14.3.2017

Kivaa kotiin kierteistä x 3

Nyt olen löytänyt uuden lempinäpertelymateriaalini, nimittäin vanhojen kierrevihkojen kierteet! Osa teistä jo aikojen alusta minua seuranneista muistaakin, miten hankkiuduin eroon hakuprosessin aikaisista vihoistani käyttämällä niitä mökillä kokon sytykkeinä... (Sinulle, joka taannoin päädyit blogiini hakusanoilla "polttaa lukiokirjat", tiedoksi, että en minä nyt ihan niin varoissani ole, että voisin rahanarvoista tavaraa poltella :D)

Mutta asiaan. En siis viitsinyt poltella vihkoja metallikierteineen päivineen, vaan jätin kierteet itselleni. Joku aika sitten keksin ruveta vääntelemään näistä kierteistä kaikenlaista, ja tässäpä seuraa kolme artikkelia, jotka sain aikaan.


1: Muisti"taulu"

Meillä on käytössä perhekalenteri, jossa jokaiselle on oma sarakkeensa, mutta eihän siihen ihan kaikkea mahdu. Kuvassa muistitaululla on muun muassa hääkutsu, matkavalmistelut, kilometrin mittainen kirjastokuitti sekä lasten kerhon erikoispäivät. Erilaiset post-it-laput, kortit ja muut toimivat kivoina sisustuselementteinä ja ovat lasten ulottumattomissa toisin kuin vaikkapa jääkaapin ovessa ollessaan.

Tämä maksoi minulle tasan 0 e, koska käytin tähän yhden vanhan A5-kokoisen vihon kierteen, kaksi kaapista löytynyttä pientä valkoista naulaa, omaa rippilahjaksi saamaani vasaraa sekä muutaman verhoklipsin. Esteettisempää ulkoasua kaipaava voisi käyttää pienen summan kauniiden klipsien etsimiseen tai metallisten nipsujen värjäämiseen.


2: Huoneiden ovikoristeet

Koska on äärimmäisen todennäköistä, että joku vieraista tai talonväestä eksyy tässä 80 neliön ja kolmen huoneen lukaalissa, tein jokaisen huoneen oveen omanlaisensa koristeen. Kylppärin oveen laitoin "wc", makuuhuoneiden ovissa taas on sydämiä ja muita kiekuroita. Jos haluaa oikein hifistellä, voi metallilangasta taivutella vaikka sanoja tai nimiä, mutta itse tyydyin nyt tällaisiin perusmalleihin.3: Sydänkoriste ikkunaan

Tämän sydämen taivuttelin vanhasta Martta Wendelinin kalenterin kierteestä. Kalenterien ja muiden paksumpien kirjojen kierteet ovat vähän eri tyylisiä kuin kierrevihkojen, joten venytettynäkin metalli jäi hauskasti mutkalle. Sydänkoriste on löytänyt paikkansa makuuhuoneen ikkunasta ja sopii vallan hienosti pitsiverhojen kaveriksi :)

Viimeinen artikkeli ei ole itse väsäämäni vaan puolison, ja se päivystää nykyään olohuoneessamme muiden kiintoisien sisustuselementtien kanssa. Eräs ilta hän sai käsiinsä vanhan muistikirjan kierteen ja pyörähän siitä lopulta syntyi. Kaikenlaista.

Metallilangan taivuttelussa saattavat sormet olla kovilla, joten pienet pihdit voivat helpottaa. Itse taivuttelin suurimmaksi osaksi käsin, mutta tiukimmat kulmat piti vääntää pihdeillä.

Suosittelen kokeilemaan, mitä kaikkea kivaa saattekaan kierteistä aikaiseksi. Varoitan kuitenkin, että tähän voi jäädä koukkuun! Itse katselen nykyään kaikkia vihkoja sillä silmällä, että mitäköhän kivaa tuonvärisestä kierteestä saisi. Erityisesti tällä hetkellä käytössä olevan kalenterini keltaisen kierteen vapautumista odotan innolla :D

P.S. Varoissaan olevat voivat ostaa metallilankaa kaupasta ;)

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit ♥