30.6.2017

Tulokset - miten kävi?!

Tänään viimeistään pitäisi olla jokaisen korkeakoulun tulokset tulleet - vihdoinkin! Osalle tulokset olivat toivottuja ja aiheuttivat ilonkyyneleitä, tasajalkaa pomppimista ja satoja puheluita kavereille ja sukulaisille. Toisille tulokset taas olivat äärimmäisen epätoivottuja. Kuinka kävi sinulle tänä vuonna? 

Jokaiselle sisäänpäässeelle hurjat onnittelut ja halaus! Varmasti on ihan mahtava fiilis, nauti siitä ihan täysillä. Olet todennäköisesti tehnyt älyttömästi töitä tämän hetken eteen, joten nyt on aika juhlia työsi tuloksia. Vaikka odotatkin syksyä jo malttamattomasti, nauti kesästä ja vapaudesta vielä kun voit :) Omat riemukkaat fiilikseni heti sisäänpääsyn jälkeen voit lukea täältä! Oli se hetki vain yksi tähänastisen elämäni parhaista hetkistä. Vielä kerran,  sisäänpäässyt, NAUTI!
Ja sitten sinä, joka et päässyt vielä tänä vuonna. Teitä on paljon suurempi joukko kuin sisäänpäässeitä. Olet todennäköisesti pettynyt, ärsyyntynyt, ahdistunut tai kenties helpottunut. Fiiliksiä on niin monta kuin ihmistäkin, eikä mikään tapa reagoida ole väärä. Itse muistan ekan hakukerran jälkeen, miten pettymys vyöryi päälle odottamattoman voimakkaasti. Mutta ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin: voimakas tunnereaktio oli itselleni merkki siitä, että haluan tätä ihan tosissaan. Jos pääsykoeprosessin aikana ja ennen tuloksia olinkin pohtinut, haluanko lääkikseen ihan tosissani, murskaavien tulosten jälkeen se oli päivänselvää. Vaikka ensimmäinen reaktioni olikin lapsellinen "ei sitten, en yritä enää", parin viikon aikana ajatukset kääntyivät hyvin paljon positiivisemmiksi. Jos jotakuta kiinnostaa pääsykoemenestykseni, koonti molemmista pääsykokeistani löytyy täältä.
Sinäkin, joka jäit tänä vuonna rannalle, olet todennäköisesti tehnyt hirveästi töitä sisäänpääsyn eteen. Toivon sinun muistavan, että pääsykoe rajaa opiskelupaikan ulkopuolelle paljon lahjakkaita, ahkeria ja sinnikkäitä ihmisiä. Vaikka saatat tuntea epäonnistuneesi tai pettäneesi läheistesi odotukset, muista, ettei ihmisarvoa mitata suoritusten perusteella. Käsittele rauhassa pettymyksesi sellaisten ihmisten kanssa, joilta saat tukea. Muista, että elät omaa elämääsi, jossa teet itse omanlaisiasi ratkaisuja. Jos päätät jättää hakemisen tähän, se on ok. Jos päätät yrittää vielä kerran, sekin on ok. Tärkeintä on, että olet itse sinut sen kanssa, mitä päätät. Sinun päätöksesi, sinun elämäsi, johon muilla ei pitäisi olla liikaa sananvaltaa. Lämmin halaus ja tsemppiä tulevaan ♥
Syksyllä on taas uudet kuviot niin opintonsa aloittavilla kuin uutta lukuprosessia starttaavilla. Joku aloittaa uuden työn, toinen vaihtaa paikkakuntaa. Toissa vuonna tulokset eivät heilauttaneet elämäämme juuri mihinkään suuntaan, paitsi, että hankin heti heinäkuussa kaikki fykebi-kirjat ja valmennusmateriaalit uutta lukuprosessia varten. Viime vuonna taas alkoi tulosten jälkeen armoton järjestely: tavaroiden karsiminen, muuttoa varten pakkaaminen, uuden asunnon hankkiminen, muuton järjestäminen 400 km:n päähän jne. Se oli omalla tavallaan älyttömän mukavaa aikaa, mutta jälkikäteen mietittynä myös todella stressaavaa. Tänä vuonna olen onnellinen, kun ei juuri nyt tarvitse muuttaa yhtään mihinkään. Muutoksia on toki luvassa myös meidän perheessämme, mutta eri mittakaavassa kuin vuosi sitten. Näistä lisää myöhemmin :)

Valitsin tarkoituksella kuviksi pelkkää vihreää, koska äärimmäisen luotettavan lähteen mukaan vihreä on tasapainon, rauhan, kasvun, toivon, levollisuuden ja kärsivällisyyden väri. Oli niin tai näin, näitä kaikkia toivon meille jokaiselle!


Paljon tsemppiä sinulle, mihin suuntaan lähdetkin! Valoisa(mpa)a kesän jatkoa jokaiselle ♥

2 kommenttia:

  1. Minä en saanut opiskelupaikkaa - se oli tosin odotettavissakin. Jos olisin saanut, ensireaktio olisi ollut totaalinen paniikki :D. Uusi työpaikka odottaa syksyllä, asuntolainalyhennykset juoksevat ja niin edelleen. Että olen ihan vaan tyytyväinen, että on ainakin vuosi aikaa valmistautua suuriin elämänmuutoksiin, mikäli sellaisia tulee. No, tilasin Mafynetin eli oli tuloksilla sentään jotain seurauksia :D .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, onhan sulla syksylle uusia tuulia, vaikkei opiskelut vielä alakaan! Tsemppiä uuteen työhön :) Mafynettia olen kuullut monen kehuvan, joten varmasti hyvä valinta pääsykoelukemisiin. Jään mielenkiinnolla seuraamaan sun opiskelujuttuja :D

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥