4.8.2016

Uusi elämä: pros and cons

Muuton lähestyessä haikeus uhkaa ottaa vallan, kuten niin monesti ennenkin. Vaikka itse on halunnut muutosta, sen lopulta konkretisoituessa tekisi mieli perua koko homma. On paljon asioita, joista nyt joudun luopumaan, esimerkiksi:

- oma koti
 Kun muuttaa huolella valitusta, rakkaudella remontoidusta asunnosta sattumanvaraiseen opiskelijakämppään, on selvää, ettei saa kaikkea mitä toivoisi. Sauna on yksi asia, mitä tulen ehdottomasti kodistamme kaipaamaan. Saunattomuuteen ei taida muu auttaa kuin saunavuoron varaaminen!

- tutut kuviot ja ihmiset
 Tuttua ja turvallista. Oma lokero on löytynyt, ja nyt vapaaehtoisesti luovun siitä.

- ihana asuinympäristö
 Tulen kaipaamaan tätä paikkaa.
Jokaisella pilvellä kuitenkin on kultareunus ja asioilla myös toinen puoli, nimittäin kaikki se, mitä muutoksen myötä saan:

+ lääkis
 Tuskin tarvitsee selitystä!

+ uusi alku
 Taas uusi mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä :)

+ vierivä kivi ei sammaloidu
 Eipä taida tällä muuttotahdilla olla pelkoa paikalleen jämähtämisestä...

+ uudet ihmiset
 Samalle paikkakunnalle kanssamme muuttaa meille läheisiä ihmisiä, mistä olen syystäkin onnessani. Siellä myös asuu pari tuttua ennestään. Tutustun varmasti myös täysin uusiin ihmisiin niin koulussa kuin muuallakin.

+ uusi kaupunki
 Pienempi, hallittavissa oleva ja todella kaunis kaupunki, itse asiassa mielestäni kauneimpia kaupunkeja Suomessa. Tätä en toki sano ihan kevein perustein, vaan olen elämäni aikana tullut asuneeksi ja vierailleeksi monessa kaupungissa eteläisestä Suomesta ihan pohjoiseen asti.
Kuten näette, plussia on paljon enemmän. Haikeus kuuluu asiaan, mutta jos nyt pitäisi uudestaan valita, en epäröisi hetkeäkään. Nyt on meidän aikamme jatkaa eteenpäin. Osa asioista odottaa vielä järjestymistään, mutta nekin hoituvat kyllä ajallaan. Eipä tässä auta kuin kerätä rohkeuden rippeet ja lähteä urheasti uutta kohti!


2 kommenttia:

 1. Heippa! Olen lukenut menneenä vuotena blogiasi ja nyt vihdoin (useamman haun jälkeen, 27-vuotiaana) oman sisäänpääsyn varmistuttua on itselläkin edessä Kuopioon muutto (Tampereelta).

  Tässä postauksessa kiteytyy oikeastaan kaikki omat ajatukset ja oikeastaan tilannekin; olemme myymässä omaa asuntoamme mieheni kanssa ja muuttamassa täysin vieraaseen kaupunkiin, opiskelija-asuntoon, josta ei edes kuvia ole nähnyt. Pelottaa ja jännittää aivan suunnattomasti tulevat isot muutokset, mutta toisaalta juuri nuo plussa-asiat ja niiden miettiminen saa melkein onnen kyyneleet valumaan poskilta.

  Sinun Kuopiota käsittelevät postaukset inspiroivat ja antavat luottoa siihen, että oikea valinta on tehty. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kivasta kommentista! Paljon onnea sisäänpääsystä, ihan mahtava juttu! :) Voin kuvitella fiiliksesi, vaikka omasta muuto(kse)sta on jo aikaa. Jännitys ja pieni pelkokin kuuluvat asiaan, kun on kuitenkin kyse isoista asioista. Mutta toivon ja uskon, ettet(te) tule katumaan tätä valintaa - Kuopio on ihana kaupunki!

   Ihanaa ja rentouttavaa kesää ja tervetuloa Kuopioon :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥