27.8.2017

Laiska laiskempi loma

Laiska lomalainen täältä just ja just saa kädet pysymään näppiksellä ja tekstiä tulemaan... Leppoisaa lomaa on vietetty, sohvalla lojuttu lukuisia tunteja ja luettuja kirjoja on kertynyt pinoksi asti. On me jotain muutakin tehty, mutta niistä lisää myöhemmin. Tähän asti on ollut tosi hyvä loma!
Heti loman alkajaisiksi heitin ovesta ulos sen tunnollisen ja kunnollisen perheenäidin, opiskelijan ja työntekijän, joka suurimman osan vuotta olen. (Hän sivumennen sanoen on kirjoittanut suuren osan myös lomalla julkaistuista teksteistä, kuten niiden tarmokkaasta sävystä voitte kenties päätellä.) Toivotan hänet nöyrästi tervetulleeksi takaisin sitten viikon päästä, kun häntä taas tarvitaan. Olen antanut periksi perusluonteelleni, joka vastaa lähinnä laiskiaista. Ihan sisimmältäni olen todella mukavuudenhaluinen, hidas, idearikas mutta saamaton tapaus. Onhan se hyvä edes kerran vuodessa päästää todellinen minä ääneen!

Niinpä lomamme on sisältänyt paaaljon kotoilua, sitä ihan parasta olemista oman porukan kesken. Tehtävälista ei ole juuri lyhentynyt - mitenpä se sitä itsekseen tekisikään. Ikkunat on tältä vuodelta edelleen pesemättä ja syksyn vaatetarpeet kartoittamatta. Luova kaaos on vallannut asunnon, jota pitäisi kutsua kodiksi. Mutta ehtiihän tässä - nythän on loma...
Lomani tavoitteena oli lojua siinä määrin, että voin arjen alkaessa olla aidosti onnellinen uusista haasteista, kiireistä ja loputtomasta tehtävätulvasta. Loman alussa tuntui, ettei se riitä palautumiseen. Selväksi on tullut, että viime vuosi oli pikkuisen liikaa. Mutta onnekseni joutilaat päivät ja perheen loistava seura ovat saaneet työ- ja opiskeluhuolet hälvenemään. Pikku hiljaa alkaakin tuntua, että tavoite on saavutettu. 


Vielä hetki ollaan vaan. Hyvää viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥