11.1.2017

Erilaisia polkuja 1/4

Pari kuukautta sitten sain kommentteihin Anonyymin esittämän toiveen, että esittelisin blogissa myös muutaman muun lääkisläisen matkan lääkikseen. Lämmin kiitos sinulle postausideasta :)Tarkoitus oli julkaista tämä sarja jo ennen joulua, mutta päivät vilahtivat varkain ja halusin keskittyä joulufiilistelyyn. Nämä lyhyet "haastattelut" saavatkin siis toimia tsemppinä ja motivaattorina kevätpuolen opiskeluihinne! Ennakkovaroituksena sanon, etteivät nämä ole mitään syväluotaavia haastatteluja vaan ennemmin pieniä ikkunoita erilaisiin lähtökohtiin ja valmistautumistapoihin, joilla lääkikseen on pyritty ja päästy. Osa 2, osa 3 ja osa 4 löytyvät linkkien takaa!
Ensimmäisenä esittelen pienen porukkamme kuopuksen, joka on huikean määrätietoinen nuori nainen ja mitä ilmeisimmin saattaa kunnialla loppuun sen, minkä aloittaa.

Milloin hait lääkikseen ensimmäistä kertaa ja montako kertaa hait?
Hain yhden kerran suoraan lukiosta eli vuonna 2016.

Miten valmistauduit pääsykokeeseen? 
Samalla kun ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoitin fysiikan ja kemian keväällä 2016, biologian olin kirjoittanut jo aiemmin.  Vaikka pääsykoe onkin erilainen kuin ylioppilaskirjoitukset, kirjoituksista oli hyötyä, koska osasin opiskella ja esim. fysiikan ja kemian teoria oli hallussa. Valmennuskurssi oli hyvä, koska sain sieltä aikatauluja ja hyvät materiaalit. Treenimielessä tein myös vanhoja biologian pääsykokeita.

Tammikuussa joululoman jälkeen aloitin opiskelun ja vasta huhtikuussa ylppäreiden jälkeen kunnolla. Aamut luin yksin tai kaverin kanssa, illat olin valmennuskurssilla. Luin tooosi paljon! Periaatteessa luin pelkästään pääsykoetta varten, mutten kuitenkaan uskaltanut esimerkiksi katsoa vanhoja pääsykokeita ennen kuin kirjoitukset olivat ohi.

Millaisen joululoman vietit?
Joululoman aikana selailin fysiikkaa ja kemiaa jonkin verran.

Mikä on tärkein neuvosi pääsykokeisiin valmistautuville?
Tärkeintä on laskurutiini ja motivaatio. Ei tarvitse olla supernero päästäkseen sisään, vain harva pääsee sisään "heittämällä".

Sellaisia terveisiä tammikuun alkuun! Lisääkin on tulossa, kuten otsikosta voi päätellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥