadut enemmän: yrittämistä vai yrittämättä jättämistä? Ja nyt alat hokea itsellesi tuon mantran sijaan jotain positiivista :)

   Olen ihan oikeasti sitä mieltä, että oma asenne on sekä paras ystävä että pahin vihollinen. Jos jotenkin saisit kaivettua esiin ne asiat, missä olet hyvä ja aloittaisit niistä, ehkä se kohentaisi mielialaasi ja lisäisi itsevarmuuttasi fysiikan suhteen?

   Teitpä niin tai näin, kovasti tsemppiä sinulle! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥