9.1.2017

Opintoni keväällä 2017

Tänään alkoi fuksivuoteni toinen puolikas eli kevätlukukausi. Välttelin koko loman ajan melkoisen onnistuneesti kaikkea opintoihin liittyvää. No, kävin kyllä läpi koko kevään aikataulut ja vastaanotin parit arvosanat ja opintopisteet. Sekä elinanatomia että SORATO menivät hyvin eikä uusintoja tarvita. Hyvä minä!

Tänä keväänä on luvassa taas uusia kursseja. Heti huomenissa aloitetaan ehkä se kaikista odotetuin kurssi, nimittäin dissektiot. Tuki- ja liikuntaelimistön anatomian sekä elinanatomian opiskelun päämääränä ovat olleet dissektiot, joissa osaamiseni joutuu todelliseen testiin. Pitänee kerrata ahkerasti oppimaani, vaikka tentit hyvin menivätkin. Dissektioiden osalta vaitiolovelvollisuus astuu jälleen kuvaan, joten tätä(kään) kokemusta en tule blogissani avaamaan.
Dissektiokurssi kestää reilut kaksi viikkoa, joiden jälkeen alkavat MOBIGE ja EMB-jaksot (molekyylibiologia ja -genetiikka sekä embryologia). Syksyllä alkaneen RADA:n eli radiologisen anatomian opiskelu jatkuu harkkojen muodossa KYS:llä ja päättyy tenttiin helmikuussa. Siinä missä syksyllä kaksikin kurssia (jo mainitut EAN ja SORATO) pidettiin flipped classroom -metodilla (eli tavallisia luentoja oli vähän, videoluentoja ja kontaktiopetuskertoja sitäkin enemmän), kevään kurssit ovat kaikki perinteiseen tyyliin toteutettuja. Paljon luentoja luvassa siis, vaikka eiväthän ne tietenkään pakollisia ole. Petraamista löytyy ainakin omalla kohdallani siinä, miten saan luennoista mahdollisimman paljon irti. Siinäpä keväälle tavoitetta!

Kun näistä kursseista päästään tentin kautta eroon, on jo maaliskuu. Näiden jälkeen kuvaan astuvat METABO ja HIS eli metabolia ja sen säätely sekä histologia. Syväluotaavia asioita luvassa. Jossain vaiheessa kevättä on vuorossa myös valinnainen kurssi Hätäensiapu. Kiva päästä taas treenaamaan ensiapujuttuja, vaikka tavallinen PPE+D (puhallus-painelu-elvytys + defibrillaattori) sh-taustani vuoksi kohtuu hyvin hallussa onkin. Toukokuun alusta käynnistyy jakso nimeltä MENDO eli molekulaarinen endokrinologia. Se onkin fuksivuoteni viimeinen kurssi, joka päättyy tenttiin toukokuun lopussa.
Kivan kuuloinen kevät tulossa. Huomaa kyllä, että loma on tehnyt jälleen tehtävänsä, kun kaikki vaikuttaa niin mielenkiintoiselta... Taitaa arki tulla taas melkoisen äkkiä vastaan. Luentoja näyttää olevan jonkin verran, mutta muuten kalenteri näyttää ilahduttavan tyhjältä - toistaiseksi. Eiköhän itseopiskelua ja muuta projektia ilmaannu kuin itsestään kalenterin täytteeksi, harrastuksista ja muista vapaa-ajan vietteistä puhumattakaan. Tammikuun lopussa pitää vielä palauttaa tiedonhaun tehtävä, joka on joka kerta sitä vilkaistessani näyttänyt niin vaivalloiselta, etten ole jaksanut uhrata sille ajatustakaan. Pitänee hyödyntää loman tuoma energiapiikki ja tekaista se pois alta hetimmiten!

Opiskelu-/työn iloa meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥