13.9.2016

Valvomisen kautta voittoon!

Meillä on tulossa terveyskeskuspäivät lokakuun alussa, jolloin pääsemme kahdeksi päiväksi seuraamaan lääkärin työtä terveyskeskukseen. Tänä aamuna paikat tulivat jakoon ja koska Kuopioon oli jaossa vähänlaisesti paikkoja, ajattelin ottaa vähän etumatkaa. Herätyskello soi siis keskellä yötä, ja siinä vaiheessa kun tavallisesti herään, olin jo odotellut tuntikausia oven takana. Kerrospukeutumisesta huolimatta välillä uhkasi tulla vilu, mutta aamun sarastaessa ilmakin lämpeni. Tuntien mittainen odotus palkittiin kahdeksan aikaan ja pääsin vihdoin ensimmäisten joukossa kirjoittamaan nimeni listalle.
Yliopistolle saapuessani ihailin upeaa tähtitaivasta, joka tuntien kuluessa vaihtui aamuyön vaaleuteen ja päivän mittaan lopulta kauniiseen syysaurinkoon. Tälle päivälle kertyi reilusti mittaa, mikä näkyikin auditorion penkissä nuokkumisena ja ajatuksen kulun hitautena. Lyhyet yöunet ja kaamea olo ovat kuitenkin pieni hinta siitä, että saamme olla myös terveyskeskuspäivien ajan kotona. Olisi ollut melkoinen operaatio lähteä koko perheellä jollekin toiselle paikkakunnalle, järjestää majoitus ja kaikki.

Ajatus kulkee tällä hetkellä melkoisen tahmeasti ja kahvia on kulunut mukitolkulla. Päivän viimeinen luento, aiheena hermosto, meni iloisesti yli hilseen. Pitänee palata asiaan hieman virkeämmällä mielellä. En saa äärimmilleen rasitetuista aivoistani oikein mitään irti, joten lepo taitaa olla tässä vaiheessa ainoa vaihtoehto... Tsemppiä teillekin arjen pyörteisiin!

2 kommenttia:

 1. Moiiiii mulla on pari kysymystä..mitkä ei varsinaisesti liity postaukseen. Mutta olitko (oletko) hyvä matikassa, biologiassa, kemiassa ja fysiikassa vai oliko joku sellanen epävarmempi osa-alue jonka eteen teit vaan töitä? Oliko tää nyt sun eka haku vai toinen? Sori jos nää lukee jo jossain, hypin otsikosta toiseen silmät puolitangossa ja imen motivaatiota itseeni :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kysymyksistä :) Näitä lukee vähän milloin missäkin, niin varmempi tosiaan kysyä kerralla :D

   Tämä oli toinen hakuni, ekan kerran hain viime vuonna. Lukiossa luin vain pakolliset fykebit eli yht. 4 kurssia. Olin hyvä fykessä (molemmista 10 yläasteen lopussa ja sama siitä yhestä kurssista jonka kävin). Bilsassa olin aina heikompi, siitä ka 8. Mulla oli pitkä matikka, josta kaikkien kurssien keskiarvo lukion lopussa n. 9 eli olin ihan hyvä siinä. En ole näitä mainostanut sen kummemmin missään, mut vastaan nyt, kun kysyit :D Matikan olin kyllä unohtanut niin täysin kun voi, logaritmit ja kaikki piti opetella uudelleen.

   Biologian eteen jouduin tekemään selvästi eniten töitä, koska lukuaineiden handlaaminen on aina ollut mulle vaikeinta. Mutta fykessäkin oli työtä ihan riittämiin, kun pohja oli tosiaan olematon. Joka tapauksessa aikuislukio/valmennuskurssi on varmasti hyvä vaihtoehto, jos kokee epävarmuutta jollain osa-alueella. Itse en osallistunut kumpaankaan lähinnä aikataulutusongelmista johtuen, mutta olisin kyllä seuraavalla hakukerralla osallistunut :)

   Lopuksi vielä et lahjakkuus voi helpottaa urakkaa mut kova työ sen sisäänpääsyn ratkaisee, tai näin ainakin omalla kohdallani. Hirveästi tsemppiä sinne suuntaan!!!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥