29.9.2017

Pikainen papuwokki

Jokainen tietää sen tunteen, kun tarvitaan ruokaa ja äkkiä. Maanantai oli tässä taloudessa sellainen. Kaikkia väsytti enemmän ja vähemmän viikonlopun jäljiltä, emmekä olleet ehtineet kauppaankaan. Onneksi pakastimen ja kuiva-ainekaapin sisältö pelastaa. Papuwokkiin tarvitset vain:

  • öljyä
  • wokvihannessekoituspussin
  • tölkillisen papuja (meillä sattui olemaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa)
  • mausteita

Laitetaan tilkka öljyä pannulle ja jäiset wokvihannekset sekaan. Paistetaan vajaat 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat valmiita. Vihanneksiin mausteeksi laitoin suolaa, paprikaa, mustapippuria, valkosipulia ja yrttejä. Wokkiin kieltämättä sopisi etenkin näin syksyllä myös tulisempi vivahde. Lopuksi lisätään säilykepavut, jotka tällä kertaa olivat valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Ja kas, maistuva arkiruoka on valmis eikä aikaakaan kulunut kuin vartin verran!


arki, ruoka, ruoanlaitto, nopea, helppo, papuwokki, wokvihannekset


Jos aikaa ja aineksia ruoanlaitolle on enemmän, wokin voi totta kai tehdä tuoreista kasviksista. Kesäkurpitsa, porkkana, sipuli, kukka- ja parsakaalit sekä paprika ovat meidän perheessä suosittuja wokin raaka-aineita. Wokkia täydentämään moni lisää nuudeleita tai kenties jotain lihapitoista. Meillä oli tällä kertaa vähän köyhät eväät, mutta nälkä lähti ja se on tärkeintä ;)

Ruokaa kypsentäessäni mietin, miksi ihmeessä tämä yhdistelmä kuulostaa niin tutulta. Mutta selvisihän se lopulta: kurssikaverini Heidi esitteli papuwokin alkuvuodesta omassa blogissaan hyvänä pikaruokavinkkinä. Pakko allekirjoittaa!


Edellisestä viikonloppumatkasta on suurin piirtein toivuttu, joten johan se on aikakin tehdä seuraava matka. (Tuo oli sarkasmia. Oikeasti toivon, että joku keksisi jo sen teleportin.) Kun palaamme kotiin, on jo lokakuu - käsittämätöntä! Iloista viikonloppua ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥