5.8.2017

Pehmeä lasku päivähoitoon

Ihanaa lauantaita! Täällä päässä on nyt pahimmat jännitykset koettu ja ekat tutustumiset päivähoitoon takana. Äitiä ainakin väsyttää. Tiedä sitten, onko se hyvä vai huono merkki. Lapset taas ovat innoissaan uudesta hoitopaikasta ja kuopuskin löysi heti kivoja leluja ja leikkikavereita. Ensi viikolla mies jatkaa lasten kanssa totuttelua päiväkotiin ja loppuviikosta lapset kokeilevat jo kunnon hoitopäivää.


päivähoito, aloitus, päiväkoti, lapset, totuttelu


Tämä on neljäs päiväkoti, johon olen lastemme kanssa tutustunut. Täytyy sanoa, että vastaanotto oli oikein mukava eikä kahden päivän kokemuksella tuntunut yhtään, että olisin tiellä tai vaivaksi. Sellaisiakin kokemuksia nimittäin löytyy. 

Olemme aina halunneet aloittaa päivähoidon lempeästi. Ensin päiväkotiin ja aikuisiin tutustutaan vanhemman kanssa, sitten jäädään yksin ja pidennetään päivää vähitellen. Olemme järjestäneet niin, että ennen oikeaa hoidon tarvetta jää aikaa rauhalliselle tutustumiselle. Meillä vanhemmillakin on mukavampi aloittaa opinnot, kun lasten hoitoon sopeutuminen on jo hyvin käynnissä.


päivähoito, sopeutuminen, lapsi, päivähoidon aloitus


Tähän asti näyttää siis varsin lupaavalta. Kuopus pisti parastaan, kun heti ensimmäisenä päivänä sanoi sujuvasti uuden sanan. Ja pottailukin alkoi päiväkodissa sujua lähes saman tien! Isommat jännittivät etukäteen uutta päiväkotia, mutta voi sitä iloista pulputusta, jota saimme ensimmäisen tutustumispäivän iltana kuunnella. Tietenkin jossain vaiheessa voi tulla ja tuleekin se vaihe, ettei hoitoon lähteminen huvita, mutta alku on ainakin ollut hyvä.

Ensi viikon jälkeen vietämmekin koko porukalla lomaa, ja uusi arki pyörähtää käyntiin elokuun viimeisellä viikolla. En jaksa oikein ajatella sinne asti, mutta luulenpa, että tuo vajaan kolmen viikon loma tepsii tähän väsymykseeni. Ihan uskomatonta, että tässä ollaan taas - uuden syksyn kynnyksellä.


lempeä aloitus, pehmeä lasku, päivähoito, sopeutuminen, lapsi, lapset, tutustuminen


Aurinkoista viikonloppua! Viimeinen työviikonloppu, täältä tullaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥