17.1.2017

Keinutuolin uusi elämä

Pieni keinutuoli on jo pitkään koristanut lastenhuonettamme. Se toimii paitsi keinuna, myös majan osana, junana tai leikkuupuimurina, mitä nyt lasten leikeissä kulloinkin tarvitaan :) Keinutuoli on varmasti vanhempi kuin minä ja ollut lapsuudenkodissani ennen kuin muutti meille. Vanhoista valokuva-albumeistani löytyykin kuva minusta 1-vuotiaana juuri tuossa keinutuolissa, joten kyseessä on todellinen äidiltä lapsille -huonekalu.


lastenhuoneen, sisustus, pieni, budjetti
  
vanhan, keinun, tuolin, maalaus, kalustemaali


Keinutuoli on alunperin lakattua koivua. Vuosikaudet olen ajatellut, että tuo pitäisi maalata, mutta enpä ole saanut aikaiseksi ennen tätä. Vaikka keinutuoli onkin urheasti palvellut tätä toistakin sukupolvea, liimaukset ovat myös jonkin verran pettäneet ja varsinkin istuinosan pohja oli kauhean näköinen, kulunut ja likainen.

Joululomalla saimme sattumalta lastenhuoneen sisustusta toivomaamme suuntaan, kun talouteemme ilmaantui kerrossänky. Se oli väritykseltään petsattua mäntyä, ja koska toiveenamme oli valkoinen sänky, piti tarttua telaan. Kerrossänkyprojektista tulossa lisää myöhemmin, kunhan saan kuvat otettua! Kun nyt kerran oltiin projektiin ryhdytty, hoidettu suojaukset ja hankittu maalit, päätin "samalla vaivalla" hoitaa myös keinutuolin kuntoon.


lasten, keinutuoli, pohjamaali, hiominen, hiomapaperi
  
maalaus, pensseli, tee-se-itse, diy, tuunaus


Hioin tuolin kevyesti joka puolelta hiomapaperilla. Pesun ja kuivauksen jälkeen maalasin kaksi kerrosta pohjamaalia ja sen kuivuttua kaksi kerrosta Helmi-kalustemaalilla. Muutamaa kohtaa jouduin vielä tämänkin jälkeen korjailemaan: hioin vähän maalia pois ja maalasin uuden kerroksen päälle. Lähikuvasta näkyy, ettei maalausjälki ole täydellistä, mutta vissisti parempi kuin ennen!


  


Lastenhuone on muutenkin kokenut/kokemassa muodonmuutosta, josta lisää sitten, kunhan se on "valmis"... Eilen katselinkin ylimääräisiä verhokankaan paloja ja mietiskelin, mitä niistä tekisin. Seuraavaa sisustusinspistä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥