8.7.2016

Tieni tähän OSA 3

9.12.2015

ENSIMMÄINEN KIERROS (KOHTA) PURKISSA!  

Hei jälleen kerran! Reilu kuukausi on taas mennyt lukujen ja muun elämän pyörteissä, joten on aika päivittää, mitä tähän asti olen tehnyt ja miten aion tästä eteenpäin.

Viimeisiä kursseja viedään, kyseessä biologian ja kemian 5-kurssit. Biologia takkuaa jonkin verran edelleen. Ehkäpä pitäisi vaihtaa kirjasarjaa. Tai asennetta :D Uusia opiskelumetodeja on ainakin löydettävä, vaikka muistiinpano-mindmap-SSMK-yhdistelmä minulla pääosin toimiikin. Kirjastosta hainkin edellisistä opinnoista tutun anatomian ja fysiologian kirjan ja hyödynnän lisäksi vuosien takaisia muistiinpanojani, joista moni asia aukeaa ihan eri tavalla kuin ympäripyöreistä lukiokirjoista.

Kemian kohdalla on vielä paljon kysymysmerkkejä, mutta ainakin tasapainolaskuissa huomaan edistyneeni viime vuodesta. 5-kurssin kertaus on vielä kesken, mutta fiilis on hyvä: kyllä se tästä. Paljon vain laskuja ja esim. reaktioiden pohdintaa niin hyvä tulee. Fysiikassa on omat ongelmansa ja luultavasti suurimpana niistä 5-kurssi, jonka kohdalla uhkaa paniikki iskeä.

”Kartoituskierros” on kohta takana. Sitä mukaa, kun opiskellessa on tullut vastaan hankala asia tai tehtävä, jota en ole osannut itse ratkaista, olen kirjannut ne ylös. Myöhemmässä vaiheessa voin listan pohjalta todeta, onko edistystä tapahtunut. Asiat on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, joten voin yhdellä silmäyksellä nähdä, mitkä ovat vielä hankalia asioita ja mistä alan vähitellen olla jyvällä. Myös kokonaiset kurssit olen värikoodannut sen mukaan, kuinka paljon ne vaativat vielä käsittelyä.

Itsereflektioon perustuva arviointi ei ehkä ole se kaikkein luotettavin, koska riman ollessa ylhäällä arvioin osaamiseni usein tarkoituksellisestikin alakanttiin, mutta suuntaa se antaa kuitenkin. Tässä piilee varmaan yksi suurimmista itseopiskelun riskeistä ainakin omalla kohdallani. Siis ei se, että arvioin osaamiseni alakanttiin, vaan se, että kuvittelen tekeväni niin… ja todellisuudessa osaamistasoni on kaukana siitä, missä sen pitäisi olla pääsykoetta ajatellen.

Kun viimeisetkin kurssit ovat paketissa, seuraa ankara pureutuminen ongelmakohtiini. Teen taas muutamia listoja ja taulukoita ja aikatauluja (rakastan tilastointia!), joiden pohjalta seuraan oppimiseni edistymistä. Ensimmäinen pääsykoekokeilunikin häämöttää tuossa parin viikon päässä. Joululomaa aion viettää viikon tai kaksi. Elämäni on jälleen muuttumassa perustavanlaatuisesti, minkä vaikutukset opiskeluun näen vasta jonkin ajan kuluttua. Mielenkiinnolla odotan uutta vuotta ja sen mukanaan tuomia muutoksia. Mutta siihen asti katse pääsykokeessa ja sen mukaisesti opiskellaan, mahdollisia ongelmia mietitään sitten myöhemmin :)
 
Tsemppiä lukuihin edelleen ja ihanaa joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥