16.8.2016

Vaikeita valintoja

On aika suunnata katse parin viikon päässä häämöttävään opintojen aloitukseen. Yhteiskirjatilaus sulkeutuu kohtapuoliin ja alkaa olla jo kiire päättää, mitä opuksia haluaa tilata vai aikooko pärjätä ilman. Siksi pyydänkin nyt teidän kokeneempien kokemuksia ja mielipiteitä siitä, mikä on tarpeellista ja mikä ei niinkään.
Toki tiedän, että kirjojen valinta on mielipidekysymys, mutta on hyvä saada päätöstensä pohjaksi jotain muutakin kuin omaa mutuilua. Olen pienessä päässäni pyöritellyt myös tabletin tai läppärin tarpeellisuutta nimenomaan luentokäytössä. Tässä siis pohdin lähinnä, muistutanko jotain muinaisjäännettä, jos riipustelen muistiinpanoja kynällä luentolehtiöön :D

Jos tätä siis lukee joku lääkisläinen, ole kiltti ja kerro kokemuksesi! Tietämätön tuleva fuksi kiittää :)
 

4 kommenttia:

 1. Ainakin anatomiasta on hyvä olla kuvakirja, koska sitä tarvitsee pitkään. Thieme on hyvä. Siinä on tekstiäkin tietysti, mutta anatomiasta on sitten ihan tekstikirjoja, joista itselläni Gray. Se ei kuitenkaan mun mielestä ole ollenkaan paras...
  Histologian kirja on hyödyllinen pitkään, ainakin Tampereella. Lisäksi fysiologian kirja on hyvä ostaa omaksi. Hyvä fysiologian kirja on Guyton&Hall. Mulla on Boronin fysiologia, mutta sitäkään en suosittelisi. Guyton on parempi.
  Kirjoja ei ole mikään pakko tilata uutena, käytetyt käy yleensä ihan hyvin. Lisäksi kirjastosta kyllä löytyy ainakin meillä kurssikirjojakin, etenkin niitä vanhoja painoksia ihan hyvin.
  En toki tiedä Kuopion tilannetta..
  Mutta tosiaan, anatomia ja fysiologia on oikeastaan kirjoina sellaiset, mitkä nyt ainakin tarvitsee. Essential cell biology voi olla ihan hyvä ja hyödyllinen, mutta ehkä jatkossa muutaman vuoden päästä, et sillä luultavasti enää mitään tee. Jos jostain haluat karsia, niin just solukirjoista ja biokemiasta.. Solujuttuja löytyy mm solunetistä. Monia kirjoja on myös e-kirjana saatavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveästi, tämä selvensi pohdintojani paljon :) Thiemeen taidan päätyä. Ja tosiaan, hyvä pointti tuo, ettei kaikkea tarvitse hankkia uutena tai ollenkaan. Näin opiskelijana kun tämä rahatilannekaan ei ole paras mahdollinen :D

   Poista
 2. Niinjoo, ja mä ainakin tykkään kirjoittaa ihan käsin, kun muistan siitä paremmin. Luennoilla tosin voi olla hidasta/vaikeaa seurata ise luentoa jos joutuu kirjoittamaan käsin ja väkisin jotain jää muistiinpanoista kirjoittamatta.
  Tabletti tai läppäri on kyllä kätevä ja mulle itselleni aika ehdoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös tästä :) Just tuota mietinkin, että jääkö sitten osa kirjoittamatta, kun käsin kirjoittaminen on kuitenkin sen verran hitaampaa... Onneksi on vielä hetki aikaa miettiä, mihin päädyn!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥