8.1.2017

Loman loppu

Tämän postauksen ulkoilmakuvat on otettu loppiaisena ulkoilun lomassa. Oli aivan täydellinen talvisää, pakkasta -20, ihana auringonpaiste ja ulkona sydäntäsärkevän kaunista. Katsokaa vaikka!


valokuvaus, ulkoilma, luontokuvaus, makro, järjestelmäkamera, Nikon D3000

talvi, Kuopio, aurinkoinen, valokuvaus, vastavalo


Kaikki hauska loppuu aikanaan, niin myös tämä ennätyksellisen pitkä joululomani! Viimeisenä lomapäivänä tuntuu, että mitään ei ole loman aikana tullut tehtyä, mutta mietitäänpä vielä uudestaan.

Joululoma alkoi joulukuun puolivälissä elinanatomian tentin jälkeen. Samana iltana juhlistimme opiskelukavereiden kesken joululoman alkua ja tentin selättämistä ja myöhemmin illalla (yöllä) pakkasimme miehen kanssa tavarat lomareissua varten. Seuraavana päivänä ajoimme etelään ja sitä seuraavana lensimme muutamaksi päiväksi kaupunkilomalle. Se oli mahtava alku joululomalle, kun uudet ympyrät saivat ajatukset niin täysin irti arjen peruskuvioista.

Kaupunkilomalta palasimme kotiin Kuopioon. Valmistelimme joulua sisustellen, fiilistellen ja joulujuttuja hoitaen. Joulunpyhiksi suuntasimme miehen lapsuudenperheen luo, jossa joulu ei - kiitos flunssan - sujunutkaan ihan toivotulla tavalla. Kotiinpaluu tuntui siksi sitäkin paremmalta. Välipäivät sujahtivat flunssaa parannellessa ja joulutunnelmasta nauttiessa. Ehdin lukea vihdoin jopa MeNaisten jatkiksen kaikki osat, jotka ovat arjessa kuuluneet sitten kun on aikaa -kategoriaan. Pari muutakin opusta lukaisin; 2,5 romaania (yksi edelleen kesken) sekä sijoittamisen alkeista kertovan Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta. Seuraavaksi aion nimittäin opetella sijoittamaan, koska se on ollut tavoitelistallani ties kuinka kauan. Tietoa ja aikaa se vaatii, kun on yhtä ummikko kuin minä, mutta tästä se lähtee.


jatkokertomus, lukeminen, harrastus, vapaa-aika, oma hetki

sijoittaminen, nainen, raha-asiat, talous, äitiys, rahanmeno


Loman aikana pääsin useaan kertaan myös muksujen kanssa pulkkamäkeen. Ennen lomaa en ollut kertaakaan ehtinyt pulkkailemaan lasten kanssa, joten jo oli aikakin ottaa vahinko takaisin! Voin kertoa, että kun pakkaa suunnilleen 30 kg tenavaa pulkkaan ja yrittää juosta kohtuu jyrkkää mäkeä ylös, saa hyvän ulkoilmatreenin ihan ilmaiseksi. Myös koko perheellä on tullut ulkoiltua ja kunhan päivät tästä taas pitenevät, on mukavampi arkenakin ulkoilla yhdessä :)

Loppiaisenakin ulkoilimme urheasti koko porukalla, vaikka pakkasta reippaasti olikin. Voi sitä vaatekerrosten määrää, jotka tarvitaan pitämään etenkin rattaissa tönöttävä tenava lämpimänä. Pukemisessa tuli hiki, mutta äkkiäpä liika lämpö katosi, kun päästiin raikkaaseen pakkassäähän. Isommat pääsivät kokeilemaan luistelua ja minä valokuvasin niin paljon kuin pystyin. Sain tosi kauniita kuvia, kiitos kertakaikkisen upean sään!


Ai niin, eipäs unohdeta yhtä olennaista sisustusprojektia. Saimme vihdoin hankittua ja tuunattua lapsille kerrossängyn. Sain taas kerran vetää jalkaani maalaushommiin alennetut vanhat farkkuni. Muutakin tuli siinä sivussa pensselöityä, mutta näistä projekteista kirjoitan tarkemmin myöhemmin kuvien kera. Facebookin puolella on jo vähän esimakua valmiista huonekaluista, käykäähän vilkaisemassa!


maalaus, sisustus, projekti, lastenhuoneen sisustus, diy, pikkurahalla


Onpa ollut ihana loma, varmaan paras loma ikinä. On ollut tosi kivaa "vain olla", vaikka lasten kanssa ne omat touhunsa aina onkin. Olen loman aikana melkein unohtanut, että opiskelen mahtavaan ammattiin ja että opinnot jatkuvat taas kohta. Tuo, jos mikä, on hyvän loman merkki! Mutta loma ei olisi loma, jos se ei päättyisi joskus. Vaikka loma onkin tullut tarpeeseen ja olen nauttinut lähes joka hetkestä, on ihanaa aloittaa taas arki ja saada joku tolkku tähän olemiseen... Täältä tullaan, arki!

PS. Pahoittelut hurjan pitkästä tekstistä, näköjään vähän innostuin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥