7.8.2017

Hoitajan toteutunut unelma + lääkäriä leikkimässä

Kaupallinen yhteistyö: Color4Care 

Olen haaveillut omasta verenpainemittarista kauan. Sairaanhoitajaopintojeni ekana syksynä harkkatunnilla kaivettiin esiin manuaaliset verenpainemittarit ja stetoskoopit ja alettiin harjoitella. Minulle verenpaineen mittaus manuaalisesti oli tosi vaikeaa. En ollut millään kuulla sykettä, vaikka kuinka pinnistelin. Pitkään manuaalinen verenpainemittaus oli minulle sellainen juttu, jota pelkäsin. Lopulta kotihoidossa työskennellessäni opin vihdoin kuuntelemaan sykkeen oikein. Se oli yksi parhaista sairaanhoitajana saamistani oivalluksista.
Mutta harjoitteluhetkistä lähtien olen ajatellut, että vielä joskus minulla on kotona manuaalinen verenpainemittari . Mietin sitä pitkään, mutten tullut koskaan selvittäneeksi, mistä sellaisen saisin. Nykyään myös sairaalamaailmassa kaikki verenpaineet mitataan automaattimittareilla. Silti haluan pitää kiinni siitä, että osaan tarpeen tullen mitata verenpaineen myös tällä "vanhanaikaisella" tavalla. Nyt unelmani on toteutunut - kiitos siitä, Color4Care !
Manuaalisessa verenpainemittauksessa tarvitaan sen mittarin lisäksi tietenkin stetoskooppi. Siis stetoskooppi - tuo kadehdittu kapine, joka usein on joko lääkärin kaulalla tai mutkalla valkoisen takin taskussa. Yhteistyö olisi kattanut halvemman stetoskoopin, mutta ajattelin, että ansaitsen ekan lääkisvuoden läpäisemisestä kunnon palkinnon ja muiston. Niinpä suorastaan repäisin ja tulin ostaneeksi melkoisen hintavan mutta lyhyen käyttökokemuksen perusteella aivan mahtavan stetoskoopin.
Koska tiedän jo nyt, että stetoskoopilla kuuntelu on minulle haastavaa, aion kotioloissa aina välillä treenailla. Minullahan on täällä vallan mainiot assistentit, joiden kanssa voin pikkuisen harjoitella, vaikken vielä mistään mitään tiedäkään. Tämän kauniin turkoosin (upea väri, eikö?) stetoskoopin kanssa kelpaa leikkiä lääkäriä, kunnes joku päivä toivottavasti olen ihan oikea sellainen. 
Tällä kertaa verenpainemittari löysi sutjakasti tiensä lähipostiini. Stetoskooppia sen sijaan sain vartoa lähes kuukauden verran. Monen suomen- ja englanninkielisen tiedustelun jälkeen stetoskooppi saatiin viimein matkaan. Tuntui ihan joululta, kun viimein sain sen postista mukaani! Toimitusajaksi oli arvioitu 7-10 vrk, joten siihen nähden kuukauden odotus tuntui loputtoman pitkältä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja turkoosi stetoskooppini on vihdoin kotona!

8 kommenttia:

 1. Uuuu noi Littmanit on niin hienoja! Muistan kun sisko osti itselleen tuollaisen jokunen vuosi taaksepäin ja kertoi että toi se THE stetari mikä pitää olla :D Ja ihanan herkullinen tuo väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, hienoja on ja hyviäkin vielä. On tuolla stetarilla ihan eri kuunnella kuin aiemmin testaamillani. Sulla onkin hyvä kun on mentori omasta takaa, tiedät mitä kaikkea KUULUU olla ;) Tuo turkoosi oli kyllä niin upea, että oli pakko valita se! Ihan kuin väri olisi stetoskoopin tärkein ominaisuus :D

   Poista
 2. No nyt on kyllä hieno! Tuon kanssa kelpaakin treenailla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin :D Täällä on jo muu perhe valjastettu apulaisiksi mun kuunteluharjoituksiin!

   Poista
  2. Mies ja lapset riviin ja verenpaineen mittauksen lisäksi keuhko- ja sydän auskultaatiot :D

   Mun piti nyt uudessa työpaikassa pitkästä aikaa mitata aneroidi mittarilla ja hetki piti miettiä, että miten tää homma nyt menikään, mutta kyllä mä sitten ihan hyvin sain mitattua :) Edellisessä työpaikassa kun kaikki mittaukset tehtiin automaatilla ja ABI-mittauksen tekemiseenkin oli erillinen laite sekä ohjelmisto. Hyvä taito kuitenkin osata tuo manuaalimittaus, sillä kyllä se vaan on etenkin tiukassa tilanteessa tarpeen!

   Poista
  3. Kyllä piti itselläkin miettiä, miten tuo mittaus onnistuukaan :D Helposti sitä tottuu automaattimittareihin! Ihan samaa mieltä, tosiaankin hyvä taito osata :)

   Haha, mikä mielikuva tuo mies ja tenavat rivissä ja minä innokkaana stetoskoopin kanssa :D

   Poista
 3. Poikani aloitti myös hoiva-alan opinnot joku aika sitten. Hän on myös harjoitellut tuota verenpaineen manuaalista mittaamista ja olen saanut olla koekaniinina. Nyt hänellä on edessään ensimmäinen harjoittelu ja testaili juuri ensimmäisiä työvaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manuaalinen mittaus onkin tärkeä hallita, hyvä että on koekaniini omasta takaa! Menestystä opintoihin pojallesi. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥