20.6.2017

Helppoa ja nopeaa grilliruokaa

Nyt tehdään blogihistoriaa, koska luvassa on tämän blogin ensimmäinen ruokapostaus! Mökillä ollessa tuli testattua pariakin uutta juttua. Halusin vaihtelun vuoksi kokeilla jotain kasvispohjaista grillattavaa. Pientä haastetta toi se, että aloin pohdiskella eri vaihtoehtoja vasta mökillä, jolta ei niin vain enää kipaistukaan kauppaan. Piti siis pärjätä niillä, mitä olimme tulomatkalla hankkineet.
Meillä oli

maissia
avokadoja
paprikaa
herkkusieniä
kermaviiliä
sulatejuustoa
mausteita (lähinnä suola, pippuri ja yrttejä)

Näistä tuli paria erilaista ruokalajia:

herkkusieniä paprika-sulatejuustotäytteellä
avokadoja herkkusienisalaatilla
grillattua maissia
sekä lisäksi yksi grillattu paprikanpuolikas edellä mainitulla herkkusienisalaattitäytteellä (loput paprikat katosivat tuoreeltaan pienten lomalaisten suihin)
Paprika-sulatejuustotäyte

1-2 paprikaa
100g sulatejuustoa
(pippuria)
yrttejä

Pilko paprika(t) pieniksi paloiksi. Lusikoi sulatejuusto kulhoon ja lisää paprikanpalat sinne. Mausta. Itse käytin tähän pienen ripauksen pippuria sekä yrttiseosta.


Herkkusienisalaatti

Herkkusieniä
1 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
sokeria
yrttejä

Tämäkin on vähän köyhän naisen versio, kun sipulia ei ollut muista tykötarpeista puhumattakaan. Tällä kertaa "sienisalaatti" koostui siis pilkotuista herkkusienistä, purkillisesta kermaviiliä sekä mausteista. 

Pilko herkkusienet. Kaada kermaviili kulhoon, lisää herkkusienen palaset sinne. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Halutessasi voit lisätä vähän sokeria ja yrttiseosta.
Grillaus

Tärkeintä sienten ja avokadojen grillauksessa on se, että niistä tulee kauttaaltaan lämpimiä. Herkkusienistä kannattaa ensin poistaa jalka, jolloin keskelle muodostuu sopiva kolo täytteelle. Grillaa molemmilta puolilta ja lisää täyte. Nauti lämpimänä.

Halkaise avokado puoliksi ja poista siemen. Laita avokadon puolikkaat grilliin kuori ylöspäin. Avokado kypsyy nopeasti, joten pitkää grillausta ei tarvita. Aika riippuu tietysti grillin tai nuotion tehosta. Lusikoi täytettä siemenen koloon. Avokadon kanssa testasin myös paprika-sulatejuustotäytettä, mutta ehdottomasti paremmin sen kanssa sopi suolaisempi sienisalaatti.
Maissia kannattaa grillatessa käännellä, jotta se kypsyy joka puolelta. Halutessaan maissia voi sivellä öljy-yrtti- tai yrtti-voisulaseoksella ennen grillaamista tai grillaamisen aikana.

Näillä saatiin kivasti vaihtelua lihapitoiseen grilliruokailuun. Positiivisesti yllättivät täytetyt herkkusienet. Avokadon makuun minulla on vielä totuttelemista, mutta suolaisen täytteen kanssa sekin maistui hyvin. Tietysti täytteiksi voi keksiä ihan mitä vain oma mielikuvitus tuottaa :)

Helppous ja nopeus tulee yksinkertaisista aineksista sekä maltillisista grillausajoista. Täytteisiin riittää se, että ainekset sotketaan nopeasti keskenään. Eniten aikaa varmasti kuluu nuotion/grillin sytyttämiseen ja lämpenemisen odotteluun, mutta itse ruoanvalmistus on nopea toimenpide!


Makoisia grillihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥