1.9.2017

Valintojen aika

Kesäkuvia one last time! Syksy on virallisesti täällä, ja eka arkiviikko on meidän perheessä kohta ohi. Mutta keskitytäänpä hetki hakuasioihin. Opiskelupaikkoihin ensi keväänä hakevat ovat isojen päätösten edessä - pärjätäkö itse, hakeutuako aikuislukioon tai valmennuskurssille vai tilatako itseopiskelumateriaalit? Kenties joku teistä miettii, kannattaako, jaksaako tai ehtiikö edes hakea haluamaansa opiskelupaikkaan.

Omalla kohdallani olosuhteet tekivät päätöksen puolestani. Toisen hakukerran syksyllä valmennuskurssi ei olisi vielä ollut ajankohtainen, koska olin silloin käynyt kaikki kurssit läpi vain kerran pikaisesti. Keväällä taas minulla oli pieni vauva, jonka kanssa tunneille osallistuminen olisi ollut vähintäänkin mielenkiintoista. Kotikurssin hankkimista pohdiskelin myös. Yhtenä vaihtoehtona oli MAFY:n tabletti, jossa minua rehellisesti sanottuna eniten kiinnosti se edistymistä kuvaava käyrä.
Loppujen lopuksi totesin, että sekä Valmennuskeskuksen kotikurssi että Mafynetti ovat sen verran hintavia, että ne jäivät hankkimatta. Ajattelin (melko itsevarmasti näin jälkikäteen ajateltuna), että osaan kyllä organisoida lukuni ja optimoida ajankäyttöni riittävän hyvin. Toisaalta tiesin senkin, että kerään turhaa painetta siitä, jos ohjelma "vaatii" nopeampaa etenemistä kuin mihin pystyn. Eniten olisin kaivannut opiskeluuni lähiopetusta tai edes jonkun ihmisen, jolta kysyä neuvoa. Onneksi oli Älyvuoto sekä Google.Vaikeita asioita katsoin KhanAcademyn tai Opetus.tv:n lyhyiltä videoilta.

Mafynetistä otin sen verran mallia, että kertailin vaikeita laskuja ja asioita tietyin väliajoin. Tietysti osaamisen seuranta on manuaalisesti tehtynä työläämpää kuin valmiin ohjelman avulla, enkä sellaista hienoa käyrääkään saanut :( Flashcardsit olivat hyvänä apuna erityisesti bilsan asioiden kohdalla. Ohjelma huolehti kertaamisesta, kunhan vain vastasin rehellisesti, osasinko vai en.
Olihan minulla toki käytettynä (hyvin halvalla) ostetut Valmennuskeskuksen itseopiskelumateriaalit, jotka oman kokemukseni mukaan syvensivät osaamistani mukavasti. Osa soveltavista laskuista tosin meni iloisesti yli hilseen. Totesin muuten ilokseni, että henkilö, joka osti viime kesänä nämä mun vanhat materiaalit, pääsi tänä kesänä sisään! Todistetusti hyvät materiaalit siis ;) Käytetyissä matskuissa oli se(kin) hyvä puoli, että vaikeat laskut oli merkitty edellisen omistajan toimesta. Niinpä itsetuntoni kohosi huimiin korkeuksiin joka kerta, kun sain sellaisen tehtävän laskettua kerralla oikein :D

Ainoa vinkkini näihin valintoihin on seuraava: tee niin kuin hyvältä tuntuu. Minä ja monet muut olemme päässeet sisälle ilman kalliita kursseja, mutta mikäli haluat satsata sellaiseen, tuskin se raha hukkaan menee. Erilaisessa elämäntilanteessa olisin kenties itsekin turvautunut valmennuskurssin apuun.
Tsemppiä valintoihisi! Olisi muuten kiva kuulla, millaisin asein käyt pääsykoelukemisten kimppuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥